Akustika

Španělky, jumba, westernové, koncertní… možno též se snímačem
Odpovědět
Milan

Re: Akustika

Příspěvek od Milan »

Tak tady najdeš ještě nějaké názory na obě kytary - http://hudebniforum.cz/elektricke-kytar ... 4751cfc0b4

deClaim

Příspěvek od deClaim »

Doufám, že vás moc neotravuju :oops: Ale nezkoukl by někdo tyto inzeráty zda něco stojí za to?
http://hudba.bazos.cz/inzerat/10825113/ ... 500-KC.php
http://hudba.bazos.cz/inzerat/10922342/ ... Fender.php
Teď jsem to narychlo našel, tak a huráá do práce :D

Milan

Příspěvek od Milan »

No tak na fotkách vypadají pěkně. Škoda že v těch inzerátech nejsou detaily, jako třeba použité dřevo, důvod prodeje...
Samozřejmě by je chtělo vyzkoušet. Tachov i Liberec je za rohem od tebe, ne?
Pozor u té první, tam je cena za kytaru 4.900 + úpravy za 5.500,-.
Alespoň tak jsem to z toho pochopil.
Jinak ti víc poradit neumím, osobně se bazarů bojím, mám s tím osobní dost špatnou zkušenost. Ale na mě nehleď :D

EDIT: u té první kytary jsem něco našel patrně o jeho majiteli - http://bandzone.cz/fan/patriks?at=info

EDIT 2: Jinak samozřejmě neotravuješ :D . Neptáš se na hlouposti, neřešíš kraviny a za každý takový příspěvek jsme tady vděčni.

deClaim

Příspěvek od deClaim »

No co se většinou dočítám tak prý kupovat levnější kytaru nemá smysl, raději sáhnout po něčem v bazaru. Tak jsem tedy něco vyhlídl, přes odpoledne už mě to začalo vrtat hlavou a raději šáhnu po nové a pěkně naleštěné kytaře :P Asi jsem moc vybíravej a nerozhodnej, ale našel jsem tuhle pro mě krasavici http://kytary.cz/squier-black-and-chrom ... /HN082800/ je o něco dražší než Affinity, ale je to zase vyšší řada Standard. Tak ted mám plno brouků v hlavě :D

Milan

Příspěvek od Milan »

deClaim píše: Asi jsem moc vybíravej a nerozhodnej, ale našel jsem tuhle pro mě krasavici http://kytary.cz/squier-black-and-chrom ... /HN082800/ je o něco dražší než Affinity, ale je to zase vyšší řada Standard. Tak ted mám plno brouků v hlavě :D
Tak tuhle kytaru má, tuším, tady na fóru Akustika Western. Třeba ti poradí, ohodnotí...

Milan

Příspěvek od Milan »

Dejw-
Jednozvratný tremola na stratech problémy nedělaj, nebo jsem se s tím zatím nesetkal. Mám ho taky na kytaře, páku mám sundanou a uloženou v šuplíku, protože ji nepoužívám a bez problémů to drží ladění... špalkovat ho rozhodně nemusíš.
Měl jsem na mysli tremola u kytar za 3 tisíce, a to ta tvoje Dejwe určitě není. Pokud s tremolem nebude hýbat, tak by opravdu neměl být problém. Ale u těhle levných kytar bývá tremolo z nočníkové oceli a není to tolik odolné mechanickému namáhání. Navíc tyto kytary mají obyčejný plastový ořech bez zámků a pak můžou nastat problémy s laděním.
Ale jak už jsem psal, pokud strčí páku do šuplíku, tak snad nebude mít ani problém při výměně strun a ladění.

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Má kopie stratu od Arie, je z podobné cenové relace (když jsem ji kupoval tak nákup okolo 5000, teď jsou ceny níž) a nikdy jsem s tremolem problém neměl. Samozdřejmě s pákou nemůžeš dělat takový kousky jako třeba kytaristi z Dragonforce :-D Vycházím z vlastních zkušeností, zřejmě bylo dobře v továrně nastaveno. ;)

Neříkám, že to musí platit u všech. Měl jsem to asi líp formulovat a napsat srovnání s dvouzvratným tremolem, který zejména na levných modelech kytar dělá bordel. V porovnání s dvouzvratem je bezproblémové... :D

deClaim

Příspěvek od deClaim »

Je to doma:) Nakonec tedy Cort G210 s kombem Crate. Poprvé jsem držel elektriku v ruce a zatím jsem z ní nadšenej. Určitě to není nějaká zvuková špica, ale prozatím si myslím stačí.
Tak a teď hurá youTube a jedem :lol:

Jinak samozřejmě děkuju moc za rady...

A ta páka pro tremolo pro jistotu ani nepřišla :D

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Tak ať se ti daří a jsi s novou hračkou spokojený. Kdybys narazil na nějakej probém, tak víš, že pokud víme, poradíme... ;)

Milan

Příspěvek od Milan »

Tak se připojuji k Dejwovi s gratulací.
Pak sem hoď nějakou tu fotku, jsem zvědavý, jakou variantu povrchu sis vybral.
No a když by časem byla nějaká minirecenzička kytary a komba, tak by to určitě pomohlo někomu dalšímu při výběru.

Jak jako ta páka pro tremolo ani pro jistotu nepřišla :?:
Ty sis nechal kytaru poslat?
Taková zásilka se dá reklamovat. Není ta páka v kapse futrálu? Kdybys měl v budoucnu pocit, že je kytara bez vibrapáky nějaká taková nehotová, nebo by sis chtěl s tremolem zablbnout :D , tak se dá určitě sehnat samostatně.

Tak ať ti to hraje :kapela:

deClaim

Příspěvek od deClaim »

Milan píše: Ty sis nechal kytaru poslat?
Už podruhé jsem nedal na rady si kytaru vyzkoušet a nechal jsem si ji poslat:)

Mám ale menší problém tak potřebuju radu. Při hraní power akordů a je jedno jestli do toho mlátím jak hluchej nebo hraju klidněji struny drnčí.
Krk se zdá být rovný a dohmat bych řekl, že je v pořádku. Jsou tam 9tky struny.
Zkoušel jsem to samé zahrát na akustice a tam mě nic nedrnčí...tak nevím jestli něco dělám blbě či co :(

Milan

Příspěvek od Milan »

deClaim píše:Krk se zdá být rovný a dohmat bych řekl, že je v pořádku. Jsou tam 9tky struny.
Zkoušel jsem to samé zahrát na akustice a tam mě nic nedrnčí...tak nevím jestli něco dělám blbě či co :(
Blbě určitě neděláš nic :)
Krk se zdá být rovný - ale on tak moc rovný být nemusí. Pokud je rovný, určitě je to příčina drnčení. Chce ho mít trochu do luku (struny jsou potom jako tětiva luku).
Dohmat bych řekl, že je v pořádku - jakou máš vzdálenost mezi dvanáctým pražcem a strunami?
Jsou tam 9tky struny - zkus desítky nebo jinou značku

Nevychází to drnčení z něčeho jiného? Mechaniky, tremolo...? Drnčí ve všech polohách, na všech pražcích? Domačkáváš poctivě struny na pražce?
Nedávno jsem hrál na novou kytaru v obchodě a něco tam taky drnčelo. Po pár minutách jsme s prodavačem eliminovali závadu - drnčel krkový snímač a opravdu to vypadalo jako drnčení strun.

Jinak to řešíme už tady - http://www.kytaraforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=577

deClaim

Příspěvek od deClaim »

K těm strunám jsou tam z výroby Daddario a to je 1 rok:) Mám doma 10tky tak to vyměním...
A na 12. pražci je vzdálenost cca 1mm.

Milan

Příspěvek od Milan »

deClaim píše:K těm strunám jsou tam z výroby Daddario a to je 1 rok:) Mám doma 10tky tak to vyměním...
A na 12. pražci je vzdálenost cca 1mm.
No tak to je tak luxusně nízký dohmat, že bych se divil, kdyby to nedrnčelo.
Hele, zkus googlit a zjistit si něco o doporučených dohmatech na Cortkách.
Např. pan Gibson doporučuje u SG u struny E6 dohmat až 6/64 palce, což je 2,4mm. Já osobně mám dohmat u E6- 3mm a E1- 2,5mm a hraje se mi pohodlně.
Tvůj problém vidím v prohnutí krku.

deClaim

Příspěvek od deClaim »

Tak už nevím:( Nastavil jsem vůli krku teď už je lehce do luku. Dohmat cca 2.5mm a stále to drnčí. Takže jim to asi v rámci 14ti denní lhůty pošlu zpět :cry:

Odpovědět