Nahrazení akordu
-
Nahrazení akordu
Potřebuju poradit. Hraju sotva dva měsíce, takže barré a čtyřprsté akordy opravdu nejsou má silná stránka. Proto bych potřeboval radu od vás zkušenějších kytaristů. Jedná se o písničku http://www.velkyzpevnik.cz/zpevnik/poupata/toulavy-boty (http://www.youtube.com/watch?v=homJ_xZjejQ). Potřeboval bych radu, lze li akord Hmi nahradit nějakým zvukově podobným, ale jednodušším akordem. Transpozice do jiných tónin tenhle problém nevyřešila a mnohdy spíš barré ještě přidala. Proto doufám, že je možné v D-dur Hmi nějak zvukově nahradit. Byl bych moc šťastný, protože je to jedna z mých nejoblíbenějších českých písniček... Rady typu "cvičit, cvičit" nepotřebuju, cvičím i 6 hodin denně, jen na tyhle barré akordy prostě ještě nemám...
Kytara - Cort MR100F - NS
Struny - D'Addario EXP11 80/20 Bronze Light
Domeček - RB 20519 B
Ladička - SENCOR SDT-7
Trsátka - Dunlop 0.73 0.88, 1.07, 1.14
Status - Začátečník .)
Domeček - RB 20519 B
Ladička - SENCOR SDT-7
Status - Začátečník .)
-
Re: Nahrazení akordu
Tohle jsem kdysi taky dělával... Podle toho, co se mi tam zrovna líbilo za akord.
Ale nedělej to, nemá to cenu a udělá to spíš problémy... Barré jsou důležitá nutnost a někdy i praktická
A zrovna Hmi není tak těžký akord
Ale nedělej to, nemá to cenu a udělá to spíš problémy... Barré jsou důležitá nutnost a někdy i praktická

A zrovna Hmi není tak těžký akord

-
Já vím, že se barré budu muset naučit, jen zatím prostě toho levačka není schopná. I při pomalejším hraní stihnu sotva nahmátnout druhý a třetí pražec. Problém je nejvíc v malíčku, který ne a ne donutit se hýbat tak jak potřebuji. Hold cvičit a cvičit... k tomu Hmi, přehmatávám na jeho jednodušší variantu bez bass strun A a E. To jediný mi pomůže správně umístit ostatní prsty vzhledem k poloze ukazováčku na druhém pražci... sic trochu šizení, ale já se k tomu propracuju 

Domeček - RB 20519 B
Ladička - SENCOR SDT-7
Status - Začátečník .)
Domeček - RB 20519 B
Ladička - SENCOR SDT-7
Status - Začátečník .)
hele.. prvni pisnicka, co se naucis, nemusi nutne byt tvoje nejoblibenejsi 

-
Písniček už pár umím... Hold se budu dřít s tím Hmi. Takový první nákrok k barré...
Domeček - RB 20519 B
Ladička - SENCOR SDT-7
Status - Začátečník .)
Domeček - RB 20519 B
Ladička - SENCOR SDT-7
Status - Začátečník .)
mě barré dělaly taky problémy, já začal F a pak Hmi, teď už zvládam oboje a je to lepší než to nahrazovat jinýma. nejvíc mě dělá problem B a H
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26
FACE DG26
Možná píši trochu pozdě, ale i tak...
Nahrazovat akordy jinak než transponováním je nejlepší způsob jak se nenaučit hrát a tím, že je to tvá nejoblíbenější písnička, se to vlastně naučíš
Ale pokud se nemýlím, tak v G duru by tam měl být pouze barré akord F a ten se dá zahrát na spodní 4 struny i bez malého barré...
Bohužel, budeš se to tak jako tak odnačuit, aby jsi nedopadl jako můj kolega, který i táborákových písniček hraje i po několika letech "cigánské G"
Nahrazovat akordy jinak než transponováním je nejlepší způsob jak se nenaučit hrát a tím, že je to tvá nejoblíbenější písnička, se to vlastně naučíš

Ale pokud se nemýlím, tak v G duru by tam měl být pouze barré akord F a ten se dá zahrát na spodní 4 struny i bez malého barré...
Bohužel, budeš se to tak jako tak odnačuit, aby jsi nedopadl jako můj kolega, který i táborákových písniček hraje i po několika letech "cigánské G"

-
V pohodě. Dřu na těch barréčkách a pomalu se propracovávám k zvládnutí.
Domeček - RB 20519 B
Ladička - SENCOR SDT-7
Status - Začátečník .)
Domeček - RB 20519 B
Ladička - SENCOR SDT-7
Status - Začátečník .)