Tísíc a jedna otázka ohledně rytmů

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Pan_Hrošík

Tísíc a jedna otázka ohledně rytmů

Příspěvek od Pan_Hrošík »

zdár,
hraju na kytaru 3 a pul měsíce,je mi 16.základní akordy ovládám + nějaké ty barre (B,H,F,Gm,Cm,Hm a další) .někdy si lámu hlavu s rytmy,cpal sem temer do vsech pisnicek "pionyrak" což sem se tady docetl ze je 4/4,ale někdy to prostě nešlo či to nebylo ono .taky jsem se docet o rytmu 6/8, taky jsem se snazil nejak improvizovat,ale nikdy to nebylo ono.
A tak bych se chtěl zeptat na další rytmy,ktere se dají pouzit u zejména českých,táborových(trampských) písní.Konkrétně třeba Slavíci z madridu,elektrický valčík.prakticky vás asi žádám o nejaký malý přehled rytmů. a ke kazdemu rytmu 1,2 pisnicky na ktere se hraje .(nežádám vas o zadne slozitosti ,ktere se treba hrajou na jeden urcity song)

popřípadě kdybyste mi napsali pár písniček,ve kterých se vyskytuje barre akordy (na cvičení,třeba něco jako "pověste ho vejš" od harlej )

zbylých 999 otázek nejspis doplnim později

Předem děkuju,doufám že je to sepsáno v přijatelné podobě a že nebudu ukamenován :D

Dejw

Re: Tísíc a jedna otázka ohledně rytmů

Příspěvek od Dejw »

Přehled základních rytmů nalezneš ve zpěvníku Já písnička. Jsou tam i ty písničky, u kterých je daný rytmus doporučeno hrát. Pokud daný zpěvník nemáš, tak se snad najde nějaká dobrá duše a vypíše ti to.

Pomocí baréček zahraješ všechny písničky.

Matt

Re: Tísíc a jedna otázka ohledně rytmů

Příspěvek od Matt »

Pro trénink toho, co umíš, doporučuju internetové zpěvníky s akordy, například tento: http://www.abczpevnik.cz/ - obsahuje písničky s akordy, je přehledný a prověřený časem :-))

Odpovědět