kytara - šířka krku

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Alcakv

kytara - šířka krku

Příspěvek od Alcakv »

Ahoj, tak se opět ozývám a ptám se, je možné, že mi kytara nevyhovuje kvůli šířce krku, prostě ať dělám co dělám, třeba akord G mi téměř nejde,neroztáhnu vůbec tolik prsty, bude se to zlepšovat, nebo je lepší se porozhlédnout po jiné kytaře? Po takové, která má pro mé krátké prsty užší krk ? Kytara byl dárek,takže jsem si ji nemohl ani vyzkoušet,ale opravdu se trápím a co s tím. Díky za rady :idea:

Janny

Re: kytara - šířka krku

Příspěvek od Janny »

Máš španělku? :) Mám dojem že nic s širším krkem jak španělka jsem ještě neviděla.

G-dur byl i u mě na španělce boj. Ale mám i kytaru s užším krkem, ale když jsem ji měla u kytaráře, tak jsem se teda F-dur (barré) naučila stejně na španělce :D A to jsem si říkala jak potřebuju westernovku, když na španělce mi to nejde :D

Takže tak :)

Alcakv

Příspěvek od Alcakv »

není to španělka, akustická, šířka krku asi 55 mm, je to pro mé malé prsty boj...

Janny

Příspěvek od Janny »

Aha, moje španělka má šířku krku 54mm, takže tovej rozdíl to zas není :) A taky nemám prsty nějak zvlášt dlouhý :) :D

Mimochodem, nevíte někdo proč se kytary dělí na klasický a akustický, když mě přijdou akustický obě ? :D

Tobi

Příspěvek od Tobi »

2alcakv: já bych to bral jako tréning ;) zkus si levou ruku chytnout tak, aby ti nebyl vidět palec a ruka byla tím pádem prstama více vystrčená nad hmatník. chce to uvolnit zápěstí a poposunout levy loket směrem ke kytaře..

2janny: sry, to ti neporadim :/ ale zkusim se na to nekde podivat :) docela zajimava myslenka.. jak se vlastne rozdeluji kytary?

Alcakv

Příspěvek od Alcakv »

děkuji za rady

to s tím palcem dělám,ale prostě je to na mě opravdu široké,strašně se s tím trápím a dost mě to odrazujie od dalšího hraní,protože nikam nepostupuji a trčím na místě :( ,ale v týdnu si půjdu do obchodu vyzkoušet nějakou užší,tak uvidíme :D

Alcakv

Příspěvek od Alcakv »

našla jsem si tu kytaru na netu, snad je to ona

a bylo tam Menzura: 646 mm

no prostě se juknu jak by mi vyhovovala užší,díky moc všem :)

Janny

Příspěvek od Janny »

menzura není to samý co šířka krku :)

Tobi

Příspěvek od Tobi »

no.. vyzkoušej nějakou s tím úzším krkem (bývají to westernky) a pak dej vědět :))

2janny: ty jo :/ jsem si musel najit, co to menzura je :D

Alcakv

Příspěvek od Alcakv »

tak mám jinou kytaru, tu původní si vzali v prodejně ,já zkusila jinou a vzala ji, odečetli mi tu starou z ceny a bylo, to si nedokážete představit jaká je to pohoda, ten rozdíl, najednou G není problém, mám takovou radost a zase chuť hrát. říkali mi, že jsem měla španělku, což nechápu, protože všude u té kytary na netu a na krabici bylo psáno akustická. Já prostě ty rozdíly nepoznám :oops: ,tak moc všem díky za rady :kapela:

Tobi

Příspěvek od Tobi »

jo.. to oni napíšou akustická, ale akustická má dva druhy - western a španělka.. to bude ono ;) no.. hlavně, že se ti teď hraje líp :)

Alcakv

Příspěvek od Alcakv »

aha, díky za vysvětlení, tak teď mám tu westernku, no hrálo by se,ale manžel ladil a praskla struna....tak musíme opět do obchodu, ani nevím, jestli se dá koupit jedna struna nebo musí být stejná sada a pak dokupovat z té sady...no určitě i tam poradí a vymění :oops:

Tobi

Příspěvek od Tobi »

ja mam vzdycky nahradni sadu.. a kdyz uz mi nejaka praskne, tak vymenuju vsechno, pac to vetsinou je proto, ze uz jsou dost obehrany :/ :)

Odpovědět