Uff, no je toho tedy opravdu hodně...

Děkuji moc za všechny rady, cením si toho...
Abych pravdu řekl, tak mi z toho jde teď už opravdu hlava kolem...

Pročítal jsem si různá fóra, diskuze, recenze a další a popravdě, nejsem z toho o moc moudřejší...

Někdo píše, že např. MG30 (které se mi zdá na to naše brnkání zatím asi nejlepší z těch levných) je opravdu ve všech směrech zvukově skvělé a nic lepšího se za tu cenu vlastně ani sehnat nedá

, jiný zase píše, že čistý kanál sice nemá nic moc, ale zkreslené kanály jsou naprosto úžasné a další třeba napsal, že toto kombo se nehodí ani na sezení...

Teď babo raď...

Je mi jasné, že ta nakonec si vyberu hlavně podle mého subjektivního posouzení zvuku, ale chci mít už předem více možností, abych pak nemusel vařit z vody...
Jinak si tak pomalu říkám, že možná ještě přecijen bude stačit nějaký levnější model a lampáč si nechám zase až jako svou další metu...

Ono mi to myslím neuteče a stejně ještě nemám takové dovednosti, uvidíme, jak na tom budu časem...
K těm efektům - pravda, zatím ani ve skladbách, kde se ten či onen efekt hrát má, ho nepoužívám, takže pro mě další efekty vlastně ani nejsou potřeba... Ovšem na reverbu musím trvat, už jen když se hraje Blues a nebo Rock by mi to asi moc chybělo...
K těm kabelům - asi jsem to výše špatně popsal. Ono né, že by nebyl poznat rozdíl, naopak, ten rozdíl tam znát je!

Ale obávám se, že u tohoto mého modelingového komba už nepomůže ani ten nejkvalitnější kabel...

Tam bude chyba asi někde jinde, těžko říct kde... Recenze na kabely jsem pročítal a děkuji za ně.
K tomu reproduktoru - asi nad oboje...

Těžko říct, jesli za ten horší zvuk při zkreslených kanálech může přímo reprák a nebo už samotná elektronika... A nerad bych se do toho poušel s předem nejistým výsledkem, takže to asi nechám jak to je (případně pro elektroakustickou kytaru, protože čisté kanály na tom zní opravdu krásně) a raději zainvestuji do nového a snad už i trochu lepšího komba...
K tomu MGčku - myslel jsem samozřejmě MG10, bylo by možné se podělit o zkušenosti a nějaké jeho hodnocení?
K lampám - nic z těchto uvedených případů u mě myslím zatím v dohledné době nehrozí, u mě bude převážně ve stálých teplotách i podmínkách, takže ta životnost by byla snad co nejdelší...

Uklidnilo mne, že lampy jsou pouze v paticích a nemusí se nijak pájet, jak jsem si původně myslel...

Takže to bych snad i mohl zvládnout...
Jinak nakonec abych se vrátit k tomu hlavnímu, tak zatím uvažuji o těchto dvou - z těch levných tento
Marshall MG 30 FX a nebo lampáč
Marshall MA 50 C či obdobné...

Ještě jsem dříve uvažoval nad jedním Fenderem, který mi přišel také vcelku ideální (cena kolem 8 tisíc), ale ten už nemohu nikde najít?!
A ještě jednou velké díky za odpověď a rady, já se v tom totiž totálně ztrácím...