Co bych za to já dal, mít opět těch 14 let...
Já začal s kytarou těsně před 23 rokem, nebo vlastně pár měsíců před ním, kdy jsem opět vzal do rukou kytaru u známého při stěhování asi po více než 10ti - 15ti letech...

Psal jsem o tom už v kecárně...

Také jsem si říkal, že v mém věku už je na to možná pozdě, ale vzhledem k tomu, že v tomto směru nemám žádné velké ambice a brnkám si a učím se čistě pro svou osobní radost, tak mě to zatím ještě baví a pomalu už to začíná i někam směřovat...

Takže asi i zde bude platit to staré známé pravidlo - nikdy není pozdě!
Závidím ti, že umíš noty, když se to probíralo u nás v hudebce, tak jsem asi musel zrovna chybět...

Ale říkám si, že nejdřív se naučím hrát a pak až budu dohánět to ostatní...

Ve zpěvu jsem na tom ještě hůř, i kdybych uměl hudební nauku, stejně na to nemám hlas...

Tím chci říct, že pokud máš na tohle všechno cit a ovládáš to, máš ve svém věku asi celkem hodně slušnou pravděpodobnost, že se tréningem a dalším rozvíjením tohoto umění dostaneš někam dál...
Ještě k těm dalším otázkám - ohledně toho, jak dlouho se hra na kytaru učí - no podle mého ta samotná teorie okolo hry na kytaru není zase až tak těžká, těžké je to pak zahrát

, to je ale hlavně spíše o celoživotním trénování...

A jestli je hra na kytaru těžká? Pokud někdo už hrát umí, asi ti řekně, že není - ale já musím říct, že pro mě celkem je...

Rozdělil bych to ale na více častí - ty samotné základy, jako jsou akordy a nějaké ty jednoduché rytmy, to bych řekl že až tak těžké není, vybrnkávání bude svou složitostí už trochu dál a sólová hra je podle mého vrchol...

Ale také to neplatí vždy, jsou i jednoduché vybrnkávačky a jsou i těžké rytmy, takže na to se těžko dá asi jen těžko odpovědět...
Ale ber tohle všechno jen jako osobní zkušenosti od začátečníka samouka, snad ti v tom pak ještě udělá víc jasno někdo ze zkušenějších, kteří mají pořádné základy a ovládají celou tuto teorii i praxi...
Jinak držím palce ať se daří! :cte: