kombo line 6

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s kytarama
Odpovědět
vitamin

kombo line 6

Příspěvek od vitamin »

zdravim...prosimvás mohl by jste mi někdo poradit s nastavením komba ( http://kytary.cz/line-6-spider-iv-15/HN107958/ ) asi je to moje osobní věc jak nastavim zvuk v kombu ale tak nějak mi nejde sladit všechny funkce (bass,drive,mid,treble) aby mi to znělo hezky na písnich typu green day nebo blink 182. Mohl by jste mi někdo poradit? :)
Kytara = Vysoce návyková věc která se velmi těžko opouští

Dejw

Re: kombo line 6

Příspěvek od Dejw »

Kolego, chce to popadnout kytaru a kroutit na kombu se vším co jde, než z toho vyleze nějakej normální zvuk :-D

A teď vážně... znít přesně jako Blink ti to nebude, protože hrajou (nebo hráli - nevím, jak to s nima teď je, nedávno jsem četl, že chystal novou desku, ale těžko říct, jak jsou s ní daleko...) na vytavený celolampy od Marshallu. Ten zvuk prostě modelingem nezískáš...

Na netu jsem našel nastavení:
drive 5, treble 7, mid 4, bass 8, reverb 1, distortion on

Na jiné stránce zase:
Amp Model: Red Metal
Bass: 5
Mid: 9
Treble: 10
Drive: 10 Chan.
Volume: 10
Effects: Tape echo 200 bpm Reverb: 4

Zkus to tak nějak nastavit a uslyšíš, jak to bude znít...

vitamin

Příspěvek od vitamin »

on to bude možná trošku problém protože sem si neuvědomil že vlastně nemam žádnou stupnici u těch efektů...sakra..to mě teda štve xD

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Tak to jsem netušil... zkus zatím najít dobrej zvuk bez efektů a efekty přidej s citem tak, aby to znělo dobře... taková ta třešnička na dortu :-D

vitamin

Příspěvek od vitamin »

no jak si říkal v první větě..hold si k tomu sednu a budu skoušet :)
BTW: co je to to distortion ?

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Distortion je zkreslení... nevím, jestli je tohle nastavení i u toho modelu, co máš doma.

Zkus si tam nastavit ty hodnoty podle toho co jsem psal, odhadem , rozmezí ber 0 = minimum a 10 = maximum.

vitamin

Příspěvek od vitamin »

jj presne tak sem to udelal a je to hned o necem jinym :) dik moc ;)a este nastaveni tonu na kytare ?mam vsechno na max..

Milan

Příspěvek od Milan »

Nastavení komba, zvuk Green Day, tónová clona...Jó to by byla slohovka :D :D
Slibuji, že budu stručný a obecný a tak ti třeba moc neporadím. Navíc u toho koukám na svúj oblíbený Comeback a tak nevím, co ze mě vyleze. :D

Musíš si uvědomit a vzít v úvahu plno odlišností v kytarách, snímačích, kombech...
Asi ti tu nikdo konkrétně neporadí a jak píše Dejw - musíš kroutit.

Billie Joe hraje na kytaru Gibson LP Junior s humbuckerem a ty máš strata se singlama. Hrají tuším přes vytavený lampy od Marshalla. Byla by blbost ti poradit, abys koupil jejich výbavu.
Pokud se tomu chceš trochu přiblížit, tak to nepřeháněj s tónovou clonou na kytaře. Ta ořezává výšky a to je u singlů někdy žádoucí. Singly při větším zkreslení brumí a protože mají navíc nížší výstupní napětí, tak naindukované pazvuky mohou jejich zvuk ovlivnit. A navíc jsou "pištivější" než humbuckery.
Já vím, slíbil jsem, že budu stručný a tak jen něco k základnímu nastavení ekvalizéru.

1. Nastav "Véčko" (basy naplno, středy na nulu, výšky naplno) a přidávej středy a ubírej basy a výšky.
Nebo
2. Nastav všechno na střed a pak laboruj
Nebo
3. Nalaď basy se zapnutým nejbasovějším snímačem (u krku) a výšky nalaď podle snímače u kobylky. Tím si stanovíš mantinely a tvůj zvuk pak nebude přebasovaný nebo převýškovaný (to je hrozný slovo).

Hlavně se nestyď si všechny svoje "nakroucené" zvuky, které se ti líbí, nakreslit.
Myslím tedy nastavení knobů. :D

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Clonu nenastavuj úplně na maximum, zase to zkus, co ti bude nejlíp vyhovovat. Ale to je zase věc kytary/snímačů/ aparátu... pořád ta stejná pohádka dokola.

vitamin

Příspěvek od vitamin »

jj jasne dekuji moc :) ja sem si k tomu sedl a proste sem skousel..poslouchal..a rekl bych ze sem si nasel ton kterej sem hledal :) samozrejme za naky cas zase prijdu na neco lepsiho ale to je porad :) takze dekuju moc nastavil sem to zhruba podle toho co psal dejw to 1. nastaveni + skoro nejnizsi reverb co mam a nezni to spatne :)

Odpovědět