Můžu hrát i já?

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Žralok

Můžu hrát i já?

Příspěvek od Žralok »

Zdravím.
Mám dotaz který jste tu asi ještě neměli.
Chtěl bych sice začít hrát na el. kytaru ale mám handicap v podobě chybějícího malíčku u levé ruky. Prostředníček není v nejlepším stavu.
Pokud bych ale měl levorukou kytaru a trsátko tzn. nepotřeboval bych práci prstů levé ruky po strunách jako u pravoruké.

Pokud bych hrál takhle neměl bych mít problém:
Díky za odpovědi.

Dejw

Re: Můžu hrát i já?

Příspěvek od Dejw »

zdravím,

podobný handicap je velice nepříjemný, zvláště pokud jsi pravák...

co se týče problému: pokud máš zájem hrát, tak je levoruká kytara asi jediná možná volba, pravorukou bych nedoporučoval -> chybějící malíček a poškozený prostředníček ideální při hraní není

pokud se hned jako zátečník budeš učit na levorukou, tak by to takový problém být neměl (na elektriku se hraje většinou trsátkem a to se drží palcem a ukazováčkem... možná nastane problém u některých pokročilejších technik, ale to je zatím předčasné)

i pro tebe platí to co pro ostatní -> začátky jsou těžký, je to o zvyku a času (pro tebe to možná bude náročnější, protože to budeš mít obrácený), musíš se naučit ovládat pohyby obou ruk (akordy + rytmy)

s levorukou kytarou bohužel zkušenosti nemám a ani jsem nikdy nezkoušel "prohodit" si ruce (že by pravá hrála akordy), snad se najde někdo z přítomných kolegů, kdo s ní zkušenosti má...

jinak pokud začneš hrát, tak přeji mnoho úspěchů a pevný nervy ;) pokud bys narazil na problém, tak se klidně ozvi, nějaký řešení se určitě najde...

Žralok

Příspěvek od Žralok »

Moc děkuju za povzbuzení.
Na el. kytaru jsem se pokoušel brnkak jen v obchodě tedy jsem úplný začátečník.

Mám tomu rozumět tak že například prvních 35 vteřin Angelica nelze zahrát jen s trsátkem?
Díky za odpovědi.

Dejw

Příspěvek od Dejw »

co jde a nejde zahrát se docela blbě radí - záleží na tom, co hraješ a jak rychle a na zkušenostech (nečekej, že hned ze začátku z tebe bude MISTR)... taky na tom, jak držíš trsátko - někdy je jednodušší trsátko odložit

nevím, jak je na tom ten prostředníček, ale mohlo by to dělat problémy třeba při vybrnkávání

k té Angalice - akustickej cover na levorukou kytaru:
http://www.youtube.com/watch?v=d1SIEi9Z ... re=related

když poslouchám to intro, tak by mělo jít zahrát i s trsátkem ;)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

zdravím tě, přeju hodně úspěchů při hře, jelikož takové hendikep není určitě nic příjemnýho, někde na internetu jsem viděl i chlápka, kterej hrál na kytaru nohama jelikož neměl ruce a dával si to víc než kdekdo rukama. takže ty to určitě taky zvládneš ;) :kapela:
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Žralok

Příspěvek od Žralok »

Já moc děkuju a budu se snažit.

Odpovědět