Otázky začátečníka:-)

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Smajda

Re: Otázky začátečníka:-)

Příspěvek od Smajda »

asi tak, hrát rytmus, akordy, a ještě zpívat to je moc pro každýho ;)
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

lennniczka

Příspěvek od lennniczka »

ahoj tak sem se po dlouhy dobe zase ukazala :-) a chtela bych se zeptat jak jste mi tady rikali ze si mamp oridit ladicku no tak jsem koukala na internet a co rikate treba na tuhle http://hudla.cz/obchod/index.php?main_p ... cts_id=250 radsi se prvne poradim pac ja se v tom nevyznam vubec abych si pak nekoupila nejakej shit co podle nej naladim tak akorat H.... :-D

Smajda

Příspěvek od Smajda »

abych se přiznal ladičkám nerozumím úplně nějak extra ale tato vypadá dobře ;) hlavní je, že s ní naladíš kytaru ikdyž je kolem tebe hluk což je výhoda. já mám taky ladičku digitál ale normálně podle zvuku takže musím hledat vždycky klid :roll:

Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj :) Z ladiček bych taky nedělala moc velkou vědu, i když je fakt, že hrát na bnlbe naladěnou kytaru není nic moc. Jasně že jsou ladičky lepší a horší, ale to je tak u všeho. Taky záleží jestli trváš na té klipové :) Když tak se podívej (v to e-shopu) je tam ještě klipová s metronomem :) Jinak na co bych se ještě podívala je jaké to má napájení, jestli by pro tebe nebylo pohodlnější mít to na baterky AAA, to v klipových nebývá (teda ještě jsem takovou neviděla)... Případně dát ten typ do vyhedáváče jestli je na to nějaká recenze či tak něco :) Já mám dvě ladičky jednu Ibanez a druhou BLOND (http://kytary.cz/blond-emt-789/99775/?SE3648:0:0:1:0), ale to je asi cenově jinde než bys chtěla :) Jinak ś tou blond jsem spokojená, protože je tam i manuální lazení 8-)

Takže přeju dobrej výběr :) A tak mě napadá, proč bys pohle toho ladila zrovna jen H ?? :lol:

Tobi

Příspěvek od Tobi »

hola.

ja mam klipovou a muzu rict, ze mi vyhovuje maximalne. nepotrebuju nic vic, nez naladit, genialni je, ze muzes ladit i v hluku - bere to vibrace primo z kytary. je to taka trochu digihra - klipnes to na kytaru a otacis koleckem, dokud se ladicka nerozsviti zelene :lol:

jinak.. obcas byva na ladicka misto struny H uvadena struna B - je to anglicke oznaceni, tak se nenech zmast..

Janny

Příspěvek od Janny »

Tobi píše:jinak.. obcas byva na ladicka misto struny H uvadena struna B - je to anglicke oznaceni, tak se nenech zmast..
Jo tak třeba tohle vím, ale nějak mi nezele do kebule, proč by podle toho naladila jen jednu sturnu :D

Smajda

Příspěvek od Smajda »

ona myslela asi ten smradlavej kopeček :lol:

Janny

Příspěvek od Janny »

Smajda píše:ona myslela asi ten smradlavej kopeček :lol:
tak to je fakt, že mě to nenapadlo :lol: :lol: :lol: Ja myslela že naladi Hčko a končí :D:D Exrement by mě fakt nenapadl :lol: Já sem už uvyklá už někdo ..... píše no ... totiž..... i takovým .... to stylem :twisted: :roll: :lol: :lol: :lol:

lennniczka

Tak koukala jsem na ladicku http://kytary.cz/blond-emt-789/99775/?SE3648:0:0:1:0 a zda sse byt docela dobra mno teda ja se nejak nevyznam ,ale uz vypada lip nez ty na ktere jsem koukala tak asi objednam pak tuhle mate k ni jest enekdo nejaky nazor nebo s ni zkusenost??

Smajda

Příspěvek od Smajda »

janny s ní má zkušenost, o pár příspěvků víš dávala odkaz :pise:

lennniczka

Dobros a tahle ladiscka se pouziva jak to se k tomu nejak prilozi a jak zjistim na tyhle ze ladim spravne????

Smajda

Příspěvek od Smajda »

když se na ni koukám tak vypadá jak ta moja, že ju dáš před sebe, brnkneš a ručička ukazuje. Dle mého je ale lepší ta na ten klips. Ikdyž tato má zas v sobě metronom :hledej:

Janny

Příspěvek od Janny »

No pokud chceš vyloženě jenom ladit tak s tím klipem není problém, řekla bych :) ale pokud si někdy nejseš jistá s rytmem a přesností tak se ten metronom hodí 8-) jinak funguje to tak že dáš před sebe a ladíš ;) Ještě je u toho takovej drát, kterej dáš do vstupu - takže má na jedné straně jack a na druhý ten klip. Jak přesně to funguje nemám zdání, ale v rušnejším prostředí je to lepší :) Jinak už přežila že jsem s ní omylem (právě kvůli tomu drátu) flákla na zem a teďka přežila jednu noc v neznámejch podmínkách v zatopeným stanu - ale byla na posteli, tak to zvládla :P Tak přeju dobrej výběr :potlesk:

lennniczka

Dobros, radsi sem se prvne zeptala abych si pak nekoupila nejakej smejd mno co je asi tak nejlepsi z tech ladicek zta tu rozumnou cenu tak petikilo, jelikoz sem zacatecnik uplnej a jediny co wim je jak vypada kytara, tak se radsi na vsechno ptam vas :-D

Janny

Příspěvek od Janny »

Však jasný, od toho tu jsme 8-)

Odpovědět