Jak hrat a zpivat? :)
Jak hrat a zpivat? :)
Zdravim vsechny spolukytaristy
Naucil sem se jakz takz bidne hrat, mam jeste nekolik much co musim doladit, ale nejvic me trapi toto: Jak hrat a zpivat zaroven, ja umim sotva to jedno
ja proste kdyz chci zpivat tak do ty kytary musim mlatit na slabiky a nemuzu se toho zbavit, a to uz snad mesic tak zacinam bejt trochu zoufalej, nemel nekdo podobne delikatni problem? 
Re: Jak hrat a zpivat? :)
ahoj
myslím že tento problém má zezačátku každý (aspoň já ho teda měl taky) nauč se tu písničku zpívat bez hraní, a pak pomalu jen dolaďuj tu kytaru do toho zpěvu aby tam nějak zapasovala...nevím jak bych ti líp poradil
třeba má na to někdo nějakej elixír 
Myslím že ho v jisté míře měli všichci
Žádná zázračná rada jak se to snadno naučit podle mě není, chce to cvičit
:nice:
Ouuuu ja si to myslel
nedela seto treba tak nak ze se naucim mackat automaticky akordy nebo hrat pravu rukou automaticky rytmus bez premejsleni? cim asi tak zacit? ja se na vsechno musim strasne soustredit a pa kto nestiham
Po valciku sem zkousel hrat tohle http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=8503&sid= a dava mi to zabrat, tam se naky slabiky vubec neresej
Krom toho ten akord F mi jednou vysroubuje ruku 
-
Dejw
postupem času si zvykneš na přechytávání akordů, rytmus (bez pravidelnýho tréninku to moc nepůjde) i na ten zpěv (já už teda nezpívám, radši to nechávám těm, co to umí, pouze hraju)... a pořád je se co učit, pořád je co vylepšovat...
levá ruka :napřed se musíš pořádně naučit akordy (bezpečně vědět, kde kterej je) a pak postupně zkoušet přechytávat.
pravá ruka: zkoušet si rytmy, klidně přitlumit struny a zkoušet (zákládní jsou v Já písničce)
popřípadě naopak, jestli jsi levák
barré akordy (v té písničce co hraješ je F a Fmi co jsem se díval) jsou náročnější, dá to zabrat trochu víc času (nevím na jakou kytaru hraješ, ale pro mě to kdysi byla hrůza chytat to na kytaře s tlustým krkem), ale určitě se je nauč, využiješ to pak hlavně při hře na elektriku (pokud chce hrát punk tak určitě elektrika)
teď mě napadla ještě jedna možnost - naučit se hrát na playback
levá ruka :napřed se musíš pořádně naučit akordy (bezpečně vědět, kde kterej je) a pak postupně zkoušet přechytávat.
pravá ruka: zkoušet si rytmy, klidně přitlumit struny a zkoušet (zákládní jsou v Já písničce)
popřípadě naopak, jestli jsi levák
barré akordy (v té písničce co hraješ je F a Fmi co jsem se díval) jsou náročnější, dá to zabrat trochu víc času (nevím na jakou kytaru hraješ, ale pro mě to kdysi byla hrůza chytat to na kytaře s tlustým krkem), ale určitě se je nauč, využiješ to pak hlavně při hře na elektriku (pokud chce hrát punk tak určitě elektrika)
teď mě napadla ještě jedna možnost - naučit se hrát na playback
Naposledy upravil(a) Dejw dne 27 črc 2010 22:24, celkem upraveno 1 x.
To je úplně normální, až zautomatizuješ rytmus a akordy, tak ti k tomu pak půjde i zpěv...ale chce to mít trpělivost, jak už
ostatní říkali...
In love with my Nashville NW-32C...
Okej dik moc za rady
Pujdu se drtit rytmy a akordy dokud to nebudu umet i o pulnoci a pak budu resit zpet to je asi nejrozumnejsi 
hraju na elektrickou kytaru je na ni napsano Ibanez, je pomerne uzka a hraje se na ni dobre, tezko rict jak ji popsat protoze tomu absolutne nerozumim
Planuju hrat tak nak vsechno a urcite hodne punku 
jinak to F sem se ucil na tomto http://www.youtube.com/watch?v=50a1arAJ ... re=related s prehmatavanim mi to sice moc nepomohlo, ale aspon sem se ho naucil chytnout
hraju na elektrickou kytaru je na ni napsano Ibanez, je pomerne uzka a hraje se na ni dobre, tezko rict jak ji popsat protoze tomu absolutne nerozumim
jinak to F sem se ucil na tomto http://www.youtube.com/watch?v=50a1arAJ ... re=related s prehmatavanim mi to sice moc nepomohlo, ale aspon sem se ho naucil chytnout
neuč se jich moc, nauč se poŕádně tady z fóra 4/4 a až ho budeš pořadně umět tak zační k tomu zpívat 
a doporučuji svoji písničku na kterém jsem začínala...Já mám kocábku náram náram...dva akordy D a A7...tedy asi je to hodně triviální...ale naučit se to na tom snad dá...
In love with my Nashville NW-32C...
-
Dejw
já nemyslel počet, ale měl jsem na mysli, že se musí co nejlíp ovládat pohyby pravé ruky... aby pak jela automaticky a nemusel pořád sledovat, co hraje... to je jen otázka času...
jestli chce hrát punk, tak stejně většinu věcí bude hrát pořád dolů
pak se ještě doučí Palm muting a bude to 
jestli chce hrát punk, tak stejně většinu věcí bude hrát pořád dolů
docela sem se naucil uz 4/4/ i 3/4 jen nektery ty akordy jeste po slepu nenahmatam 
zkousim ted zpivat archu a montgomery, docela to semnou vore
Nekdo (tusim ze Smajda) sem uploadnul video jak to hraje a zpiva tak budiz to mym tutorialem 
docet sem se ze dobry je zacit na ja pisnicce tak ji asi pojmu za ucebnici
zkousim ted zpivat archu a montgomery, docela to semnou vore
docet sem se ze dobry je zacit na ja pisnicce tak ji asi pojmu za ucebnici
Jo presne to
nahodou je to dobry, chtelo byto dalsi ukazku treba s hrobarem, ten se mi hraje taky docela zle