100% začátečník
Re: 100% začátečník
nene na to déšť i holka smáčel to zahraješ dvakrát, pak to přehodíš na G ... vlasy zahraješ jednou (pak je tam Emol) ale tam psanej není tak to zahraješ ještě jednou jako mezihru a chytneš A...a pokračuješ 

-
ahoj, taky bych ráda začala hrát, tak se chci zeptat, jaké struny byste doporučili začátečníkovi... vím že nylonky neřežou do prstů tolik jako kovové, takže jsou asi pro začátečníka lepší, aby ho to hned neodradilo
jenom nevím jestli stačí když přijdu do obchodu, řeknu že chci nylonové struny (mimochodem pořád nevím jestli se to správně čte nylonové nebo "najlonové") a prodavač mi prostě něco prodá, nebo máte třeba dobré zkušenosti s nějakou značkou, nebo tam jsou ještě další parametry které bych měla chtít?

Ahoj, tak já si nemyslím že zrovna struny jsou něco, co by začítečníka odradilo od hraní
Přeci jen, nylonky řežou míň - ale pro prsty je to stejně nezvyk takže to taky chvíli pálí
Navíc záleží na kytaře, třeba na westernovku či na jumbo se nylonky ani dát nedají
A logicky ani na elektrickou
Jinak se značkama bych to vzačátku taky nějak nehrotila, prostě přídeš a řekneš, že chceš nylonky pro začátečníka
To je celý, nedělala bych z toho vědu 
Tak přeju hodně štěstí při to výběru strun :potlesk:

Jinak se značkama bych to vzačátku taky nějak nehrotila, prostě přídeš a řekneš, že chceš nylonky pro začátečníka

Tak přeju hodně štěstí při to výběru strun :potlesk:
já jsem začínal na kovových 10sitkách neznámé značky, a ze začátku skuhráš, ale prsty si potom zvyknou a už je to OK, a nylonky, oni nemají tak krásnej zvuk jak kovový struny, když už budeš v tom obchodě, tak si zkus zahrát na kytaru s kovovejma a nilonovejma, určitě poznáš rozdíl. Takže pro začátek bych se nebál a šel bych do těch kovovejch 10sítek 

S nylonovými strunami ti moc neporadim, protože já začal rovnou na kovové struny. Ze začátku to dost řezalo, ale neboj, na to si ty prsty zvyknou.
Já měla na nylonky od tří různejch značek, ale mě všechny přišly stejný
A mám je na španělce spíš kvůli ZUŠce, mě ten jejich zvuk nějak nebere
Prostě jsou na klasiku, co si budem povídat
Na ty akordy téda ... ani ne

-
no tak byla jsem v obchodě, prodavači jsem popsala jakou mám doma kytaru a on mi řek že na tu se nylonky dát nedaj, tak mi stejně prodal kovový, tak jsem zvědavá
právě jsem sundala starý struny a zkoumám jestli budu umět nasadit nový... ach jo, to je tolik práce než se člověk může začít učit hrát

Jó první výměna strun, to je dycky sranda
Ale neboj, není to nic těžkýho 

-
no doufám... snad se mi to aspoň do sedmi povede
jinak mě to otráví hned ze začátku 

kdyžtak mrkni na youtube : how to change steel strings on guitar a vyjede ti toho spousta
Sice anglicky, ale na tom není nic čemu by se nadalo porozumět 

-
děkuju, podívala jsem se a snad to zvládnu
beru to jako výzvu 

-
"restringizace" by byla... ladění nějak nejde:( a už taky chápu proč je v detektivkách struna tak oblíbenej vražednej nástroj 

S laděním se zatím nezalamuj
Nech tam struny teď jak jsou přes noc, aby se tak jako natáhly
stejně se ti to hned zas rozladí
no a zítra hurá ladit 

-
tak víš co, hrozně se těšim tak si to musim aspoň nějak naladit abych si mohla zahrát aspoň pár akordů:) a je mi jasný že zejtra to zas bude kompletně rozladěný, ale aspoň tak nějak zhruba to teď mám, tak můžu aspoň něco zkusit než mi odumřou prsty:) naštěstí mám ladičku a nějakej hudební sluch taky tak to naladit zvládnu...
-
ještě jeden hloupej dotaz. Tady na fóru jsem našla:
A teď k samotnému hraní. Doba dolů se hraje ukazováčkem, prostředníčkem a prsteníčkem, které držíme "boky" k sobě (doufám že pochopíte, jak je to myšleno) a doba nahoru se hraje palcem.
Chápu to dobře že přes ty struny přejíždim vlastně nehtama? Nebo mám divný ruce?
A teď k samotnému hraní. Doba dolů se hraje ukazováčkem, prostředníčkem a prsteníčkem, které držíme "boky" k sobě (doufám že pochopíte, jak je to myšleno) a doba nahoru se hraje palcem.
Chápu to dobře že přes ty struny přejíždim vlastně nehtama? Nebo mám divný ruce?