Zdravím všechny kytaristy
Mám jen jednu otázečku. Už rok vlastním kytaru (španělku) a protože nemám v okolí žádného učitele učím se na ni sám. Tady musím říct že patří obrovský dík vašemu foru protože většinu toho co o kytaře a hlavně o hraní na ni vím jsem se dozvěděl právě díky vám Umím zahrát sice jen pár písní které jsem se díky neznalosti not učil jen podle sluchu :posloucham: ale i tak mi hraní dává obrovskou radost a stále se v něm snažím zlepšovat.. Nicméně nedávno jsem potkal kamaráda který vlastní westernovou akustickou kytaru a ten se mi zeptal jestli nemám nějak moc vysoko sturny od krku kytary.. Je to možné ? Je pravda že některé akordy se mi mačkají docela těžko (třeba G) ale tomu se jako začátečník a ještě u španělky ani moc nedivím Stejně mě ale znejistil a tak se raději ptám Předem vám děkuji za radu
PS: přiložil bych fotku ale nevím jak
Je to možné ? (vzdálenost strun od pražců)
Je to možné ? (vzdálenost strun od pražců)
Naposledy upravil(a) Smajda dne 30 črc 2010 15:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název topicu
Důvod: upraven název topicu
Re: Je to možné ?
:vitej: díky za pochvalu fóra :thx:
možný to určitě je, jelikož když se podíváš do toho otvoru na kytaře směrem ke krku, tak tam uvidíš hlavu šroubu, je tam myslim 5tka imbus, a tím, že to přitáhneš nebo povolíš určuješ vzdálenost strun od pražců, nejlepší je to mít tak aby to o žádný pražec nedrnčelo a zároveň abys to neměl moc daleko abys musel vynaložit moc sil na zmáčknutí těch strun
možný to určitě je, jelikož když se podíváš do toho otvoru na kytaře směrem ke krku, tak tam uvidíš hlavu šroubu, je tam myslim 5tka imbus, a tím, že to přitáhneš nebo povolíš určuješ vzdálenost strun od pražců, nejlepší je to mít tak aby to o žádný pražec nedrnčelo a zároveň abys to neměl moc daleko abys musel vynaložit moc sil na zmáčknutí těch strun
Re: Je to možné ? (vzdálenost strun od pražců)
Já teda na španělce výztuhu krku nemám
Stačí trošku zbrousit ten plastovej "pražec" v kobylce Právě nevím jak se to řekne správně
http://www.bachmusik.com/prazec-kobylka ... -82mm_p680
Důležitý je aby to bylo rovný, takže nebrousit v ruce, ale na rovné podložce Kdyžtak se za pár kaček dá koupit nový
Stačí trošku zbrousit ten plastovej "pražec" v kobylce Právě nevím jak se to řekne správně
http://www.bachmusik.com/prazec-kobylka ... -82mm_p680
Důležitý je aby to bylo rovný, takže nebrousit v ruce, ale na rovné podložce Kdyžtak se za pár kaček dá koupit nový
ha promiň
Naposledy upravil(a) Smajda dne 30 črc 2010 16:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: píšu nesmysly
Důvod: píšu nesmysly
Není zač Pochvalu si tohle forum bez pochyb zaslouží.. Neumím si představit kolika lidem už pomohlo
Moc vám děkuju za rady Pokusím se s tím udělat co půjde. Vůbec mě nenapadlo že bych si hraní mohl tímhle zlehčit
Moc vám děkuju za rady Pokusím se s tím udělat co půjde. Vůbec mě nenapadlo že bych si hraní mohl tímhle zlehčit