Olympic - Jasná Zpráva intro

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Smajda

Olympic - Jasná Zpráva intro

Příspěvek od Smajda »

Písničku Jasná zpráva určitě znáte, a hrajete ji na kytaru, já vám poradím jak jí ještě decentně vylepšit o úvodní sólo.

Jak hrát?

Kód: Vybrat vše

|---7--------------------------------------------------7-8-10-12---12-12-10-8-7-----|
|-----8-----------------8--10--12--12--12-10-8-10--------------------------------8-8|
|-------7--7--7^9--11----------------------------------------------------------------|
|--------------------------------------------------------------------------------------|
|--------------------------------------------------------------------------------------|
Video:
orginál moje GL Folk's :taborak:
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

tulak86

Re: Olympic - Jasná Zpráva intro

Příspěvek od tulak86 »

Je to fajn. Bohužel u mojí "trochu levnější" kytary než je standard, jsem zjistil, že tóny znějí tak někam k 8. až 9. pražci a dál už to prostě vůbec nezní správně. Tak jsem si ten tab zkusil přepsat tak, abych to intro zahrál i na mojí kytaře a nemusel chytat tóny někde na 12. pražci. Je to o 7 půltónů snížené, ale myslim, že to moc nevadí. Výsledek vypadá takto:

Kód: Vybrat vše

e--0---------------0-0-0-------0-1-3-5-5-3-1-0-------|| 
H----1---------1-3-------3-1-3-----------------1-1---||
G------0-0-2-4---------------------------------------||
D----------------------------------------------------|| 
A----------------------------------------------------|| 
E----------------------------------------------------||

Odpovědět