má cenu začít hrát na kytaru v 25ti ?
má cenu začít hrát na kytaru v 25ti ?
Zdravím, nevěděl jsem pořádně, kde tohle téma napsat, tak snad to tady bude kdyžtak zavazet co nejméně
Každopádně bych se chtěl zeptat, jestli tu není někdo, kdo začal hrát na kytaru opravdu až dost pozdě popř. jak se mu vede a jaké má zkušenosti. Třeba i jak to zvládá ve spojitosti se zaměstnáním atd. Já teď dokončuju poslední semestr na VŠ (obor IT) a hudba mě posledních pár měsiců dost chytla, a proto bych se chtěl jaksi na stará kolena naučit hrát na nějaký pokud možno univerzální hudební nástroj, kterým kytara bezesporu je. Mé předchozí hudební zkušeností jsou maximálně pár let flétna na základní škole a velmi krátkou dobu trubka, takže dost bída. Asi je téma tohoto topicu tak trochu volání do tmy, protože to je asi případ od případu a záleží na šikovnosti jednotlivce, ale i tak by mě zajímaly vaše názory.)

Re: má cenu začít hrát na kytaru v 25ti ?
:vitej:
určitě není pozdě ani v tomto věku
pár takovéch lidí znám kteří začínali ve 30ceti a teď jak u táboráku válí ve 40ceti
jak se říká, když se chce tak to jde. Takže po večerech se určitě naučíš, třeba ti to bude trvat dýl ale výsledek bude stát za to
.
určitě není pozdě ani v tomto věku

Není pozdě.Jediná věc co tě bude s*át,že já ve 25-ti letech budu lepší než ty budeš ve 30
(Neber si to osobně,beru to for fun a taky s jistým nadhledem,že budu hrát nadále:) )
Trénuj každý den 1-2 hodiny a za 3 měsíce už budeš zvládat punk rock...a za rok už se můžeš vrhnout na nějaký metálek
nebo nevím co posloucháš. Každopádně má to cenu i kdybys měl 50!
ale akorát,že v 50-ti bys měl už jinačí prsty a nechtělo by se ti moc dřít na sobě.

Trénuj každý den 1-2 hodiny a za 3 měsíce už budeš zvládat punk rock...a za rok už se můžeš vrhnout na nějaký metálek

Naposledy upravil(a) Smajda dne 09 úno 2010 15:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: cenzura :-)
Důvod: cenzura :-)
Metal up your ass... \m/
když tě hraní začne bavit, tak je jedno v jakým věku začneš, začátky jsou pro každýho stejně těžký... důležitý je najít si na kytaru čas, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že když je třeba venku hnusně, tak hraju i 4 hodiny v kuse... u kytary se skvěle relaxuje a odpočívá...
přeji ať se daří a vhodnou volbu nástroje
přeji ať se daří a vhodnou volbu nástroje
koukám máme tu dva dejvy
a ten jeden je poblíž PV, mužu se zeptat na vesnicu? 

Vlastně máme tři
(dejv123)
Jinak je to téma z února, takže myslím že pokud chtěl začít tak už začal

Jinak je to téma z února, takže myslím že pokud chtěl začít tak už začal

vesnice je Žešov, patříme pod PV - městská část asi 4 km od PV směrem na Brno...
To jestli začal nebo ne by nám mohl říct fuzzi
No a myslím, že pokud ukončoval studium letos , tak toho února toho času moc neměl, záleží v jakým termínu dělal státnice.
To jestli začal nebo ne by nám mohl říct fuzzi

No a myslím, že pokud ukončoval studium letos , tak toho února toho času moc neměl, záleží v jakým termínu dělal státnice.
Ten nám toho asi moc neřekne, když se registroval 7.2. a naposled tady byl 9.2. 

a Protivanov znáš? 

už jsem tam párkrát byl, vím kde to je...
a ještě jeden takovej dotaz, sice Off topic, tak to kdyžtak pak smaž.. banner na stránkách kluků z Darknessu... tam někoho znáš??
a ještě jeden takovej dotaz, sice Off topic, tak to kdyžtak pak smaž.. banner na stránkách kluků z Darknessu... tam někoho znáš??

jojo ale jen vzdáleně přes kamoša...Kolis (dělal ten web) tak to je můj dobrej kamarád vod nás
jestli chceš tak se mužem někdy domluvit že bys s nama zahrál v hospodě
záleží jestli máš možnost přijet 

já mám problém s přepravou aparátu... jsem domluvenej s jednou skupinou, ale budu kvůli tomu dojíždět do Uničova... a tak zrovna řeším, jestli koupit ještě nějaký kombo nebo box 2x12 k té RH50T... mám malý auto a box 4x12 tam asi nenašlapu
pokud by jste měli nějakej boxík na půjčení, tak by problém nebyl přijet a zahrát si

pokud by jste měli nějakej boxík na půjčení, tak by problém nebyl přijet a zahrát si

Hosi nechci bejt otravna jak naci admini na velkej forech ohledne off-topic... Ale az to tady jednou bude cist nekdo kvuli zacatku v 25, tak mu asi bude jedno odkud ste 

však už toho necháme... ale aspoň je tady nějaká aktivita... jinak je to tady celkem mrtvý
Janny, aspoň uvidí, že jako komunita držíme při sobě... třeba ho to přesvědčí, že má taky začít hrát a pak si přijede zahrát s náma... :kapela:
Janny, aspoň uvidí, že jako komunita držíme při sobě... třeba ho to přesvědčí, že má taky začít hrát a pak si přijede zahrát s náma... :kapela:
A proč by mělo být pozdě v 25.letech začít hrát na kytaru?fuzzi píše:Zdravím, nevěděl jsem pořádně, kde tohle téma napsat, tak snad to tady bude kdyžtak zavazet co nejméněKaždopádně bych se chtěl zeptat, jestli tu není někdo, kdo začal hrát na kytaru opravdu až dost pozdě popř. jak se mu vede a jaké má zkušenosti. Třeba i jak to zvládá ve spojitosti se zaměstnáním atd. Já teď dokončuju poslední semestr na VŠ (obor IT) a hudba mě posledních pár měsiců dost chytla, a proto bych se chtěl jaksi na stará kolena naučit hrát na nějaký pokud možno univerzální hudební nástroj, kterým kytara bezesporu je. Mé předchozí hudební zkušeností jsou maximálně pár let flétna na základní škole a velmi krátkou dobu trubka, takže dost bída. Asi je téma tohoto topicu tak trochu volání do tmy, protože to je asi případ od případu a záleží na šikovnosti jednotlivce, ale i tak by mě zajímaly vaše názory.)
Já jsem začal před rokem a to mi bylo 45! Bylo to dáno tím, že za mých mladých let v totáči nebyly možnosti sehnat kytaru jako jsou dnes a taky to byla otázka financí (mám teď na mysli kytaru elektrickou). V 15.letech mi sice naši koupili akustiku z Cremony Luby za nějakých 120 korun, ale já pořád snil o elektrice. Navíc mi ta kytara nijak neučarovala svým krkem do luku (bez možnosti seřízení), dohmatem na 12. pražci asi 1cm a nikdy jsem prostě netoužil sedět u ohně a brnkat Červenou řeku. Byl jsem odkojen Beatles, Deep Purple, AC/DC... A navíc tady byla moje puberťácká lenost se drtit akordy. Ve škole jsem taky jako ty hrál na zobcovou a z té doby si pamatuji jen, že notová osnova má pět linek.
Takže teď po letech, kdy jsem ani trochu nezmoudřel, děti mám dospělé, zlepšila se moje finanční situace, dá se sehnat jakákoli kytara a po zaměstnání mám víc času, jsem si pořídil elektriku.
Začal jsem se drtit hudební teorii ale zjištuji, že čím víc vím, tím toho vím méně.
Navíc fyzické předpoklady už nejsou to co bývaly před 30.roky. Začínám pomalu power akordy, začínám se orientovat na hmatníku, učím se číst tabulatury, koukám na YouTube, učím se sám a věřte mi, je to dřina (prsty do krve, občas se divím že pravou brnkám na strunu a levá přitom drží jinou strunu...). Ale s kytarou je to perfektní relax, jsem ve svém světě a z každého malého úspěchu mám radost.
A když dám volume doprava, tak na chalupě opadává omítka.
Takže to není o věku ale o duši. A omlouvám se za můj rozsáhlý příspěvek, asi bych měl víc hrát než psát.

Přeji všem krásné chvíle s kytarou a nevzdávat to, stojí to za to ať hrajete Vlacha nebo Bacha.