upadl mi nultý pražec, čím ho připlepit?
upadl mi nultý pražec, čím ho připlepit?
Nevíte čím přilepit nultý pražec? Je na to nějaké specielní lepidlo, nebo jen herkules, nebo raději přenechat odborníkovi? Děkuji
Re: upadl mi nultý pražec, čím ho připlepit?
heh.. tohle jsem nikdy nedělal.. ale doporučuju lepidlo na kov/dřevo a nechat pořádně zaschnout.. taťka měl kytaru opravenou pryskyřicí..
já už poněkolikátý sundával struny a najednou mi něco spadlo, koukám koukám a nultej pražec fuč
tak sem vzal normální lepidlo (je to lepidlo že pár kapkama bys měl přilepit vrtulník k zemi
) a přilepil to, stejnak to přitáhnou struny takže to nijak namáhany není. pak sem to říkal kamošovi se kterým hrávám na baru a prej nejdřív na to kašlal a dycky to přitahl strunama a pak to nalepil žvejkačkou xD

já na to dala takový to divný žlutý lepidlo co se tak divně táhne
Jak se to menuje nevím, říkám tomu silolep 

žlutý lepidlo ? Chemopren je žlutej...nebo to on ?Janny píše:já na to dala takový to divný žlutý lepidlo co se tak divně táhneJak se to menuje nevím, říkám tomu silolep

Metal up your ass... \m/
ty jo tvoje starosti o půl jedenácté večer bych chtěla mít
Nevím kde to lepidlo je, až ho nahodou najdu dam ti vedet 

dvanáctý noJanny píše:ty jo tvoje starosti o půl jedenácté večer bych chtěla mítNevím kde to lepidlo je, až ho nahodou najdu dam ti vedet

Metal up your ass... \m/
Tak minulý týden jsem byl nucen vyměnit nultý, respektive sedlový pražec. Né že by mi upadl, ale začaly se mi v něm zasekávat struny a měl jsem problémy s laděním. Tak místo toho, abych si troufnul propilovat drážky, tak jsem se rozhodl ho celý vyměnit za kovový s rolnami - http://www.thomann.de/cz/abm_7021c_roll ... _style.htm
Při vyndavání toho plastového jsem měl strach že třeba vyštípnu kus hmatníku, ale dělal jsem to podle videa a dopadlo to skvěle. I když vím, že ten kovový pražec tam je na věčné časy, tak jsem ho vlepil "pouze" transparentním silikonem. Do drážky jsem ho nanesl párátkem a nový pražec zamáčkl. Protože jsou teď struny vedeny přes kovové otočné rolny, tak ladění je neuvěřitelně snadné, přesné a je to prostě komfort. Struny jsem nechal přes noc nadladěné o jeden tón, aby byl nový pražec do vytvrzení silikonu pořádně přimáčknutý.
A tady je video, podle kterého jsem vyndaval ten pražec:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-qvzg_9a ... re=related[/youtube]
Při vyndavání toho plastového jsem měl strach že třeba vyštípnu kus hmatníku, ale dělal jsem to podle videa a dopadlo to skvěle. I když vím, že ten kovový pražec tam je na věčné časy, tak jsem ho vlepil "pouze" transparentním silikonem. Do drážky jsem ho nanesl párátkem a nový pražec zamáčkl. Protože jsou teď struny vedeny přes kovové otočné rolny, tak ladění je neuvěřitelně snadné, přesné a je to prostě komfort. Struny jsem nechal přes noc nadladěné o jeden tón, aby byl nový pražec do vytvrzení silikonu pořádně přimáčknutý.
A tady je video, podle kterého jsem vyndaval ten pražec:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-qvzg_9a ... re=related[/youtube]