G dur

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Alcakv

G dur

Příspěvek od Alcakv »

Ahoj , ráda bych se optala na tento akord, jak se správně hraje ?
Mám pár knížek, DVD a koukám na net a každý ho hraje jinak, někde ukazováček , prostředníček a malíček - pro mě lehčí verze , a zrovna na DVD ukazuje Cyril Oráč, že se hraje prostředníčkem, prsteníčkem a malíčkem, prý pro to, že se jednodušeji přechází na C dur,ale mě tento způsob vůbec nejde, nenatáhnu malíček dolů při tomto jeho způsobu,

který tedy způsob procvičovat ?, :(

Janny

Re: G dur

Příspěvek od Janny »

Nejlíp všechny :-) Ten poslední způsob je trošku náročnější a chce to trénink, ale pravda, že při přechodu na C due je ten pohyb opravdu minimální :-)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

záleží co potom následuje za akord ;)
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Tobi

Příspěvek od Tobi »

ze zkušenosti:

G jsem začal hrát standartně: prostředník, ukazovák, prsteník

po pár letech hraní akordů u ohně jsem "objevil" "vylepšený" G a C, tak jsem začal trénovat ty

a tak nějak v průběhu času mezi bodem č.1 a bodem č.2 jsem se dostal k prsteník, prostředník, malík a to vesměs když jsem potřeboval přehodit rychle z C na G a byl jsem líný (a nebo jsem hrál Minas Tirith od Poetického společenstva)

závěr: nauč se způsob č.1 - prostředník, ukazovák, prsteník. ostatní přijde časem ;)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

asi tak, jak piše tobi ;)
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

doro

Příspěvek od doro »

Alcakv píše:Ahoj , ráda bych se optala na tento akord, jak se správně hraje ?
Mám pár knížek, DVD a koukám na net a každý ho hraje jinak, někde ukazováček , prostředníček a malíček - pro mě lehčí verze , a zrovna na DVD ukazuje Cyril Oráč, že se hraje prostředníčkem, prsteníčkem a malíčkem, prý pro to, že se jednodušeji přechází na C dur,ale mě tento způsob vůbec nejde, nenatáhnu malíček dolů při tomto jeho způsobu,

který tedy způsob procvičovat ?, :(

Kompletní přehled akordů a vysvětlení nejen jak se drží ale i hrajou najdeš např. na http://www.plzenak.cz/hudba-kytara.php?kapitola=7 nebo na skytarou.cz http://www.skytarou.cz/akordy-stupnice.php - to se ti bude hodit. Jinak G akord na 4 prsty zní plněji, kdežto na 3 prsty (bez tónu D) se používá více v C nebo Dmoll tóninách, aby byl malíček volnej k vyhrávkám a obohacením zákl. akordů - např. to vidíš z našich u Plíhala či Nohavici.

Alcakv

Příspěvek od Alcakv »

děkuji :D

Odpovědět