Kvůli tomu, aby měl dvanáct strun, tak takhle totálně zničil hlavu kytary.
Za mě tedy FUJ!
http://www.connectable.org.uk/wp2/?page_id=107
Udělej si sám - dvanáctistrunný Epiphone
Re: Udělej si sám - dvanáctistrunný Epiphone
Tak tomuhle se říká kytarový tuzing... by mě zajímalo, co mu ta kytara provedla, že ji takhle znetvořil...
Re: Udělej si sám - dvanáctistrunný Epiphone
Podle mě to není jen tuzing, ale i nepovedený styling (dovolím si poznámku pro neznalé - tuning = vylepšení vlastností, tuzing = zhoršení vlastností, styling = vylepšení vzhledu).
Tuzing je to bezpochyby, protože tah strun se ze 70kg zdvojnásobil a moc nevěřím, že zrovna Epina má na tohle dimenzovaný úchyt kobylky, krk a výztuhu, provrtaný vřeteník jak ementál. Navíc charakteristický sklon krku a vřeteníku firmy Gibson není asi ideální pro tuhle úpravu z hlediska pevnosti tohoto přechodu krk-vřeteník.
Ta Epina mu nic neudělala, jen ho asi omrzela. Sám autor píše v tom článku, že si koupil Gibson LP a tak se rozhodl tuhle zmršit.
Je mi líto každé takhle "vylepšené" kytary, a nejen kytary, to platí obecně.
Tuzing je to bezpochyby, protože tah strun se ze 70kg zdvojnásobil a moc nevěřím, že zrovna Epina má na tohle dimenzovaný úchyt kobylky, krk a výztuhu, provrtaný vřeteník jak ementál. Navíc charakteristický sklon krku a vřeteníku firmy Gibson není asi ideální pro tuhle úpravu z hlediska pevnosti tohoto přechodu krk-vřeteník.
Ta Epina mu nic neudělala, jen ho asi omrzela. Sám autor píše v tom článku, že si koupil Gibson LP a tak se rozhodl tuhle zmršit.
Je mi líto každé takhle "vylepšené" kytary, a nejen kytary, to platí obecně.