Ahoj, koukal jsem na to (verze v show Jana Krause) a podle mě je tam toho víc. Mimo to mi příjde, že ten rytmus není jen basa a dolů, ale je to "basová struna, dolu, nahoru" a možná je to basování i střídavé? Ty basové přechody bych asi zahrál jako prázdná struna E a pan tón F# a G# (v tabech 0 - 2 - 4 na struně E) a ten druhý asi to samé, jen na struně A tón H (pražec 2) a tón C# (pražec 4) a na struně D tón D# (pražec 1) a nebo ten šestý pražec na struně A. Po první třetině písně následuje transpozice o tón z A dur do H dur a tím pádem se posouvá i ten basový přechod o tón, tzn. v tabech asi 2 - 4 - 6 (z barré) na struně E a nebo místo tónu A# na struně E se dá ten tón zahrát na struně A (první pražec) - tak to asi hraje Jirka Kučerovský - mně víc sedne roztáhnou ruku barré držet. Po dvou třetinách písně následuje další transpozice o tón z H dur do C dur a tam už tuším žádné přechody nejsou, ale místo nich tam Jirka dává do rytmu flažolety na 12. a 5. (nebo 4.?) pražci.
Mimo to je tam občas jedna doba na tlumený rytmus a slide po struně E, možná po strunách E a A, kdy to hraju tak, že pustím akord, utlumím struny levou rukou a pravou zahraju 2x hore dole přes struny a pak doprava doleva na struně E. (V tabech asi takto - všechny struny tlumené ↑↓ ↑↓ a hned struna E →←→←)

A pak je tam ještě jeden takový řekl bych nesouladný? výstup, to bych dal jako akord A dur, který posouvám po pražcích nahoru a mezi tím ho nahodile vybrnkávám...
Jinak všechno to jde pěkně to rytmu, Jirka to už má asi v ruce...
Pokud se pletu, když tak mě někdo opravte.
Přeci jen teprve začínám... :posloucham: