upadl mi nultý pražec, čím ho připlepit?

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Jiří

upadl mi nultý pražec, čím ho připlepit?

Příspěvek od Jiří »

Nevíte čím přilepit nultý pražec? Je na to nějaké specielní lepidlo, nebo jen herkules, nebo raději přenechat odborníkovi? Děkuji

Tobi

Re: upadl mi nultý pražec, čím ho připlepit?

Příspěvek od Tobi »

heh.. tohle jsem nikdy nedělal.. ale doporučuju lepidlo na kov/dřevo a nechat pořádně zaschnout.. taťka měl kytaru opravenou pryskyřicí..

Smajda

Příspěvek od Smajda »

já už poněkolikátý sundával struny a najednou mi něco spadlo, koukám koukám a nultej pražec fuč :shock: tak sem vzal normální lepidlo (je to lepidlo že pár kapkama bys měl přilepit vrtulník k zemi :lol: ) a přilepil to, stejnak to přitáhnou struny takže to nijak namáhany není. pak sem to říkal kamošovi se kterým hrávám na baru a prej nejdřív na to kašlal a dycky to přitahl strunama a pak to nalepil žvejkačkou xD
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Janny

Příspěvek od Janny »

já na to dala takový to divný žlutý lepidlo co se tak divně táhne :D Jak se to menuje nevím, říkám tomu silolep :D

dejv

Příspěvek od dejv »

Janny píše:já na to dala takový to divný žlutý lepidlo co se tak divně táhne :D Jak se to menuje nevím, říkám tomu silolep :D
žlutý lepidlo ? Chemopren je žlutej...nebo to on ? :D
Metal up your ass... \m/

Janny

Příspěvek od Janny »

ty jo tvoje starosti o půl jedenácté večer bych chtěla mít :D Nevím kde to lepidlo je, až ho nahodou najdu dam ti vedet :D

dejv

Příspěvek od dejv »

Janny píše:ty jo tvoje starosti o půl jedenácté večer bych chtěla mít :D Nevím kde to lepidlo je, až ho nahodou najdu dam ti vedet :D
dvanáctý no :D Nj..no...trošku sem tu usnul :D
Metal up your ass... \m/

Milan

Příspěvek od Milan »

Tak minulý týden jsem byl nucen vyměnit nultý, respektive sedlový pražec. Né že by mi upadl, ale začaly se mi v něm zasekávat struny a měl jsem problémy s laděním. Tak místo toho, abych si troufnul propilovat drážky, tak jsem se rozhodl ho celý vyměnit za kovový s rolnami - http://www.thomann.de/cz/abm_7021c_roll ... _style.htm
Při vyndavání toho plastového jsem měl strach že třeba vyštípnu kus hmatníku, ale dělal jsem to podle videa a dopadlo to skvěle. I když vím, že ten kovový pražec tam je na věčné časy, tak jsem ho vlepil "pouze" transparentním silikonem. Do drážky jsem ho nanesl párátkem a nový pražec zamáčkl. Protože jsou teď struny vedeny přes kovové otočné rolny, tak ladění je neuvěřitelně snadné, přesné a je to prostě komfort. Struny jsem nechal přes noc nadladěné o jeden tón, aby byl nový pražec do vytvrzení silikonu pořádně přimáčknutý.
A tady je video, podle kterého jsem vyndaval ten pražec:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-qvzg_9a ... re=related[/youtube]

Odpovědět