Metronom

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
jarind

Metronom

Příspěvek od jarind »

Ahojte. Chtěl bych poprosit o radu.
Konečně jsem se ve svých 27 letech rozhoupal k tomu, že se naučím hrát na kytaru :) Chtěl bych se naučit přímo na elektrickou, protože mě klasika moc nebere a tak jsem si objednal komplet od Squieru. Poslední dobou jsem toto fórum hodně pročítal a popravdě i dost googlil a hodně lidí doporučuje do začátků hrát s pomocí metronomu.
Tady je má otázka. Můžete mi prosím doporučit nějaký vhodný metronom k elektrické kytaře? (Nevím jestli je v možnostech, abych ho i mohl zapojit mezi kombo a kytaru, tak abych ho mohl slyšet zároveň i se zvukem kytary, když budu mít v kombu zapojena sluchátka :?: , Bydlím v paneláku a myslím že bez sluchátek budou asi sousedi brzo na nervy :D) Jinak mám jeden požadavek. Chtěl bych metronom, který bude klapat jako klasický mechanický a ne digitálně pípat jako budík apod. a samozřejmě cenově nějak rozumně :)
Díky za každý tip :posloucham:

Dejw

Re: Metronom

Příspěvek od Dejw »

zdravím začínající kolego,
věk není při hraní rozhodující, při začátku je důležitý najít si čas a mít pevný nervy ;)

abych se přiznal, tak metronom jsem nikdy nepoužil (a to už nějakej ten rok hraju)... když se učím nějakou písničku, tak si ji pustím jako podklad v mp3 nebo přes Proguitar si pustím jenom bicí... snad ti tedy s výběrem poradí někdo jiný...

pokud chceš, aby ti metronom hrál z komba, tak možná by řešením byl nějakej multiefektík s automatickým bubeníkem... záleží, jak tolerantní máš sousedy - pokud budeš hrát přes den, tak by problém neměl být

jinak poradím s věcma okolo elektriky, který by se ti mohly hodit (profík nejsem, ale zkušenosti už jsem nějaký nasbíral) ;)

Matttyna

Příspěvek od Matttyna »

Mám akustiku, ale s metronomem jsem taky nikdy nehrála...nevím, ale myslím, že jak říkal Dejw, je to opravdu lepší odposlechnout...ani kamarád co hrál trochu víc profi s metronomem nikdy nehrál...a k elektrice mi ani moc metronom nesedí...
In love with my Nashville NW-32C...

Smajda

Příspěvek od Smajda »

taktak, pustit podklad, nějakýho bubeníka a nepotřebuješ metronom :) jako na elektriku sem s metronomem ještě nikoho neviděl...ikdyž zas nejsem tak zkušenej "elektrikář" :D
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

jarind

Příspěvek od jarind »

Díky za ohlasy :D
Tak jste mě nalomili, hlavně Dejw a mrknul jsem po netu po nějakým prográmku. Nakonec jsem zkusil stáhnout na zkoušku GuitarPro, ale nemůžu nějak přijít na to, jak tam toho bubeníka vůbec vložit nebo nastavit :?:

Jinak jsem v prvním příspěvku úplně zapoměl pochválit toto forum. Po pročítání různých sekcí musím usoudit, že jsou tu opravdu skvělí lidé a hlavně ochotní pomoci i úplným začátečníkům :thx:
V budoucnu sem asi často zavítám pro rady :)

Dejw

Příspěvek od Dejw »

To jsme rádi, že se ti mezi náma líbí, forum je tu od toho, aby pomáhalo a jsme rádi, že opravdu pomáhá (teda snažíme se o to)... máme společný zájem, tedy hrát to co nás baví a je jedno jakej je to styl (teda výbavu styl ovlivňuje), jsme určitá komunita, nezáleží na zkušenostech, pomůžeme si navzájem, teda pokud víme...

Jinak bylo by dobrý lehce naznačit, jakým směrem se chceš vydat (blues, jazz, pop, rock, metal, punk... nebo alternativa třeba, je toho spousta). Jelikož sis koupit Squiera, tak tě tipuju na nějakej rock, možná punk rock :-D

Bicí do Proguitaru, možnosti:

1. buď si je sám vytvoříš - chceš to trochu praxe s tím programem, pár pokusů jsem měl (hodí se to, když si vytváříš vlastní song a chceš si udělat smyčku na zkoušení)

2. stáhneš si písničku, co chceš hrát/učit se: stránek je hodně, nebudu to vypisovat znovu (mrkni do Kecárny - téma Stránky a časopisy o kytaře, tabulaturách atd. - vypsal jsem tam pár stránek, který sám používám a rozhodně jsou zajímavý pro kytaristy, taby tam najdeš)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

nejlepší máš stáhnout si písničku, "zamutovat" vypnout vše krom bicích a můžeš jet :) :kapela:
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

jarind

Příspěvek od jarind »

Tak jsem zkusil stáhnout nějaké taby na zkoušku toho bubeníka. Asi to bude chtít nějakou chvíli než se v tom programu trošku víc vyznám, ale půjde to :)
A ještě odpověď pro Dejwa: jj, rockovou hudbu mám nejradši a pokud to půjde, tak bych se chtěl vydat tímto směrem :D

Odpovědět