100% začátečník

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Smajda

Re: 100% začátečník

Příspěvek od Smajda »

nene na to déšť i holka smáčel to zahraješ dvakrát, pak to přehodíš na G ... vlasy zahraješ jednou (pak je tam Emol) ale tam psanej není tak to zahraješ ještě jednou jako mezihru a chytneš A...a pokračuješ :)
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

amour.et.paix

Příspěvek od amour.et.paix »

ahoj, taky bych ráda začala hrát, tak se chci zeptat, jaké struny byste doporučili začátečníkovi... vím že nylonky neřežou do prstů tolik jako kovové, takže jsou asi pro začátečníka lepší, aby ho to hned neodradilo ;) jenom nevím jestli stačí když přijdu do obchodu, řeknu že chci nylonové struny (mimochodem pořád nevím jestli se to správně čte nylonové nebo "najlonové") a prodavač mi prostě něco prodá, nebo máte třeba dobré zkušenosti s nějakou značkou, nebo tam jsou ještě další parametry které bych měla chtít?

Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj, tak já si nemyslím že zrovna struny jsou něco, co by začítečníka odradilo od hraní 8-) Přeci jen, nylonky řežou míň - ale pro prsty je to stejně nezvyk takže to taky chvíli pálí :) Navíc záleží na kytaře, třeba na westernovku či na jumbo se nylonky ani dát nedají 8-) A logicky ani na elektrickou :lol:

Jinak se značkama bych to vzačátku taky nějak nehrotila, prostě přídeš a řekneš, že chceš nylonky pro začátečníka :) To je celý, nedělala bych z toho vědu :-)

Tak přeju hodně štěstí při to výběru strun :potlesk:

Smajda

Příspěvek od Smajda »

já jsem začínal na kovových 10sitkách neznámé značky, a ze začátku skuhráš, ale prsty si potom zvyknou a už je to OK, a nylonky, oni nemají tak krásnej zvuk jak kovový struny, když už budeš v tom obchodě, tak si zkus zahrát na kytaru s kovovejma a nilonovejma, určitě poznáš rozdíl. Takže pro začátek bych se nebál a šel bych do těch kovovejch 10sítek :)
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

tulak86

Příspěvek od tulak86 »

S nylonovými strunami ti moc neporadim, protože já začal rovnou na kovové struny. Ze začátku to dost řezalo, ale neboj, na to si ty prsty zvyknou.

Janny

Příspěvek od Janny »

Já měla na nylonky od tří různejch značek, ale mě všechny přišly stejný :lol: A mám je na španělce spíš kvůli ZUŠce, mě ten jejich zvuk nějak nebere :P Prostě jsou na klasiku, co si budem povídat :D Na ty akordy téda ... ani ne 8-) :twisted:

amour.et.paix

no tak byla jsem v obchodě, prodavači jsem popsala jakou mám doma kytaru a on mi řek že na tu se nylonky dát nedaj, tak mi stejně prodal kovový, tak jsem zvědavá :D právě jsem sundala starý struny a zkoumám jestli budu umět nasadit nový... ach jo, to je tolik práce než se člověk může začít učit hrát :( ;)

Janny

Příspěvek od Janny »

Jó první výměna strun, to je dycky sranda 8-) Ale neboj, není to nic těžkýho :)

amour.et.paix

no doufám... snad se mi to aspoň do sedmi povede :D jinak mě to otráví hned ze začátku :D

Janny

Příspěvek od Janny »

kdyžtak mrkni na youtube : how to change steel strings on guitar a vyjede ti toho spousta :) Sice anglicky, ale na tom není nic čemu by se nadalo porozumět :-)

amour.et.paix

děkuju, podívala jsem se a snad to zvládnu :) beru to jako výzvu :D

amour.et.paix

"restringizace" by byla... ladění nějak nejde:( a už taky chápu proč je v detektivkách struna tak oblíbenej vražednej nástroj :twisted:

Janny

Příspěvek od Janny »

S laděním se zatím nezalamuj :) Nech tam struny teď jak jsou přes noc, aby se tak jako natáhly :) stejně se ti to hned zas rozladí :-) no a zítra hurá ladit 8-)

amour.et.paix

tak víš co, hrozně se těšim tak si to musim aspoň nějak naladit abych si mohla zahrát aspoň pár akordů:) a je mi jasný že zejtra to zas bude kompletně rozladěný, ale aspoň tak nějak zhruba to teď mám, tak můžu aspoň něco zkusit než mi odumřou prsty:) naštěstí mám ladičku a nějakej hudební sluch taky tak to naladit zvládnu...

amour.et.paix

ještě jeden hloupej dotaz. Tady na fóru jsem našla:
A teď k samotnému hraní. Doba dolů se hraje ukazováčkem, prostředníčkem a prsteníčkem, které držíme "boky" k sobě (doufám že pochopíte, jak je to myšleno) a doba nahoru se hraje palcem.

Chápu to dobře že přes ty struny přejíždim vlastně nehtama? Nebo mám divný ruce?

Odpovědět