Jak hrat a zpivat? :)

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Adrah

Jak hrat a zpivat? :)

Příspěvek od Adrah »

Zdravim vsechny spolukytaristy :) Naucil sem se jakz takz bidne hrat, mam jeste nekolik much co musim doladit, ale nejvic me trapi toto: Jak hrat a zpivat zaroven, ja umim sotva to jedno :D ja proste kdyz chci zpivat tak do ty kytary musim mlatit na slabiky a nemuzu se toho zbavit, a to uz snad mesic tak zacinam bejt trochu zoufalej, nemel nekdo podobne delikatni problem? :)

Smajda

Re: Jak hrat a zpivat? :)

Příspěvek od Smajda »

ahoj :) myslím že tento problém má zezačátku každý (aspoň já ho teda měl taky) nauč se tu písničku zpívat bez hraní, a pak pomalu jen dolaďuj tu kytaru do toho zpěvu aby tam nějak zapasovala...nevím jak bych ti líp poradil ;) třeba má na to někdo nějakej elixír :D
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Janny

Příspěvek od Janny »

Myslím že ho v jisté míře měli všichci :) Žádná zázračná rada jak se to snadno naučit podle mě není, chce to cvičit :) :nice:

Adrah

Příspěvek od Adrah »

Ouuuu ja si to myslel :D nedela seto treba tak nak ze se naucim mackat automaticky akordy nebo hrat pravu rukou automaticky rytmus bez premejsleni? cim asi tak zacit? ja se na vsechno musim strasne soustredit a pa kto nestiham :P Po valciku sem zkousel hrat tohle http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=8503&sid= a dava mi to zabrat, tam se naky slabiky vubec neresej :D Krom toho ten akord F mi jednou vysroubuje ruku :P

Dejw

Příspěvek od Dejw »

postupem času si zvykneš na přechytávání akordů, rytmus (bez pravidelnýho tréninku to moc nepůjde) i na ten zpěv (já už teda nezpívám, radši to nechávám těm, co to umí, pouze hraju)... a pořád je se co učit, pořád je co vylepšovat...

levá ruka :napřed se musíš pořádně naučit akordy (bezpečně vědět, kde kterej je) a pak postupně zkoušet přechytávat.

pravá ruka: zkoušet si rytmy, klidně přitlumit struny a zkoušet (zákládní jsou v Já písničce)

popřípadě naopak, jestli jsi levák :-D

barré akordy (v té písničce co hraješ je F a Fmi co jsem se díval) jsou náročnější, dá to zabrat trochu víc času (nevím na jakou kytaru hraješ, ale pro mě to kdysi byla hrůza chytat to na kytaře s tlustým krkem), ale určitě se je nauč, využiješ to pak hlavně při hře na elektriku (pokud chce hrát punk tak určitě elektrika)

teď mě napadla ještě jedna možnost - naučit se hrát na playback :lol:
Naposledy upravil(a) Dejw dne 27 črc 2010 22:24, celkem upraveno 1 x.

Matttyna

Příspěvek od Matttyna »

To je úplně normální, až zautomatizuješ rytmus a akordy, tak ti k tomu pak půjde i zpěv...ale chce to mít trpělivost, jak už ;) ostatní říkali...
In love with my Nashville NW-32C...

Adrah

Příspěvek od Adrah »

Okej dik moc za rady :) Pujdu se drtit rytmy a akordy dokud to nebudu umet i o pulnoci a pak budu resit zpet to je asi nejrozumnejsi ;)

hraju na elektrickou kytaru je na ni napsano Ibanez, je pomerne uzka a hraje se na ni dobre, tezko rict jak ji popsat protoze tomu absolutne nerozumim :D Planuju hrat tak nak vsechno a urcite hodne punku :)

jinak to F sem se ucil na tomto http://www.youtube.com/watch?v=50a1arAJ ... re=related s prehmatavanim mi to sice moc nepomohlo, ale aspon sem se ho naucil chytnout :P

Smajda

Příspěvek od Smajda »

neuč se jich moc, nauč se poŕádně tady z fóra 4/4 a až ho budeš pořadně umět tak zační k tomu zpívat ;)

Matttyna

Příspěvek od Matttyna »

a doporučuji svoji písničku na kterém jsem začínala...Já mám kocábku náram náram...dva akordy D a A7...tedy asi je to hodně triviální...ale naučit se to na tom snad dá...:-)
In love with my Nashville NW-32C...

Dejw

Příspěvek od Dejw »

já nemyslel počet, ale měl jsem na mysli, že se musí co nejlíp ovládat pohyby pravé ruky... aby pak jela automaticky a nemusel pořád sledovat, co hraje... to je jen otázka času...

jestli chce hrát punk, tak stejně většinu věcí bude hrát pořád dolů :-D pak se ještě doučí Palm muting a bude to :-D

Adrah

Příspěvek od Adrah »

docela sem se naucil uz 4/4/ i 3/4 jen nektery ty akordy jeste po slepu nenahmatam :P

zkousim ted zpivat archu a montgomery, docela to semnou vore :D Nekdo (tusim ze Smajda) sem uploadnul video jak to hraje a zpiva tak budiz to mym tutorialem :)

docet sem se ze dobry je zacit na ja pisnicce tak ji asi pojmu za ucebnici :D

Smajda

Příspěvek od Smajda »

:shock: :shock: to montgomery ode mně :D ať si nezničíš sluch :lol: bych měl nahrát něco jednoduchýho, co se mě dobře zpívá jako ukázku :)

Adrah

Příspěvek od Adrah »

Jo presne to :D nahodou je to dobry, chtelo byto dalsi ukazku treba s hrobarem, ten se mi hraje taky docela zle :D

Odpovědět