Je to možné ? (vzdálenost strun od pražců)

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Taurus

Je to možné ? (vzdálenost strun od pražců)

Příspěvek od Taurus »

Zdravím všechny kytaristy :)
Mám jen jednu otázečku. Už rok vlastním kytaru (španělku) a protože nemám v okolí žádného učitele učím se na ni sám. Tady musím říct že patří obrovský dík vašemu foru protože většinu toho co o kytaře a hlavně o hraní na ni vím jsem se dozvěděl právě díky vám :) Umím zahrát sice jen pár písní které jsem se díky neznalosti not :oops: :) učil jen podle sluchu :posloucham: ale i tak mi hraní dává obrovskou radost :) a stále se v něm snažím zlepšovat.. Nicméně nedávno jsem potkal kamaráda který vlastní westernovou akustickou kytaru a ten se mi zeptal jestli nemám nějak moc vysoko sturny od krku kytary.. Je to možné ? Je pravda že některé akordy se mi mačkají docela těžko (třeba G) ale tomu se jako začátečník a ještě u španělky ani moc nedivím :D Stejně mě ale znejistil a tak se raději ptám :) Předem vám děkuji za radu :)
PS: přiložil bych fotku ale nevím jak :D
Naposledy upravil(a) Smajda dne 30 črc 2010 15:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název topicu

Smajda

Re: Je to možné ?

Příspěvek od Smajda »

:vitej: díky za pochvalu fóra :) :thx:
možný to určitě je, jelikož když se podíváš do toho otvoru na kytaře směrem ke krku, tak tam uvidíš hlavu šroubu, je tam myslim 5tka imbus, a tím, že to přitáhneš nebo povolíš určuješ vzdálenost strun od pražců, nejlepší je to mít tak aby to o žádný pražec nedrnčelo a zároveň abys to neměl moc daleko abys musel vynaložit moc sil na zmáčknutí těch strun ;)
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Janny

Re: Je to možné ? (vzdálenost strun od pražců)

Příspěvek od Janny »

Já teda na španělce výztuhu krku nemám :)

Stačí trošku zbrousit ten plastovej "pražec" v kobylce :) Právě nevím jak se to řekne správně :D

http://www.bachmusik.com/prazec-kobylka ... -82mm_p680

Důležitý je aby to bylo rovný, takže nebrousit v ruce, ale na rovné podložce :) Kdyžtak se za pár kaček dá koupit nový :)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

ha promiň :oops:
Naposledy upravil(a) Smajda dne 30 črc 2010 16:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: píšu nesmysly
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Taurus

Příspěvek od Taurus »

Není zač ;) Pochvalu si tohle forum bez pochyb zaslouží.. Neumím si představit kolika lidem už pomohlo :)
Moc vám děkuju za rady :) Pokusím se s tím udělat co půjde. Vůbec mě nenapadlo že bych si hraní mohl tímhle zlehčit :)

Odpovědět