KKK - klasická klipová klišé

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s kytarama
Odpovědět
Dejw

KKK - klasická klipová klišé

Příspěvek od Dejw »

Na Streamu se objevil nový seriál věnovaný hudebním klipům. Druhý díl tohoto seriálu je věnovaný kytarovým sólům na netradičných místech.

http://www.stream.cz/video/609429-kkk-k ... a-na-hrane

Jak vnímáte klišé v klipech Vy??

EDIT: V důsledku systémových úprav došlo ke smazání příspěvku od Milana. Zřejmě vložil příspěvek v době změny systému a nebyl už uložen do databáze. Chtěl bych se tímto Milanovi omluvit a požádat ho, aby vložil příspěvek nový a reagoval znovu. ;)

Milan

Re: KKK - klasická klipová klišé

Příspěvek od Milan »

Dejw píše:EDIT: V důsledku systémových úprav došlo ke smazání příspěvku od Milana. Zřejmě vložil příspěvek v době změny systému a nebyl už uložen do databáze. Chtěl bych se tímto Milanovi omluvit a požádat ho, aby vložil příspěvek nový a reagoval znovu. ;)
Nic se neděje, stejně jsem to chtěl editovat :D

Klišé v hudeních klipech prakticky nevnímám. Pokud je dobrá hudba, tak je mi jedno jestli je hraná ve skafandru pod vodou nebo na Měsíci.
Dřív žádné klipy nebyly a hudba se vnímala sluchem.
A dovolím si tvrdit, že kdyby někteří rádoby zpěváci a zpěvačky nenatočili kýčovitý klip, tak by třeba dávno zkrachovali.

Co to je vlastně klišé? Kýč? Stereotyp?
Když jdu na koncert kapely, tak taky tuším scénář a vlastně je to stejné klišé - bicí uprostřed vzadu, pyrotechnické efekty, promítání klipů a detailů hudebníků na obřích obrazovkách, kytarové a bicí sólo, házení trsátek do diváků, přídavek (u některých kapel lze i přesně určit co to bude za song)....

V dnešní době je asi těžké se uživit hudbou a tak je potřeba zvýšit sledovanost vyráběním šokujících a netradičních klipů.

Co ale nemusím, tak to je určitý styl kýčovité produkce, při které polonahý černoch (většinou) ověšený zlatými řetězy, černými brýlemi a prsteny, trpící zřejmě padoucnicí, při které trhaně neokordinovaně zapichuje ukazováčky do vzduchu před sebou, černošky a blondýny v bikinách u bazénu nábožně a vzrušeně poslouchají poezii produkovanou tímto praobyvatelem Afriky, který otevírá hliníkový kufřík se svojí stejně přiblblou ochrankou a světe div se, v tom kufru nejsou drogy nebo zbraně (taky jste to čekali? Ony ty zbraně a drogy k této produkci tak nějak neodmyslitelně patří), ale zmrzlina.
Znáte tu reklamu?

Tak to mám radši kytaristu, co uskakuje před vlakem, nebo hraje po skalinách a po lučinách.

Na závěr tu nechám odkaz na žebříček 10. nejkýčovitějších a nejbláznivějších metalových klipů (za pozornost stojí 2. místo :lol: ) - http://www.ultimate-guitar.com/news/gen ... ideos.html

Dejw

Příspěvek od Dejw »

A nemyslíš náhodou Kinder Maxi King?? :-D Si myslím, že k tomu byl ten popisovaný klip.

A nečekal bych, že se Česi dostanou v podobné anketě tak vysoko.

Když už jsme u šíleností v klipech, tak vložím jeden, u něhož je poslech jen na vlastní nebezpečí: Vždycky jsem si myslel, že klipy legendární dvojice Eva a Vašek nemůže nic překonat, ale tohle nasadilo daleko vyšší laťku... :D :D

Milan

Příspěvek od Milan »

Dejw píše:A nemyslíš náhodou Kinder Maxi King??
Jo, myslím, že se to tak jmenuje. A to není zmrzlina???
Moje žena o mě tvrdí, že "sem hroznej", protože si z reklam nic nepamatuju a v krámě koupím jen to, co potřebuji.

Jinak k tomu klipu:
- kdes to prosím tě vyhrabal?
- němčinu nenávidím jako takovou a navíc zpívanou - to je děs (je to vůbec němčina? Nějak si šlape na jazyk)
- to je jeho sestra, žena nebo matka?
- jsou sjetí, ožralí, blbí nebo je to recese?

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Vemu to popořadě. Maxi king není zmrzlina ale pochoutka plná mléka, karamelu o čokolády :D nebo to tak aspoň nějak bylo v té reklamě.

Klip jsem našel na youtube, náhodně a musím uznat, že jen tak obsah zapomenout nejde. Měl by to být klip z Holandska, jazyk není němčina ale holandština. V jakém jsou příbuzenském vztahu nevím, ale spíš bych řekl, že je to přítelkyně :D

Nikde jsem nenašel, v jakém stavu byl tento umělec při práci na této písni, ale řekl bych, že to myslí upřímně od srdce... toeter toeter toeter toeter toeter :D

Odpovědět