Otázky začátečníka:-)
Re: Otázky začátečníka:-)
to taky nevím,ale říká se to...a moje sebevědomí není v tomto ohledu tak velké,aby popřelo hlas lidu...
In love with my Nashville NW-32C...
pak se vykašli na hlas lidu a zpívej, co to půjde jen tak se to naučíš
rozkaz...budu se snažit...:poklona:
třeba jednou z toho bude Slavík
třeba jednou z toho bude Slavík
hmm jak si myslíš, že jsem to dělal já? mám moc hodnou maminku, ale když jsem začínal hrát a zpívat, tak mi říkala, že to nestojí za moc, abych si nedělal iluze ) no.. a jak tak šel čas a já si nedělal iluze, ale zpíval jsem a hrál a občas slyšel, že zpívám falešně a snažil se to dotáhnout libovolným způsobem (ano, kapodastr není pro lidi, co neumí hrát, ale pro lidi, co neumí zpívat v daný tónině) a po čase maminka prohlásila, že jsem se hodně zlepšil a že je to určitě kvůli tomu, že hraju a zpívám. a musím říct, že ta kytara mi v tom hodně pomáhá (člověk to přece jen slyší spíš, než když zpívá na sucho ; )) takže hrááááát a zpívááááááát
no jo...ten kapodastr mi chybí...to bude tím :nice: ...
zajímavé je...jak jsem dostala na tak blbou otázku tolik odpovědí
zajímavé je...jak jsem dostala na tak blbou otázku tolik odpovědí
asi to neni blba otazka
Ahoj, jsem uplný začátečník a začal jsem se učit na kytaru podle lekce pro začátečníky zde na fóru. Už jsem se naučil někou dobu udržet rytmus 4/4, ale mám problém. Když hraju palcem nahoru nemůžu správně přejet po strunách ať natáčím palec jak můžu vydává to zvuky jako když nehet přejede po struně. Nemáte na to nějakou vychytávku pač citím že pokud tento nešvar neodstraním nikam se nedostanu. Diky
zvláštní dotaz...já jsem to až tak moc nepochopila asi...ale ono by to tak mělo znít, protože po struně ten nehet opravdu jede:-D
nech si narůst pořádnej nehet a uprav si ho do špičky, tak to dělám já...a nebo...trsátko :pusa:
nech si narůst pořádnej nehet a uprav si ho do špičky, tak to dělám já...a nebo...trsátko :pusa:
Ja to myslel tak ze to zni jakoby bych prejel po strune vodorovne...Nevim proste mam problem s technikou. Ty struny me kdyz jedu palcem nahoru nezni.
aha, to je zvláštní....nejlepší bude, když ti to někdo ukáže na živo :nice:
já, pokud nehraju trsátkem, tak ten palec mám natočenej levou stranou ke strunám, prostě úplně normálně jak ti dovolí ruka, vůbec ji nevyvracej. zezačátku ti to moc znít nebude ale začas na to přijdeš
zkus si úplně uvolnit pravou ruku a hrát kolmo na struny shora dolů. důležitý je to kolmo. kytaru do vodorovný polohy na pravý stehno (ano, učitelka ze zuš by mě za tohle asi zabila, nicméně u ohně se jinak hrát ani nedá) a pravou rukou mávat shora dolů. teďka si to zkouším a hraju levou stranou pravýho palce, respektive jeho levo-horní čtvrtinou
Dekuji moc, to byl muj problem. Nemel jsem kytaru kolmo k zemi, ale lehce vytocenou horni polovinou k sobe a tak jsem nehral prsty uplne kolmo
Ahojte. Potřeboval bych poradit. Zkouším se na elektrice pomaličku učit akordy a power akordy, ale mám velký problém, hlavně s powery, dotlačit struny na správném místě k pražci.. tím mám na mysli, že nějak od sebe nemůžu roztáhnout např. ukazováček a prsteníček , aby byly ob jeden pražec, tak aby obě struny zněly dobře. (zkouším např. písničku One od Metallicy)
Je nějaké cvičení, abych si trošku roztáhnul prsty od sebe?
Je nějaké cvičení, abych si trošku roztáhnul prsty od sebe?
Zdravím, kolego.
Hraní je hodně o zvyku, jsi začátečník, tak měj pevný nervy a velkou trpělivost, při začítcích je to potřeba a za chvilku to půjde samo.
Existují cvičení pro "roztažení" prstů... mám e-book, kterej se jmenuje Guitar Books - Finger Gymnastics. Jsou tam různý cvičení, třeba by ti to mohlo pomoct. Pokus bys měl zájem, tak SZ a domluvíme se.
Přiznám se, že písničky od "Metly" moc neznám a nehraju je, těžko říct, podle jakých tabů se učíš. Jsou různý verze a obtížnosti, většinou jde písnička hrát v několika polohách... někdy správný prstoklad zlehčí hraní
Jinak zkus do hry zapojit i malíček, pokud ho zatím moc nepoužíváš... pokud se tam nemůžeš dostat, třeba by ti to mohlo pomoct...
Hraní je hodně o zvyku, jsi začátečník, tak měj pevný nervy a velkou trpělivost, při začítcích je to potřeba a za chvilku to půjde samo.
Existují cvičení pro "roztažení" prstů... mám e-book, kterej se jmenuje Guitar Books - Finger Gymnastics. Jsou tam různý cvičení, třeba by ti to mohlo pomoct. Pokus bys měl zájem, tak SZ a domluvíme se.
Přiznám se, že písničky od "Metly" moc neznám a nehraju je, těžko říct, podle jakých tabů se učíš. Jsou různý verze a obtížnosti, většinou jde písnička hrát v několika polohách... někdy správný prstoklad zlehčí hraní
Jinak zkus do hry zapojit i malíček, pokud ho zatím moc nepoužíváš... pokud se tam nemůžeš dostat, třeba by ti to mohlo pomoct...