kombo line 6
kombo line 6
zdravim...prosimvás mohl by jste mi někdo poradit s nastavením komba ( http://kytary.cz/line-6-spider-iv-15/HN107958/ ) asi je to moje osobní věc jak nastavim zvuk v kombu ale tak nějak mi nejde sladit všechny funkce (bass,drive,mid,treble) aby mi to znělo hezky na písnich typu green day nebo blink 182. Mohl by jste mi někdo poradit? 

Kytara = Vysoce návyková věc která se velmi těžko opouští
Re: kombo line 6
Kolego, chce to popadnout kytaru a kroutit na kombu se vším co jde, než z toho vyleze nějakej normální zvuk
A teď vážně... znít přesně jako Blink ti to nebude, protože hrajou (nebo hráli - nevím, jak to s nima teď je, nedávno jsem četl, že chystal novou desku, ale těžko říct, jak jsou s ní daleko...) na vytavený celolampy od Marshallu. Ten zvuk prostě modelingem nezískáš...
Na netu jsem našel nastavení:
drive 5, treble 7, mid 4, bass 8, reverb 1, distortion on
Na jiné stránce zase:
Amp Model: Red Metal
Bass: 5
Mid: 9
Treble: 10
Drive: 10 Chan.
Volume: 10
Effects: Tape echo 200 bpm Reverb: 4
Zkus to tak nějak nastavit a uslyšíš, jak to bude znít...

A teď vážně... znít přesně jako Blink ti to nebude, protože hrajou (nebo hráli - nevím, jak to s nima teď je, nedávno jsem četl, že chystal novou desku, ale těžko říct, jak jsou s ní daleko...) na vytavený celolampy od Marshallu. Ten zvuk prostě modelingem nezískáš...
Na netu jsem našel nastavení:
drive 5, treble 7, mid 4, bass 8, reverb 1, distortion on
Na jiné stránce zase:
Amp Model: Red Metal
Bass: 5
Mid: 9
Treble: 10
Drive: 10 Chan.
Volume: 10
Effects: Tape echo 200 bpm Reverb: 4
Zkus to tak nějak nastavit a uslyšíš, jak to bude znít...
on to bude možná trošku problém protože sem si neuvědomil že vlastně nemam žádnou stupnici u těch efektů...sakra..to mě teda štve xD
Tak to jsem netušil... zkus zatím najít dobrej zvuk bez efektů a efekty přidej s citem tak, aby to znělo dobře... taková ta třešnička na dortu 

no jak si říkal v první větě..hold si k tomu sednu a budu skoušet 
BTW: co je to to distortion ?

BTW: co je to to distortion ?
Distortion je zkreslení... nevím, jestli je tohle nastavení i u toho modelu, co máš doma.
Zkus si tam nastavit ty hodnoty podle toho co jsem psal, odhadem , rozmezí ber 0 = minimum a 10 = maximum.
Zkus si tam nastavit ty hodnoty podle toho co jsem psal, odhadem , rozmezí ber 0 = minimum a 10 = maximum.
jj presne tak sem to udelal a je to hned o necem jinym
dik moc
a este nastaveni tonu na kytare ?mam vsechno na max..

Nastavení komba, zvuk Green Day, tónová clona...Jó to by byla slohovka
Slibuji, že budu stručný a obecný a tak ti třeba moc neporadím. Navíc u toho koukám na svúj oblíbený Comeback a tak nevím, co ze mě vyleze.
Musíš si uvědomit a vzít v úvahu plno odlišností v kytarách, snímačích, kombech...
Asi ti tu nikdo konkrétně neporadí a jak píše Dejw - musíš kroutit.
Billie Joe hraje na kytaru Gibson LP Junior s humbuckerem a ty máš strata se singlama. Hrají tuším přes vytavený lampy od Marshalla. Byla by blbost ti poradit, abys koupil jejich výbavu.
Pokud se tomu chceš trochu přiblížit, tak to nepřeháněj s tónovou clonou na kytaře. Ta ořezává výšky a to je u singlů někdy žádoucí. Singly při větším zkreslení brumí a protože mají navíc nížší výstupní napětí, tak naindukované pazvuky mohou jejich zvuk ovlivnit. A navíc jsou "pištivější" než humbuckery.
Já vím, slíbil jsem, že budu stručný a tak jen něco k základnímu nastavení ekvalizéru.
1. Nastav "Véčko" (basy naplno, středy na nulu, výšky naplno) a přidávej středy a ubírej basy a výšky.
Nebo
2. Nastav všechno na střed a pak laboruj
Nebo
3. Nalaď basy se zapnutým nejbasovějším snímačem (u krku) a výšky nalaď podle snímače u kobylky. Tím si stanovíš mantinely a tvůj zvuk pak nebude přebasovaný nebo převýškovaný (to je hrozný slovo).
Hlavně se nestyď si všechny svoje "nakroucené" zvuky, které se ti líbí, nakreslit.
Myslím tedy nastavení knobů.

Slibuji, že budu stručný a obecný a tak ti třeba moc neporadím. Navíc u toho koukám na svúj oblíbený Comeback a tak nevím, co ze mě vyleze.

Musíš si uvědomit a vzít v úvahu plno odlišností v kytarách, snímačích, kombech...
Asi ti tu nikdo konkrétně neporadí a jak píše Dejw - musíš kroutit.
Billie Joe hraje na kytaru Gibson LP Junior s humbuckerem a ty máš strata se singlama. Hrají tuším přes vytavený lampy od Marshalla. Byla by blbost ti poradit, abys koupil jejich výbavu.
Pokud se tomu chceš trochu přiblížit, tak to nepřeháněj s tónovou clonou na kytaře. Ta ořezává výšky a to je u singlů někdy žádoucí. Singly při větším zkreslení brumí a protože mají navíc nížší výstupní napětí, tak naindukované pazvuky mohou jejich zvuk ovlivnit. A navíc jsou "pištivější" než humbuckery.
Já vím, slíbil jsem, že budu stručný a tak jen něco k základnímu nastavení ekvalizéru.
1. Nastav "Véčko" (basy naplno, středy na nulu, výšky naplno) a přidávej středy a ubírej basy a výšky.
Nebo
2. Nastav všechno na střed a pak laboruj
Nebo
3. Nalaď basy se zapnutým nejbasovějším snímačem (u krku) a výšky nalaď podle snímače u kobylky. Tím si stanovíš mantinely a tvůj zvuk pak nebude přebasovaný nebo převýškovaný (to je hrozný slovo).
Hlavně se nestyď si všechny svoje "nakroucené" zvuky, které se ti líbí, nakreslit.
Myslím tedy nastavení knobů.

Clonu nenastavuj úplně na maximum, zase to zkus, co ti bude nejlíp vyhovovat. Ale to je zase věc kytary/snímačů/ aparátu... pořád ta stejná pohádka dokola.
jj jasne dekuji moc
ja sem si k tomu sedl a proste sem skousel..poslouchal..a rekl bych ze sem si nasel ton kterej sem hledal
samozrejme za naky cas zase prijdu na neco lepsiho ale to je porad
takze dekuju moc nastavil sem to zhruba podle toho co psal dejw to 1. nastaveni + skoro nejnizsi reverb co mam a nezni to spatne