Dotaz k rytmům

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Smajda

Re: Dotaz k rytmům

Příspěvek od Smajda »

myslím že existujou i metronomy na PC, tak si nějakej stáhnout :roll:
třeba :http://www.guitar-online.com/metronome- ... meters.htm
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Je dobrý naučit se držet tempo bez přístrojů a pomůcek - o tobě vím, že chceš hrávat u táboráku a tam rozhodně metronomy a podobný věci tahat sebou nebudeš. Jinak nahrávka a řídit se podle bicích...

Těžko říct, co je pro tebe správné tempo - hraní je o citu a zkušenostech, nemá cenu se písničky učit přesně podle originálu (nikdy nezahraješ písničku úplně stejně, existují různý verze, podle toho kdo to hraje a nejsme roboti, aby jsme hráli nějakej rytmus pořád stejně), hraj, jak se ti to zdá (rytmus u toho táboráku určíš ty, ostatní se k tobě přidaj ;) )

Každá písnička má svůj rytmus, není kam spěchat, není to závod - přizpůsobit tempo, aby to dobře znělo a dalo se to vyzpívat... a chtěl radu a ta zní: hraj a dostaneš rytmy do ruk

Svobík

Příspěvek od Svobík »

já jako dokážu držet tempo ale u tich pomalejších mi to jde blbě jako bych nechtěně pomalu zrychloval:-D ale to se naučim:) je to fakt o citu jak řikáš:) a fakt sem spokojenej jak se mi to hraní zlepšůje..:) rytmi už nějaké umim a s akordama už taky nemám problém ani poslepu a teď se učím vychytat barové..
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26

Tobi

Příspěvek od Tobi »

já taky při hraní zrychloval, je to nějaký psychický efekt, netuším proč :S jo.. a možná bude pomáhat, jestli hraješ písničky, při nich zpívat, což by mělo pomoct držet tempo :))

Odpovědět