problem s hraním písničky
problem s hraním písničky
Ahoj, začínám s kytarou, naučila jsem se už pár akordů, rytmus a učím se hodně podle vašeho fóra. Přesto mám takovej problém. Naučila sem se všechny potřebný akordy k Montgomery, snažím se to hrát přesně podle postupu který uvádíte v lekcích pro začátečníky, a přesto když se snažím to hrát tak mně to ani trošku nezní jak Montgomery. A přitom na D hraju dvakrát rytmus, na G jednou, na Em taky... nevite co muže byt blbě? nebo až to budu umět uplně hodně rychle přechytávat tak to vynikne? fakt si nevim rady. díík :poklona:
Re: problem s hraním písničky
Vítej nová kolegyně
Začnu od konce - u písniček typu Montgomery to není o rychlosti přechytávání... Nevím, jak dlouho hraješ, ale kromě akordů musíš dostat do ruk ještě rytmy. Což taky chvilku trvá, záleží na tom, kolik času kytaře věnuješ.
Tahle písnička je určitě ve zpěvníku Já písnička a je ta k ní i doporučený doprovod. Přiznám se, že nevím jaký doprovod je tady v lekcích, možná je tam správný, ale nemáš ještě v rukách ten správný cit. Pokud to nehraješ plynule, tak je možný, že písnička zní jinak.
Takže rada zní: zkoušet, zkoušet, zkoušet a za chvilku to půjde.
Začnu od konce - u písniček typu Montgomery to není o rychlosti přechytávání... Nevím, jak dlouho hraješ, ale kromě akordů musíš dostat do ruk ještě rytmy. Což taky chvilku trvá, záleží na tom, kolik času kytaře věnuješ.
Tahle písnička je určitě ve zpěvníku Já písnička a je ta k ní i doporučený doprovod. Přiznám se, že nevím jaký doprovod je tady v lekcích, možná je tam správný, ale nemáš ještě v rukách ten správný cit. Pokud to nehraješ plynule, tak je možný, že písnička zní jinak.
Takže rada zní: zkoušet, zkoušet, zkoušet a za chvilku to půjde.
Ahoj
vyzkoušej si střídání (prstoklad) akordů, vždycky jenom emi - brnk, g - brnk...a pak si na jednom akordu, třeba na Emi vyzkoušej ten rytmus, nejdřív pomalu, a až si ho budeš pamatovat, tak můžeš zrychlit...pak do toho přidáš akordy, nakonec zpěv a je to...
Já to tak dělám, žel, ten zpěv zatím nemá ani tu "kvalitu" toho doprovodu
vyzkoušej si střídání (prstoklad) akordů, vždycky jenom emi - brnk, g - brnk...a pak si na jednom akordu, třeba na Emi vyzkoušej ten rytmus, nejdřív pomalu, a až si ho budeš pamatovat, tak můžeš zrychlit...pak do toho přidáš akordy, nakonec zpěv a je to...
Já to tak dělám, žel, ten zpěv zatím nemá ani tu "kvalitu" toho doprovodu
In love with my Nashville NW-32C...
Být tebou, tak se nesnažím učit nějaký přesný rytmus, nejlépe je brnkat jak to cítíš sama
Podívej se v přiložené ukázce, jak to hraje třeba Wabi Daněk, to se od jiných verzí podle mne také docela liší
http://www.youtube.com/watch?v=MbE6nWLR6gY
Northmann
Podívej se v přiložené ukázce, jak to hraje třeba Wabi Daněk, to se od jiných verzí podle mne také docela liší
http://www.youtube.com/watch?v=MbE6nWLR6gY
Northmann
delik píše:Ahoj, začínám s kytarou, naučila jsem se už pár akordů, rytmus a učím se hodně podle vašeho fóra. Přesto mám takovej problém. Naučila sem se všechny potřebný akordy k Montgomery, snažím se to hrát přesně podle postupu který uvádíte v lekcích pro začátečníky, a přesto když se snažím to hrát tak mně to ani trošku nezní jak Montgomery. A přitom na D hraju dvakrát rytmus, na G jednou, na Em taky... nevite co muže byt blbě? nebo až to budu umět uplně hodně rychle přechytávat tak to vynikne? fakt si nevim rady. díík :poklona:
diky moc všem za odpovědi a rady, všechno to zkusim :thx:
ja mam taky takej problem u montgomery nemohli by jste mi nekdo dat nejaky videiko nebo mp3 kde je montgomery abych tak nejak vedel jak to ma znit tam to je nejakej frajer co se tim zivi to nikdy nezahrju jinak moc dekuju a tohle forum je totalne super kytaram zdar