Dejw píše:EDIT: V důsledku systémových úprav došlo ke smazání příspěvku od Milana. Zřejmě vložil příspěvek v době změny systému a nebyl už uložen do databáze. Chtěl bych se tímto Milanovi omluvit a požádat ho, aby vložil příspěvek nový a reagoval znovu.
Nic se neděje, stejně jsem to chtěl editovat
Klišé v hudeních klipech prakticky nevnímám. Pokud je dobrá hudba, tak je mi jedno jestli je hraná ve skafandru pod vodou nebo na Měsíci.
Dřív žádné klipy nebyly a hudba se vnímala sluchem.
A dovolím si tvrdit, že kdyby někteří rádoby zpěváci a zpěvačky nenatočili kýčovitý klip, tak by třeba dávno zkrachovali.
Co to je vlastně klišé? Kýč? Stereotyp?
Když jdu na koncert kapely, tak taky tuším scénář a vlastně je to stejné klišé - bicí uprostřed vzadu, pyrotechnické efekty, promítání klipů a detailů hudebníků na obřích obrazovkách, kytarové a bicí sólo, házení trsátek do diváků, přídavek (u některých kapel lze i přesně určit co to bude za song)....
V dnešní době je asi těžké se uživit hudbou a tak je potřeba zvýšit sledovanost vyráběním šokujících a netradičních klipů.
Co ale nemusím, tak to je určitý styl kýčovité produkce, při které polonahý černoch (většinou) ověšený zlatými řetězy, černými brýlemi a prsteny, trpící zřejmě padoucnicí, při které trhaně neokordinovaně zapichuje ukazováčky do vzduchu před sebou, černošky a blondýny v bikinách u bazénu nábožně a vzrušeně poslouchají poezii produkovanou tímto praobyvatelem Afriky, který otevírá hliníkový kufřík se svojí stejně přiblblou ochrankou a světe div se, v tom kufru nejsou drogy nebo zbraně (taky jste to čekali? Ony ty zbraně a drogy k této produkci tak nějak neodmyslitelně patří), ale zmrzlina.
Znáte tu reklamu?
Tak to mám radši kytaristu, co uskakuje před vlakem, nebo hraje po skalinách a po lučinách.
Na závěr tu nechám odkaz na žebříček 10. nejkýčovitějších a nejbláznivějších metalových klipů (za pozornost stojí 2. místo

) -
http://www.ultimate-guitar.com/news/gen ... ideos.html