Objevuje se tady stále víc a víc dotazů na rytmus nějaké písničky. Na jednu stranu se mi líbí, že se zvyšuje aktivita členovů tohoto fóra, na druhou stranu se mi to nelíbí a pokusím se Vám vysvětlit proč... nebude to vyčerpávající., ale snad pochopíte hlavní myšlenku těchto vět...
Za prvé: Nejlepší pro Vás je zkoušet to pořád dokola, než příjdete na to, jak přesně tu písničku hrát. Vytvořte si vlastní rytmus a rozvíjejte podle zkušeností. Psal jsem to tady už několikrát. Nechat si poradit od někoho jinýho je sice pěkný, ale vůbec to nepomůže při rozvoji Vašeho kytarového skillu. Tím, že budete zkoušet a zkoušet a pořád dokola dostanete rytmus do ruk. Jinak to drazí přátelé (kolegové) bohužel nejde.
Za druhé: se ptáte většinou na písničku, jejich rozepsání je většinou nemožný. I když Vám rytmus rozepíšeme, tak si myslím, že většina z Vás stejně nebude vědět co tím přesně myslíme (mimochodem zase jsme u zkušeností, bez nich hrát moc nejde).
Za třetí: Co se týká zahraničních písniček, tak hoďte na youtube How to play (název písničky)... vyhodí to videa, kde je přesně ukázaný jak se ta písnička hraje. Neříkám, že je tam úplně vše, ale většina těch známých tam je.
Za čtvrté: U českých písniček je to těžší. Ty bohužel tak dostupný nejsou. Proto je důležitý naučit se poslouchat bicí a basu. Tyhle nástroje Vám většinou pomůžou určit, jak nejlíp tu písničku hrát. Většinou nahrávku seženete...
Nejvíc Vám dá vlastní hraní... to nahradit ničím nejde.
Byl bych rád, kdyby se tady do diskuze o rytmech zapojilo více lidí, je nás tady docela dost a reaguje jen málo lidí. To co se napsáno pod nickem nerozhoduje, jsme si tu všichni rovni....
PS: to, že nereaguju tak často tady na fóru je způsobeno školními povinnostmi (píšu bakalářku) a taky jsem předělával pokoj. Kytaru mám hozenou v drop C, druhá elektrika je zapůjčená v jedné taneční škole jako rekvizita a na akustiku mě hrát nebaví... tak se děcka snažte

edited by Tobi