Jak a kde odpočívají vaše kytary?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s kytarama
Odpovědět
Milan

Jak a kde odpočívají vaše kytary?

Příspěvek od Milan »

Nemyslím tím odpočinek ve věčných lovištích :D ale jak ukládáte vaše kytary, když na ně nehrajete?
Na kytary působí hodně vlivů (sucho v paneláku, vlhko v domku v zátopové oblasti :) , teplota, mechanické ohrožení, prach...).
Já jsem chtěl mít kytaru jen tak ve stojanu, abych jí mohl kdykoli vzít do ruky. Jenomže...
Jenomže to bych o ní nesměl mít takový strach když vidím manželku, jak se kolem toho šmrdolí s vysavačem :D , snaží se z kytary utírat prach (některé ženy nemají rády prach na čemkoli i když jí neustále tvrdím, že o kosmetiku své kytary se postarám sám). Dále když vidím našeho kocoura, jak by se mu kytara zamlouvala jako rozhledna a skokanský můstek (nehledě na to, že dřevo považují kočky za vynikající škrabadlo drápků :mrgreen: ).
Takže jsem to vzdal a koupil pevný kufr, který je i s kytarou opřený v rohu místnosti. Takže kytara je jako v bavlnce a snad by se jí nic nemělo stát ani při pádu kufru na zem. Protože to je masiv, tak ani nijak neřeším suchý vzduch v paneláku, ve kterém bydlíme. Kytaru mám skoro rok a zatím jsem nepozoroval jakékoliv změny, sesychání, kroucení krku, atd. To u akustiky by asi byl problém.
Takže jak to máte vyřešené vy?

SchecterDud3

Re: Jak a kde odpočívají vaše kytary?

Příspěvek od SchecterDud3 »

V kufru opřenou o zeď. Uvažoval jsem o věšáku na zeď, jenže bojím se pověsit kytaru za 30t za krk na zeď, navíc ten prach. Kufr je asi nejlepší řešení no..

Smajda

Příspěvek od Smajda »

já mám kytaru ve stojánku na kytaru v rohu pokoja :) jelikož s ní pořád něco dělám takže se mi nevyplatí skovávat do furtálu :)
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Dejw

Příspěvek od Dejw »

3 kytarky zatím visí na zdi, 1 stojí na stojanu a jedna přespává v kufru :-D

Tobi

Příspěvek od Tobi »

ja je davam zpatky do obalu. kufr tedy nemam, na cenovou tridu moji kytary by to bylo zbytecne, ale mam taky lepsi futral :)

CreAtive_34

Příspěvek od CreAtive_34 »

Jednu akustiku mám pod postelí ve stojanu (palanda), druhou opřenou o bar. Paulu mám buď opřenou v rohu o stůl, abych jí mohl kdykoliv popadnout a hrát a nebo v kufru na tom samém místě.

Milan

Příspěvek od Milan »

Když už je tu řeč o kytarových kufrech, tak se chci pochlubit prací svého syna, který mi z hliníkového plechu
vyřezal a vybrousil toto logo.
Prý to byla neuvěřitelná piplačka, ale co by synátor neudělal pro tatínka, že? :D
Fakt se mu to povedlo.

Obrázek
Obrázek

CreAtive_34

Příspěvek od CreAtive_34 »

Moc pěkné :-)
Já mám na kufru origo logo Epiphone...

Milan

Příspěvek od Milan »

CreAtive_34 píše:Moc pěkné :-)
Já mám na kufru origo logo Epiphone...
Děkuju, synovi to vyřídím, bude rád.
Ten kufr Epiphone byl ke kytaře nebo si ho kupoval zvlášť?
Já jsem chtěl originál kufr Gibson, ale v té době byla dodací lhůta na českých e-shopech až 3 měsíce a chtěli za něj 4.500,-. Což je cena přemrštělá a platíš vlastně jen to logo. Takže jsem koupil kufr Rockcase a kytara je v něm jak v bavlnce.
Dneska seženeš třeba u Thomanna nádherný kufry (i se zabudovaným vlkoměrem) za příznivé ceny. Tedy pokud nechceš Fender, Gibson... nebo třeba tohle za 11 tisíc:
http://www.thomann.de/cz/gretsch_g6278_case_cowboy.htm :shock:

berka

Příspěvek od berka »

Ja ji mám v obalu opřená o zed.

Odpovědět