Materiály k učení

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Sirrahell

Materiály k učení

Příspěvek od Sirrahell »

Zdravim, našel jsem doma kytaru a tak jsem se rozhodl že se na ni naučím hrát. Zatím zkouším jenom držet rytmu. Chtěl bych se učit sám,proto by mě zajímalo jestli na internetu existují ještě nějaké další návody,materiály,rady atd. ke hraní na kytaru.
Taky bych se chtěl zeptat zda je dobré používat trsátko.

Smajda

Re: Materiály k učení

Příspěvek od Smajda »

ahoj :vitej:

dnes jsem se bavil s kamošem které hledal na netu taky něco na kytaru a došel zamnou s tim jestli něco nemám že nic zadarmo nenašel, tak jsem mu samozřejmě doporučil naše fórum ;) naučíme tě tu základy, zbytek už se naučíš sám ;)
jinak hra s trsátkem pro začátečníka bych řek že je celkem zbytečně složitá, jelikož trsátko cestuje mezi palcem a ukazovákem, mám s tim občas problém i já, proto svižnější písně hraju normálně rukou, a to bych pro začátek doporučil i tobě ;) až se aspoň trochu naučíš hrát, přehmatávat akordy, tak potom už záleží do jakyho směru se pustíš bluegrass kántry folk blues atd. :) ale všecko je založený na rytmu a akordech ;) jinak využij naší stránky kde je sepsáno pár lekcí postupně pro začátečníky (odkaz je nahoře v menu). :kapela:
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Sirrahell

Příspěvek od Sirrahell »

taky jsem nic jiného zadarmo nenašel,a v češtině už vůbec ne.Uže jsem si tady pročetl vše ohledně těch základů hraní, tedka trénuju :)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

to jsme rádi :cte: :thx:

Janny

Příspěvek od Janny »

Já mám dotaz, jsou ty lekce na výuce k něčemu ??? Já jen jestli jsou dobře srozumitelný a tak :)

PS: učitelé, měli by jsme se o vánočních prázdninách přemoct na další lekce ;) :D

Sirrahell

Příspěvek od Sirrahell »

jsou,jsou i srozumitelný ;) zatáím jsem ale stejně jen u 4/4 ,nemám na to tolik času...

Smajda

Příspěvek od Smajda »

:thx: to potěší ;)

dejv

Příspěvek od dejv »

k tomu trsátku...hele...záleží na člověku.Jak sem začinal tak sem hral s trsátkem...a později mě tata drbal za to,ať hraju palcem (Asi z 50% se to moje učení nedalo poslouchat xD ) tak sem se naučil i palcem...a kde potřebuju trsátko a nemam ho tak si ho udělám z ukazováčku a hraju nehtem dolů. :D Jinak...pak ten druhej způsob...hraní těmi třemi prstami palec,ukazovák,prostředník ... (něco jako sypání buchec cukrem..nwm jak se tomu řiká odborně...štěpkou? xD nevim :D )
Po čase sem stejně zjistil,že pokud chci hrát něco tvrdšího,sola apod a nějaké podobné úseky...Tak budu potřebovat trsátko..tak ve většině hraju s trsátkem..ať už folk či metal...všechno rubu trsátkem a vubec mi nevadí,že při nějakým vybrnkáváním lítám jak splašená slepice pravou rukou...hold zvyk je zvyk :D Navíc trsátko prcátko má lepší sound než ruka :D
Metal up your ass... \m/

Smajda

Příspěvek od Smajda »

já ho cvičim skrz bluegrass a sola ;)

Odpovědět