Otázky začátečníka:-)

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
lennniczka

Re: Otázky začátečníka:-)

Příspěvek od lennniczka »

takze teda vynechat pri brnkani nahoru i dolu tu neejtlustsi strunu tak je to mysleny?????

Smajda

Příspěvek od Smajda »

jo tak nějak, ale je to jen zhruba takže když jí někdy trefíš nic se neděje a když zahraješ jen ty 3spodní struny taky se nic neděje 8-)
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

lennniczka

aha takze nejlepsi hrat na tech pet strun vynechat tu tlustou a pak pri pisnicce kdyz se pak uz hraje je taky jedno jo kdyz treba brnknu na tu tlustou bo kdyz jenom na tri to newa ? pouziva se vubec nekdy ta tlusta ?? :-D

Smajda

Příspěvek od Smajda »

jojo používá, při vybrnkávání, 3/4rytmu apod. 8-)

lennniczka

Aha dobros takze az se tedka naucim teda hrat ten 4/4 a ty zakladni akordy jak tad ybylo na strance napsany, tak pak mam zacit s cim radsi se ptam uz driv abych vedela na co se mam pripravit jeste :-) a doufam,ze to s vama po netu zvladnu :)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

myslím že než se to naučíš pořádně, tak ti to zabere hodně dlouho to mi věř 8-) a poté bych to viděl na naučení nových rytmů hraní písniček, učení akordů a hrát hrát hrát ;) :)

lennniczka

Nooo treba za deset let zvladnu uz i sama montgomery :-D vy uz tady urite vsichni valite jak jste se to ucili vy ??? U nejakeho znameho nebo sami????
Protoze newim jestli se to vubec pres net naucim :-)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

neboj, to se naučíš, já jsem se taky částečně učil doma, chodil sem do domu dětí a mládeže do kroužku hry na kytaru, jenže tam 15lidí a někdo se to chtěl naučit někdo ne, tak sem se ućil doma sám, pak jsem přešel k jednomu chlapíkovi co hraje v kántry skupině a ten mě doučil zbytek, a teď už mě vzdělává youtube 8-)

lennniczka

ok tak myslis ze to dame dohromady a ze me tady neco naucite?? :-)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

určitě, když budeš pilně cvičit ;)

lennniczka

no dobros dneska sem zkousela ten 4/4 docela to jde tak mozna zejtra zkusim nejaky ty akordy treba ty co sou na tu pisnicku montogomery mam se ucit jenom akordy nebo i pri tom hrat tou pravou rukou ten 4/4??

Smajda

Příspěvek od Smajda »

nespěchej tolik, chytni nějakej akord, zahrej jednou rytmus, přehoď akord zahrej rytmus, ať se naučíš střídat akordy :)

lennniczka

Oukej no ja sem totiz v tomhle hrozna chci vsechno umet hned a rychle a jak mi to nejde tak se vzdycky na vsechno vykaslu nemam v takovejhle vecech vubec pevnou vuli ....... :-) no ,ale zkuasim se snmazit zejtra teda zkusim tak tri akordy a prohazovat ..... :-)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

to jsi stejná jako já, ale jamile si zkusíš zahrát nejakou písničku, zistíš, že to bez toho tréningu nepůjde ;)

Tobi

Příspěvek od Tobi »

jj, chce to klid :D

většinou to bývá tak, že v akordu znějí všechny struny => je jedno, kterou zahraješ => nemusíš se snažit trefovat do nějakých určitých. na to ze začátku spíš nemysli, důležitý je rytmus, tohle přijde časem, až si řekneš.. jo, tenhle akord zni lip, když hraju ty vrchní struny, tenhle zase na těch spodních

naučit se pořádně 4/4 rytmus je důležité. a je to důležité naučit se tak, abys na to nemyslela! abys ho hrála automaticky. proč? protože pak se začneš učit akordy a přemýšlet o rytmu a myslet na akordy je složité. a akordy se musíš naučit tak, abys je hrála autmaticky! bez přemýšlení. proč? protože pak začneš myslet na slova a myslet najednou na rytmus, akordy a na slova a na melodii písničky.. uff..

a to myslim,z e je vsechno. jestli si jeste na neco vzpomenu, tak.. dam vedet :roll:

Odpovědět