Ladění

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Lukzat

Ladění

Příspěvek od Lukzat »

Ahoj mám problém, ladím kytaru podle ladičky s diodama, ale když naladím strunu aby se mi rozsvítílo zelený světýlko a pak ji rozezním tak má takový divný drnčivý zvuk. Někde jsem slyšel, že ladička může ukazovat správně naladěnou strunu ale o oktávu níž ale nevím co to je a jestli je to ono. Potřebuji poradit

Dejw

Re: Ladění

Příspěvek od Dejw »

zdravím...

drnčení strun - jakou máš kytaru?? měnils struny?? jaký máš struny?? možná i druh ladičky...

drnčení může způsobovat:
- špatně nasazená struna...
- struna je nová, pořád pracuje (vždycky to chvíli trvá) a není rozehraná...
- struna naráží na pražec...
- špatně domáčkneš strunu - málo nebo v nesprávné poloze...

pokud je to možný, tak doplň to info ;-) a pokusíme se to vyřešit

Lukzat

Příspěvek od Lukzat »

Takže. Kytara akustická a vevnitř je snímač
Struny byly už na kytaře takže nevim značku (ale sou nasazený správně, nejsem blbej ;) )
Struny byly hodně povolený, takže asi fakt není rozehraná
Ladička: Matrix SR-600

Dejw

Příspěvek od Dejw »

nejsem blbej, hraju pár let a struny mi taky po výměně drnčely / v mým případě E a A - musel jsem půl hoďky nastavovat výšku struny, aby se nedotýkala pražce... teď už je to dobrý

zkus to pár dní rozehrát, třeba si struna sedne a drnčet přestane, v případě, že to bude pokračovat, je potřeba zkontrolovat, jestli je všechno v pořádku...

teď mě ještě napadá - struna drční i v případě, že ji při ladění moc natáhneš, může se stát kdykoliv a každýmu (zkušenosti na to nemaj absolutně žádnej vliv) - poškodí se vinutí, drnčí, neladí -> je potřeba výměna struny...

ještě jedna věc: nepíšeš, jestli je to nová nebo starší kytara- jestli jsi kupoval novou kytaru, tak struny vyměň za nějaký lepší, ty tovární jsou obvykle na dvě věci...

Lukzat

Příspěvek od Lukzat »

Takže sem to dneska znova vyzkoušel a už je to dobrý takže se to asi fak musí nechat rozehrát. Takže :thx:

Odpovědět