F
Re: F
Ahoj, o tom nic nevím...ale určitě si to nenahrazuj, jak si to tam jednou nahradíš, tak pak už se toho nezbavíš...co se týče ŠVP(netuším,co to je,ale nevadí ) tak si zkus písničky přehodit do jiných tónů( tzv. přetransponovat)...i když to není asi nejideálnější způsob,ale já jsem to tak dělala...teď dělám, že umím F...a to je krásný pocit :potlesk:
In love with my Nashville NW-32C...
f se dá zjednodušit:
jinými slovy - barré hodíš jen na nejhořejší 2 struny (e,h) na prvním pražci a zbytek chytneš prostředníkem a prsteníkem a nehraješ 2 nejtlustší struny. je to podobný akordu C. nicméně.. 100pro je lepší se naučit normální F
Kód: Vybrat vše
e-1
h-1
g-2
D-3
A-X
E-X
Heh...Nezní to moc dobře,když se okrádá akord..Tobi píše:f se dá zjednodušit:jinými slovy - barré hodíš jen na nejhořejší 2 struny (e,h) na prvním pražci a zbytek chytneš prostředníkem a prsteníkem a nehraješ 2 nejtlustší struny. je to podobný akordu C. nicméně.. 100pro je lepší se naučit normální FKód: Vybrat vše
e-1 h-1 g-2 D-3 A-X E-X
Akord F se dá naučit za 2 dny..není na tom nic těžkého jen prostě dřít a dřít..ale srozumitelně střídat akord C a F a nebo Dmi a F ...a za 2 dny to dávate...a pak A a F nasledně G a F a pak...G7 a F no a když toto každý zvládne,bez nechtěné změny rytmusu,tak se může považovat,že akord F už zvládá :nice:
Metal up your ass... \m/
dejv píše:Heh...Nezní to moc dobře,když se okrádá akord..Tobi píše:f se dá zjednodušit:jinými slovy - barré hodíš jen na nejhořejší 2 struny (e,h) na prvním pražci a zbytek chytneš prostředníkem a prsteníkem a nehraješ 2 nejtlustší struny. je to podobný akordu C. nicméně.. 100pro je lepší se naučit normální FKód: Vybrat vše
e-1 h-1 g-2 D-3 A-X E-X
Akord F se dá naučit za 2 dny..není na tom nic těžkého jen prostě dřít a dřít..ale srozumitelně střídat akord C a F a nebo Dmi a F ...a za 2 dny to dávate...a pak A a F nasledně G a F a pak...G7 a F no a když toto každý zvládne,bez nechtěné změny rytmusu,tak se může považovat,že akord F už zvládá :nice:
Tobi píše:.. nicméně.. 100pro je lepší se naučit normální F
čus, zkoušim se pořád naučit ten akord F, ale nějak mi to pořád nejde. dělam to často z C a pak to zkoušim udělat nomálně, ale pořád ho nedávam jakoby najednou, ale postupně ho skládam a prijde mi to pomalí..nevíte nějakej nevod jak se toho zbavit? asi prostě cvičit že?
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26
FACE DG26
hlavně u žádnýho akordu nedělej to, že je skládáš postupně. není to dobrý. a.. trénovat střídání akordů je občas fakt nudný. osobně si myslím, že je fajn to udělat 10x a pak si zahrát nějakou písničku - trochu to prostřídat. a když je to písnička, kde je F, jedině dobře. a když ti to nebude znít hned, nic si z toho nedělej - je to přece tréning
mě právě zní v pohodě s tim problémy nemam, jako barový akordy mi zní, ale dát ho tam je problém...já se snažim to neskládat, ale bojim se že už jsem si udělal návyk že to tak dělam..nevim jak se ho naučit hned, u ostatních se mi to zdálo o moc lehčí, ale trénuju to a snad se to povede..no musí:)
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26
FACE DG26
možná pomůže, když budeš prsty skládat pomalu, najednou a dávat si na to pozor. pak to zkusíš trochu rychleji a půjde to jestli ti to jde s jednoduššíma akordama (vím, že kamarádka skládá postupně C, to je šílený ) s težšíma je to už jen o tréningu
asi takhle, já už hraju normálně plno písniček, hraní mi nedělá problémy, ale vyhýbal jsem se barovým akordům, tak to musim napravit protože chceme hrát spolu s tátou, jsem mu dal k vánocům kytaru:) jinak už hraju různé písničky k táboráku, kluse, chinasky, lucii a tak.. včechny akordy dávám bez koukání bez přemáčknutí, už si upravuju i sám rytmy, ale prostě ty batrový mi dělaj trochu problém.
a jen jedna otázky vim že to sem nepatří, ale když hraju písničku s rychlejším rytmem a dohraju tak by trochu bolí ruka, počítam že je to asi špatným způsobem hraní? a nebo že jí mam moc najatou nevim. unaví se mi prostě sval v ruce mezi předloktím a loktem..
jinak jak myslíš pomalu najednou, prostě tam dát pomalu celý akord jo? já to zkoušel hlavně z toho C, ségra mi to tak radila, že se to tak taky učila, hraje 16 let.
a jen jedna otázky vim že to sem nepatří, ale když hraju písničku s rychlejším rytmem a dohraju tak by trochu bolí ruka, počítam že je to asi špatným způsobem hraní? a nebo že jí mam moc najatou nevim. unaví se mi prostě sval v ruce mezi předloktím a loktem..
jinak jak myslíš pomalu najednou, prostě tam dát pomalu celý akord jo? já to zkoušel hlavně z toho C, ségra mi to tak radila, že se to tak taky učila, hraje 16 let.
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26
FACE DG26
jj, všechny prsty najednou, to je nejduležitější. z akordu c to nevim, protože to budeš potřebovat naštelovat z libovolnýho akordu
a ruka podle mě bolí proto, že jí máš moc zaťatou - křečovitou chce to uvolnit, hraje se pak líp i rychleji
a ruka podle mě bolí proto, že jí máš moc zaťatou - křečovitou chce to uvolnit, hraje se pak líp i rychleji
prej je tim dobrý začít ale nevim no tim C... no asi máš pravdu že zaťatou ruku mam..
no tak jsem si dneska domluvil kurz kytary, aby mi řek co a jak a dyštak upozornil na chyby a snad to vyladim, nechci se něco naučit špatně a aspoň ty základy techniky to fakt chce...
no tak jsem si dneska domluvil kurz kytary, aby mi řek co a jak a dyštak upozornil na chyby a snad to vyladim, nechci se něco naučit špatně a aspoň ty základy techniky to fakt chce...
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26
FACE DG26
Jo jo, ty baréčka, to je i můj největší cíl a nutnost, ale pamatuju si ještě nedávno, jak jsem tam tu ruku nemohl ještě vůbec poskládat! Ale je zajímavé, že mně nedělá ani takové potíže přehmatávat už z např. eFka na jinej barré akord, jako spíš trefit ten prvotní akord z normálního... Já to nejvíc procvičuju z Amoll a Emoll, ale snažím se spíš hrát různé náhodné akordy a pak tam hodit to eFko, ovšem stále mi to moc nejde... A vůbec nejhorší je ten akord H! Tam se těm prstům ale už vůbec nechce...
Jinak dobrá klidná písnička na cvičení Barréčka je podle mého The Hardest Button To Button od White Stripes, protože tam je relativně hodně času na přehození prstů, dokonce i já to stíhám! A navíc se to tam i posouvá a nějak to zní...
Jinak dobrá klidná písnička na cvičení Barréčka je podle mého The Hardest Button To Button od White Stripes, protože tam je relativně hodně času na přehození prstů, dokonce i já to stíhám! A navíc se to tam i posouvá a nějak to zní...