Sto zvířat - Nikdy nic nebylo

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Vachy

Sto zvířat - Nikdy nic nebylo

Příspěvek od Vachy »

Zdravim. Chtěl bych se zeptat jestli by někdo věděl jak tuhle písničku hrát...? :D
Akordy:

Kód: Vybrat vše

http://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=86593&sid=
Napadlo mě ▼▲▼▲▼▲ a tlumit to. Jinak fakt nevim jak na to.

Tobi

Re: Sto zvířat - Nikdy nic nebylo

Příspěvek od Tobi »

ty jo.. jak jsem to slyšel, tak bych to zkusil kombinovat s klasickým v-v^-^v^ a tím, jaks říkal ty, aby to nebylo tak jednotvárný.. ale nevím, nezkoušel jsem to ^^

Dejw

Příspěvek od Dejw »

jj, dá se říct, že ten rytmus jsi trefil dobře...

když jedeš dolů tak tlumit, když nahoru tak nechat znít... kdyžtak si najdi na tytrubko.com (youtube pro neznalé) nějaký ska guitar lesson ;) tam je to obvykle dobře vysvětlený a pomůže to do začátku

a pořád nahoru, dolů, nahorů, dolů... chvilku to bude trvat než to chytneš, ale zase tak složitý to není...

Vachy

Příspěvek od Vachy »

Bezva, díky moc chlapy!!

Azrael

Příspěvek od Azrael »

Tak tady na to koukám, a donutili jste mě zase vytáhnout kytaru, i když jsem brnkal včera celý odpoledne :) ale teda... nemohli byste sem hodit video, jak to hrajete? Ať dělám co dělám, vůbec to nezní jako Sto zvířat... ačkoliv možná takovejch sto koček, který někdo tahá za ocas možná jo :D

razer14

Příspěvek od razer14 »

Na libovolne SKA funguje (podle lesson na youtube) hrat mimo takt tj. 1-and-2-and-3-and-4-and a udery nahoru nechas znit - jsou na to "and" a udery dolu tlumis rukou na hmatniku a muzou byt slabsi. Jen na kytare to podle me jako original znit nebude, protoze dechova sekce a bici hraji prave v taktu (tj. na 1,2...)

Tobi

Příspěvek od Tobi »

stejne, jako original, moc veci, nezahrajes, pokud teda nehrajes nohavicu (a kryla, plihala, mertu, a i u nich je obcas problem).. pisnicky vetsinou hrajou kapely - nejen kytara, ale bici, housle, nejaky foukadla a tak.. klavesy.. zni to pak uplne jinak. =]

dotDM

Příspěvek od dotDM »

Taková maličkost, v této písni (nebo vlastně všude ala ska) je vhodné hrát jen akordy, které neobsahují volné struny (nejčastěji barré) a tlumit i levou rukou pravě v těch mezidobách ;)

Ol'Dawg

Příspěvek od Ol'Dawg »

Vážení, já nezahraju to co vy a vy zas nezahrajete to, co já... Tuhle známou pravdu je vždycky dobré mít na paměti. Taky se nikdy nedivte, že vás furt s někým srovnávají a ten sh*t jste vy. Prostě kopírovat je velice těžké a nevděčné a spousta lidí proto hraje raději svoje věci. A já si myslím "tak je to spravne, tak to ma byt"...
http://www.kytara.net | http://www.facebook.com/pages/Akustick% ... 5?filter=3
kytara Martin D28 + L. R. Baggs Lyric, combo AER Alpha, Shubb capo (S1, C7b, C8b), Elixir 0.12-0.56 PB, Golden Gate pick, Saddle thumbpick

Odpovědět