http://www.designmagazin.cz/technika/20 ... odeje.html
Tak na tuhle kytaru Kitaru mám zatím názor takový, že ušetříte za struny, ladičku a trsátka.
A tak se chci zeptat zdejších kytaristů - bavila by vás hra na tuto kytaru Kitaru?
Jsem ze staré školy a nehrábnout do strun by pro mne bylo asi jako lízat zmrzlinu přes sklo. Ale doba uhání kupředu a kdoví, čeho se ještě dočkáme.
Kitara (ne kytara ale Kitara!)
Re: Kitara (ne kytara ale Kitara!)
Na úvod bych chtěl říct, že si nemyslím, že by to byla plnohodnotná náhrada kytary. Je to kombinace kytary a digitálního syntezátoru. Tento nástroj ti rozšiřuje možnosti zvuků, umožní ti experimentovat a rozšiřovat možnosti hudby, vytvářet nové, zajímavé kombinace zvuků, v podstatě taky nahrazuje některý kytarový efekty a jistým způsobem je to i hračka (na vyblbnutí na odpoledne super)
Viděl jsem nějaký promo videa z NAMMu k tomuto nástroji a musím říct, že mě to osobně moc nezaujalo.
Pokud bych chtěl hrát alternativu smíchanou s elektrem, tak bych do toho možná šel. Technika jde dopředu a projevuje se i v hudbě a tohle je jeden z výsledků. Rozhodně s tímhle nástrojem můžeš dělat pódiovou show. Zajímavá může být ta databanka zvuků, kterou to obsahuje. Časem určitě budou vznikat simulace různých druhů druhů, i když určitě půjde poznat, že se jedná jen o simulaci.
Když jsme u těch netradičních věcí, nechce se mi zakládat další téma, už jste viděli svítící struny?? Četl jsem nějaký americký diskuze a prej se z nich docela brzo setře ta svítící vrstva a zvukově jsou prej taky nic moc. Ale zase vypadá to na pohled hezky, co si myslíte??

Viděl jsem nějaký promo videa z NAMMu k tomuto nástroji a musím říct, že mě to osobně moc nezaujalo.
Pokud bych chtěl hrát alternativu smíchanou s elektrem, tak bych do toho možná šel. Technika jde dopředu a projevuje se i v hudbě a tohle je jeden z výsledků. Rozhodně s tímhle nástrojem můžeš dělat pódiovou show. Zajímavá může být ta databanka zvuků, kterou to obsahuje. Časem určitě budou vznikat simulace různých druhů druhů, i když určitě půjde poznat, že se jedná jen o simulaci.
Když jsme u těch netradičních věcí, nechce se mi zakládat další téma, už jste viděli svítící struny?? Četl jsem nějaký americký diskuze a prej se z nich docela brzo setře ta svítící vrstva a zvukově jsou prej taky nic moc. Ale zase vypadá to na pohled hezky, co si myslíte??

No a nestálo by za to, to nové téma založit?Když jsme u těch netradičních věcí, nechce se mi zakládat další téma, už jste viděli svítící struny??
Narážím na spoustu kuriozit - LED diody jako poziční značky na pražcích, kytara Gibson Firebird X s Bluetooth a USB, kytary z PVC, kytary ze žuly, kytara se šesti krky...
Jinak svítící struny (patrně s fluorescenční barvou?) se mi líbí.
Prodávají je třeba Kytary.cz v několika svítících barvách - http://kytary.cz/dr-e-neon-nge-9-orange/HN114742/
Sám hraji na tyto barevné struny DR http://kytary.cz/dr-rde-10-barevne-stru ... /HN100321/.
Co když tohle téma přesunu do sekce "Ostatní věci, na které se dá hrát" ? Neva?
Dobrej nápad :nice:
Ať tam v té sekci (nebo už v této?) ten hřeben není osamocen.
Ať tam v té sekci (nebo už v této?) ten hřeben není osamocen.