Ahoj.
No ještě mám jednu dost zásadní otázku.
Mám v tom docela zmatek

,doporučujete mi,abych teda začínal hrát prsty.Jenomže,když se pokouším hrát,tak mi prsty na pražci,když mačkám struny,buď je nedomáčku,nebo je mačkám špatně.Ja vím.Chce to cvik,a potom už to je jako samozřejmost rychle přehazovat akordy a hrát rytmus plynule.Takže kdybych se naučil obstojně hrát na akustickou kytaru,tak by pro mě basskytara byla lehčí ?
Chápu to tak,jako vím že bassk. má jen 4 struny a akustická má 6.
Ale zase basskytara je delší,a struník má blíže u okraji ozvučnice.Ale mám prozbu :
Na basskytaru by bylo (nevím,myslím si to) lepší hrát trsátkem,protože potom zvuk více vynikne a bude čistější ?

.Vím zabývám se tím moc brzo,když ještě neumím hrát ani na akustickou k. ,ale jen tak se ptám,protože bych se taky mohl začít učit hrát rovnou na basskytaru.Mě totiž od dětství zaujímaly basskytary.Líbí se mi jejich zvuk i styl hraní na ně.Většinou když se ve skupině hraje na basskytaru,tak není žádný problém,když bassák ztratí rytmus neboo něco zkazí,protože většinou jen uvádí písničce rytmus,a pri poslechu hudby je basskytara v pozadí,a nejde tolik slyšet,jen při slabších pasážích na elektrickou kytaru se projeví za ní až bassk.(doufám,aspoň si to myslím)

:thx: .Byl bych rád,kdyby mi tu někdo popsal detailněji,co by bylo pro mě vhodné a co ne,přímo potřebuju vědět,jestli začínám správně.Většina dobrých skupin co jsou na špičce,tak každý z nich ze začátku hrál na akustickou,takže si myslím,že by to mohlo být to nejvhodnější řešení.Ale budu za nápovědu

:thx: