Ladit ať ladí

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
hopa
Příspěvky: 9
Registrován: 24 bře 2013 19:36

Ladit ať ladí

Příspěvek od hopa »

Zdravím všechny zůčastněné :)
Jak jsem fórum pročítal, nenarazil jsem na příspěvek, který by se zaobíral ladičkami. Jaké ladičky, myslím na kytary, se používají, jaký je mezi nimi rozdíl, jakou ladičku kdo používá, jaká je dobrá, jaká má dobrý poměr cena/výkon. Mluvím - píšu o ladičkách digitálních - na baterky .
Nebo jsem hledal špatně ?
Osobně mám kytaru se zabudovanou ladičkou. Tak ji používám. Je dobrá ? Špatná ? Kdo ví ? Nevím s čím a jak ji porovnat. :(

Děkuji
Naposledy upravil(a) hopa dne 13 dub 2013 20:34, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ol'Dawg
Příspěvky: 119
Registrován: 28 zář 2011 17:01

Re: Ladit ať ladí

Příspěvek od Ol'Dawg »

Na tohle téma mám rozdělaný článek pro http://www.kytara.net. Mohl by tam být poměrně brzo. Jen jako předběžnou info - já mám 2 ladičky:
1) SNARK SN-2 - http://www.houdek.cz/Snark+SN_2+Chromat ... ky-244596/
2) Intelli IMT-900 - http://www.houdek.cz/Intelli+IMT_900+In ... ky-213594/

Nelze říct, která z nich je lepší. IMT-900 je velice přesná, ale je trošku pomalejší (není na závadu). Pro mě je bohužel dost těžko použitelná, protože špatně vidím a ten jednotvárně zelený displej (klasika, připomíná to měřáček) se mi špatně čte. Proto jsem koupil toho Snarka. Ten je v zahraničních testech velice dobře hodnocený. Je rychlejší, než Intelli, přesnost má stejnou nebo aspoň podobnou a typ SN-2 umožňuje přepínat mezi piezem a mikrofonem (obojí má v sobě). Koupil jsem jí proto, že má křiklavě barevný displej a ten se mi dobře čte.
http://www.kytara.net | http://www.facebook.com/pages/Akustick% ... 5?filter=3
kytara Martin D28 + L. R. Baggs Lyric, combo AER Alpha, Shubb capo (S1, C7b, C8b), Elixir 0.12-0.56 PB, Golden Gate pick, Saddle thumbpick

Odpovědět