Hi,před pár dny se mi stala velmi nemilá věc,které vůbec nerozumím.Jde o to,že se mi úplně rozladila kytara tak sem vzal svou ladičku (ENO ET-3100C) a začal ladit.Hodnoty jsem nastavil na 440 a jako klíč C.Pakmně,ale překvapilo,že místo strun E,A,D,G,H,E mám jakési C,F#,G#,B apod.A čím víc otáčím strunami tím se ty tóny mění. Jo a tón H mi zmizel úplně.
Jinak nemám se kam jinam obrátit a jsem naprostý začátečník.
Ladění kytary
Re: Ladění kytary
zdravím,
kytaru je dobré ladit před každým hraním (nutnost to není, ale zní to líp)
jinak k problému: zkušenosti s touto ladičkou bohužel nemám, ale být tebou, tak bych zkusil najít návod a postupovat podlě něj -> každá se nastavuje trochu jinak a když ji nemám v rukách, tak nejsem schopnej poradit kde děláš chybu...
na většině ladiček jde nastavit tón, který chceš naladit (nastavím E a ladím, než svítí zelená atd.) - nevím, jestli tahle funkce je i na té tvé... pokud struny naladit nejdou, je možný, že jsi je moc natáhl a struny poškodil a bude potřeba struny vyměnit...
kytaru je dobré ladit před každým hraním (nutnost to není, ale zní to líp)
jinak k problému: zkušenosti s touto ladičkou bohužel nemám, ale být tebou, tak bych zkusil najít návod a postupovat podlě něj -> každá se nastavuje trochu jinak a když ji nemám v rukách, tak nejsem schopnej poradit kde děláš chybu...
na většině ladiček jde nastavit tón, který chceš naladit (nastavím E a ladím, než svítí zelená atd.) - nevím, jestli tahle funkce je i na té tvé... pokud struny naladit nejdou, je možný, že jsi je moc natáhl a struny poškodil a bude potřeba struny vyměnit...
No bohužel u mé ladičky tu možnost vyběru struny nemám.Ale fakt dík moc zkusím zítra ty struny vyměnit a pak se ozvu jak to dopadlo :poklona:
nebo ještě jedna možnost - pokud máš C, Fis atd tak je možný, že struny máš moc povolené -> zkus ještě víc dotáhnout
Ok. Stejně nemám co ztratit i kdyby ta struna měla prasknout,když to nevyjde tak je stejně budu měnit.Dík moc :nice:
mě se to stalo jednou, při přechodu ze zimy do tepla...
440 je správně (je to frekvence pro ton A, myslim)
C bych změnil, myslím, na G (jako Guitar), mam na svojí ladičce G B V C a na G ladí kytarově
jinak.. jestli mas novy struny, tak ty se ze zacatku rozladujou
nebo jestli kytaru prenasis mezi teplym a studenym mistem, funguje teplotni dilatace
nebo nemas poradne zamotany struny a ty se ti povolujou
C bych změnil, myslím, na G (jako Guitar), mam na svojí ladičce G B V C a na G ladí kytarově
jinak.. jestli mas novy struny, tak ty se ze zacatku rozladujou
nebo jestli kytaru prenasis mezi teplym a studenym mistem, funguje teplotni dilatace
nebo nemas poradne zamotany struny a ty se ti povolujou
já tam mužu vybrat normálně C,D,E,F... takže Gytarově tam nemám a ladím vpohodě
Já tam nevybírám nic, jen prostě ladím a ono to ukazuje tóny.. :potlesk:
In love with my Nashville NW-32C...