Akustika
Re: Akustika
oo pardon! Co se týká tremola obešel bych se bez něj, ale kytaru Cort bez tremola jsem neviděl (v této cenové kategorii)...
Když 7 stovek přitlačíš
, tak máš tenhle superstrat Cort s pevnou kobylou. Ale "pouze" s 2x humbucker.
Hele, já tě od tremola neodrazuji, jen to píšu ze své vlastní zkušenosti. Třeba ti bude vyhovovat a když tak se dá zablokovat.

Hele, já tě od tremola neodrazuji, jen to píšu ze své vlastní zkušenosti. Třeba ti bude vyhovovat a když tak se dá zablokovat.
No koukal jsem na názory ostatních a většina tvrdí, že u levných kytar je tremolo na nic navíc se kytara rozlaďuje. Proto se pozastavuju nad tím zablokováním, to jde u každé kytary s tremolem? Jak jsem psal chci nějakej stratocaster a Cort má v nabídce jen s tremolem...Milan píše:Když 7 stovek přitlačíš, tak máš tenhle superstrat Cort s pevnou kobylou. Ale "pouze" s 2x humbucker.
Zablokování tremola je běžná věc. Sám jsem to na svém stratu dělal, někde tady na fóru o tom píšu.
Jinak to najdeš třeba tady - http://www.musicreport.sk/blokujeme-tremolo-podomacky/
Některé kytary mají dokonce instalovaný zámek tremola - http://www.audiotek.cz/product-38243-fe ... k-rosewood
A má ho zablokovaný i Eric Clapton - http://kytary.cz/fender-eric-clapton-st ... /HN001101/
Zkus Google (http://www.google.cz/search?q=zablokov% ... =firefox-a).
Jinak to najdeš třeba tady - http://www.musicreport.sk/blokujeme-tremolo-podomacky/
Některé kytary mají dokonce instalovaný zámek tremola - http://www.audiotek.cz/product-38243-fe ... k-rosewood
A má ho zablokovaný i Eric Clapton - http://kytary.cz/fender-eric-clapton-st ... /HN001101/
Zkus Google (http://www.google.cz/search?q=zablokov% ... =firefox-a).
Teď mě napadla ještě jedna věc, za kterou mě tady někteří ukamenují, ale bohužel tvoje finance jsou určitě omezené, a tak zkus zauvažovat nad tímhle setem - http://www.vilasek.com/index.php?idzbozi=2368.
Ono koupit kytaru (do 3.000,-) a kombo (do 2.000,-) je sice prima, ale tím ta finanční vydání teprve začínají. Budeš potřebovat kabel, trsátka, ladičku, praktická jsou sluchátka pro večerní hraní, struny, případně popruh, obal na kytaru, atd.
K tomu setu - stačí vybalit a hned začít hrát. Ta kytara určitě nebude výrazně horší než ta Cortka a opravdu v téhle cenové relaci velké rozdíly nečekej.
O kombu jsem si něco přečetl a kupodivu je hodnoceno docela kladně (zkus jiná větší fóra). No a jinak v tom setu najdeš všechno to ostatní, o čem jsem psal.
Zajdi do hudebnin a vyzkoušej.
Není to sice Cortka (chápu, že když jsme ti radili akustiku Cort, tak chceš i elektriku), ale strat je to přímo ukázkový.
Ono koupit kytaru (do 3.000,-) a kombo (do 2.000,-) je sice prima, ale tím ta finanční vydání teprve začínají. Budeš potřebovat kabel, trsátka, ladičku, praktická jsou sluchátka pro večerní hraní, struny, případně popruh, obal na kytaru, atd.
K tomu setu - stačí vybalit a hned začít hrát. Ta kytara určitě nebude výrazně horší než ta Cortka a opravdu v téhle cenové relaci velké rozdíly nečekej.
O kombu jsem si něco přečetl a kupodivu je hodnoceno docela kladně (zkus jiná větší fóra). No a jinak v tom setu najdeš všechno to ostatní, o čem jsem psal.
Zajdi do hudebnin a vyzkoušej.
Není to sice Cortka (chápu, že když jsme ti radili akustiku Cort, tak chceš i elektriku), ale strat je to přímo ukázkový.
Jednozvratný tremola na stratech problémy nedělaj, nebo jsem se s tím zatím nesetkal. Mám ho taky na kytaře, páku mám sundanou a uloženou v šuplíku, protože ji nepoužívám a bez problémů to drží ladění... špalkovat ho rozhodně nemusíš.
K tomu mulťáku co sis vybral... nevím, jakej je rozdíl mezi tímto modelem a RP100A, který jsem kdysi vlastnil, než se vydal na cestu do světa. Zvuk mi přišel nepřirozenej, hrozně umělej, používal jsem ho chvilku a radši jsem si pak pohrál s ekvalizérem na kombu a vytočil si zvuk i bez té krabky (to bylo ještě v době, kdy jsem měl pololampu) ... Mám pocit, že to bude u tohoto modelu podobný, ale zkus to, třeba ti to sedne a budeš spokojenej.
Tak kombo od Crate by mělo být v celkem v pohodě, když bereme do úvahy kvalita/cena. Poradil mi to známý z jedné pokročilejší přerovské punk-rockové skupiny. Takže by ti mohlo sednout.
Musím se postavit na stranu odpůrců kytarových kompletů. Asi to nikdy uznávat nebudu, za mě rozhodně nebrat. Ale konečný výběr je na tobě, přeci jenom, já s tím nástrojem nebudu trávit hodiny radosti i utrpení...
K tomu mulťáku co sis vybral... nevím, jakej je rozdíl mezi tímto modelem a RP100A, který jsem kdysi vlastnil, než se vydal na cestu do světa. Zvuk mi přišel nepřirozenej, hrozně umělej, používal jsem ho chvilku a radši jsem si pak pohrál s ekvalizérem na kombu a vytočil si zvuk i bez té krabky (to bylo ještě v době, kdy jsem měl pololampu) ... Mám pocit, že to bude u tohoto modelu podobný, ale zkus to, třeba ti to sedne a budeš spokojenej.
Tak kombo od Crate by mělo být v celkem v pohodě, když bereme do úvahy kvalita/cena. Poradil mi to známý z jedné pokročilejší přerovské punk-rockové skupiny. Takže by ti mohlo sednout.
Musím se postavit na stranu odpůrců kytarových kompletů. Asi to nikdy uznávat nebudu, za mě rozhodně nebrat. Ale konečný výběr je na tobě, přeci jenom, já s tím nástrojem nebudu trávit hodiny radosti i utrpení...

Tak přemýšlím, přemýšlím asi vynechám ten efekt a ty 2tisíce přihodím na kytaru. Je už nějaký kvalitativní rozdíl u kytary za 3 a za 6 tisíc? Či nějaká kytara (firma) k doporučení?
Předpokládám, že chceš novou a ne bazarovou.
Kvalitativní rozdíl mezi kytarou za 3 a za 6 tisíc může být (dokonce ta za 3 může hrát lepe než ta za 6
), ale taky nemusí. Na to se špatně odpovídá. Některá firma mrší kytary a nevědí co si za ně říct a nebo naopak.
Chceš tvar stratocaster do 6.000,-Kč a tak máš na výběr z těhle firem (tučným písmem jsou značky, které bych si já osobně šel vyzkoušet a stály by mi za to):
Tenson
AXL
Stagg
Cort
Squier
Washburn
Soundsation
Aria
Tokai
Schecter
Vintage
BC Rich
Kramer
Jackson
Harley Benton
Bach
Behringer
ESP-LTD
Yamaha
Dean
Ibanez
Značky Stagg a Harley Benton vlastním a tak nejsou tučně. Ty bych si už nezkoušel, jsem s nimi v celku spokojen (i když Gibson to není, ale to je finančně někde jinde).
Kvalitativní rozdíl mezi kytarou za 3 a za 6 tisíc může být (dokonce ta za 3 může hrát lepe než ta za 6

Chceš tvar stratocaster do 6.000,-Kč a tak máš na výběr z těhle firem (tučným písmem jsou značky, které bych si já osobně šel vyzkoušet a stály by mi za to):
Tenson
AXL
Stagg
Cort
Squier
Washburn
Soundsation
Aria
Tokai
Schecter
Vintage
BC Rich
Kramer
Jackson
Harley Benton
Bach
Behringer
ESP-LTD
Yamaha
Dean
Ibanez
Značky Stagg a Harley Benton vlastním a tak nejsou tučně. Ty bych si už nezkoušel, jsem s nimi v celku spokojen (i když Gibson to není, ale to je finančně někde jinde).
Už to tady bylo zmiňovaný, že je to kus od kusu.
Některý značky bych rovnou z místa vynechal:
Stagg - omlouvám se Milanovi, ale prostě k té značce důvěru nikdy nenajdu, i když kvalita odpovídá ceně.
Soundsation - o značce jsem nikdy neslyšel, mělo by se jednat o italskou značku s výrobou v Číně, takže bych to viděl na něco jako Stagg.
Schecter, Kramer, BC Rich, Jackson, Dean - osobně si myslím, že kytary těchto značek jsou většinou určený na tvrdší rockový styly, což ty neplánuješ, ale třeba se pletu.
Behringer - známej zvukař mi říkal, že nevýhoda této značky je, že dělá všechno, ale nic kvalitně. Lákavá jedině tak cena.
LTD-ESP - v téhle cenové relaci nebrat, je to prostě "ekonomická řada".
Yamaha - nevím, jak jsou na tom s kvalitou kytar, řekl bych, že jsou spíš zaměření na elektroniku
Některý značky bych rovnou z místa vynechal:
Stagg - omlouvám se Milanovi, ale prostě k té značce důvěru nikdy nenajdu, i když kvalita odpovídá ceně.
Soundsation - o značce jsem nikdy neslyšel, mělo by se jednat o italskou značku s výrobou v Číně, takže bych to viděl na něco jako Stagg.
Schecter, Kramer, BC Rich, Jackson, Dean - osobně si myslím, že kytary těchto značek jsou většinou určený na tvrdší rockový styly, což ty neplánuješ, ale třeba se pletu.
Behringer - známej zvukař mi říkal, že nevýhoda této značky je, že dělá všechno, ale nic kvalitně. Lákavá jedině tak cena.
LTD-ESP - v téhle cenové relaci nebrat, je to prostě "ekonomická řada".
Yamaha - nevím, jak jsou na tom s kvalitou kytar, řekl bych, že jsou spíš zaměření na elektroniku

Přeci se mi nebudeš omlouvat za to, že máme rozdílné názoryDejw píše:Stagg - omlouvám se Milanovi, ale prostě k té značce důvěru nikdy nenajdu, i když kvalita odpovídá ceně.

Já vím že ke Staggu má plno lidí neůvěru až averzi a proto jsou tu fóra a diskuze, aby si lidi vyměňovali zkušenosti a názory a jenom nedospělci kvůli tomu spouštějí flameware. Takže Dejwe v pohodě, beru tě jako zkušeného kytaristu a tak tvoje názory a zkušenosti uznávám a nezlobím se za jiné názory než mám já.
Ano, neznámá italská firma ale paradoxně mají na Kytary.cz jejich slušný sortiment - http://kytary.cz/kytary/soundsation/Soundsation - o značce jsem nikdy neslyšel, mělo by se jednat o italskou značku s výrobou v Číně, takže bych to viděl na něco jako Stagg.
I když jsme zúžili výběr, tak si myslím, že jsme deClaimovi moc nepomohli. Ne nadarmo se říká, že pomocnou ruku najdeš na konci svého ramena.

Takže zkoušej, pročítej i jiné názory než nás dvou s Dejwem, ale obávám se, že z toho o moc moudřejší nebudeš. Tedy až na toho Stagga, toho ti pohaní 99%

K té značce Stagg - já vám tedy nevím, ale mně to nepříjde jako vyloženě špatná volba...
Jasně, nejsem sice nijak moc zkušený hráč a vlastně pořádně nejsem ještě ani hráč, spíše jen začátečník...
Nicméně mám kopii Les Paul od značky Stagg a když ji srovnám s Epiphone za dvojnásobnou cenu, tak ten rozdíl tam není až tak markantní, jak by se mohlo na první pohled zdát...
Co mi přišlo jako největší rozdíl byly podle mého trochu širší pražce u Stagga, takže ve vyšších polohách (dejme tomu nad 15tých pražcem) se už hraje docela obtížně...
Ale já mám celkem tlusté prsty, takže někdo to třeba ani nepozná...
Jinak opticky nemá chybu, ladění drží, snadno se seřizuje - prostě za tu cenu bych řekl, že je to do začátku ideální volba...
O kvalitě snímačů, výběru dřeva a dalších věcech se asi nemá cenu bavit, začátečník to nejspíše stejně nepozná a navíc, k tomu už je asi potřeba i další kvalitní vybavení! Když např. připojím Les Paula od Gibsona ke svému stávajícímu kombu, tak bude určitě znít mnohonásobně hůř než Stagg na pořádném lampáči...
Ale je pravda, že kdo má trochu více financí, rozhodně by měl jít rovnou za lepším, o tom žádná...

Ale je pravda, že kdo má trochu více financí, rozhodně by měl jít rovnou za lepším, o tom žádná...

Chlapi, já tady ale nechtěl rozpoutat debatu o Staggu. Taky proto, že jsme dost OT.
Každý máme svoje zkušenosti (někdo větší a někdo menší) a o tom to všechno je.
Budu se opakovat, ale když jsem si ve svých 45.letech kupoval svojí první el. kytaru, tak jsem na ní měl 30 tisíc. A koupil jsem si Stagga za pár stovek. Proč zrovna Stagga, tak to opravdu netuším, asi to byla první značka co mi padla do oka.
Prostě jsem si nejdřív chtěl osahat kytaru jako takovou, zjistit, jestli mě to bude bavit, jestli na to nejsem antitalent. Bylo by mi asi dost líto vyhodit za něco, co mi nejde nebo mě nebaví, tolik peněz.
Já vím Dejwe, znám tvůj opačný názor
Prostě jsem ten kus dřeva za pár stovek bral jako hokus pokus, který můžu vždycky doma pověsit na zeď nebo se s tím nechat vyfotit.
No a protože mě to chytlo, tak jsem si osahal pár dražších kytar a už mám doma Gibson SG Special a Gibson LP Studio. Jsou to skvělé nástroje a těch peněz za ně nelituji.
Na druhou stranu chápu, že je tady plno studentů, kteří obracejí stokorunu v kapse a takový hokus pokus jako já, si nemohou a nechtějí dovolit.
Proto jsem taky toho Stagga půjčil jedné studentce tady z fóry. Taky aby si jí osahala a zjistila, jestli jí to chytne. A až si třeba koupí něco svého lepšího, poputuje Stagg k jinému hudebnímu panicovi.
Opět se omlouvám za slohovku Off Topic
Každý máme svoje zkušenosti (někdo větší a někdo menší) a o tom to všechno je.
Budu se opakovat, ale když jsem si ve svých 45.letech kupoval svojí první el. kytaru, tak jsem na ní měl 30 tisíc. A koupil jsem si Stagga za pár stovek. Proč zrovna Stagga, tak to opravdu netuším, asi to byla první značka co mi padla do oka.
Prostě jsem si nejdřív chtěl osahat kytaru jako takovou, zjistit, jestli mě to bude bavit, jestli na to nejsem antitalent. Bylo by mi asi dost líto vyhodit za něco, co mi nejde nebo mě nebaví, tolik peněz.
Já vím Dejwe, znám tvůj opačný názor

Prostě jsem ten kus dřeva za pár stovek bral jako hokus pokus, který můžu vždycky doma pověsit na zeď nebo se s tím nechat vyfotit.
No a protože mě to chytlo, tak jsem si osahal pár dražších kytar a už mám doma Gibson SG Special a Gibson LP Studio. Jsou to skvělé nástroje a těch peněz za ně nelituji.
Na druhou stranu chápu, že je tady plno studentů, kteří obracejí stokorunu v kapse a takový hokus pokus jako já, si nemohou a nechtějí dovolit.
Proto jsem taky toho Stagga půjčil jedné studentce tady z fóry. Taky aby si jí osahala a zjistila, jestli jí to chytne. A až si třeba koupí něco svého lepšího, poputuje Stagg k jinému hudebnímu panicovi.
Opět se omlouvám za slohovku Off Topic

Ještě bych se vrátil ke Squieru konkrétně k Affinity. Docela mě překvapilo, že v sadě je tělo kytary vyrobeno z agathisu ( co jsem zjišťoval materiál levných kytar ) a samostatně je tělo z olše.
Zvídavý chlapec! A to se mi líbí, že si o tom zjišťuješ detaily. Ale...deClaim píše:Ještě bych se vrátil ke Squieru konkrétně k Affinity. Docela mě překvapilo, že v sadě je tělo kytary vyrobeno z agathisu ( co jsem zjišťoval materiál levných kytar ) a samostatně je tělo z olše.
Ale přečti si, z čeho je tělo té kytary v sadě kterou prodává Audiotek - http://www.audiotek.cz/product-26249-sq ... k-rosewood
A teď babo raď

Do těch setů se asi dávají různé kytary a tomu by mohla odpovídat i rozdílná cena. I když zrovna cena v dnešním tržním hospodářství není ukazatelem kvality.
No trochu jsem uvažoval nad tím setem, ale přešla mě chuť:) Takže jsem zúžil výběr na Cort g210 a na Squier Affinity...Kombo už mám jasné Crate FW15R...