Podobný problém jako ty jsem řešil i já...
Původně jsem měl starou španělskou kytaru, ke které jsem neměl žádný vztah. Poté jsem si za 3500,- koupil Jumbo a považoval ho za vrchol dokonalosti... Všude jsem ho sice s sebou vozil, ale stejně jsem na něj byl háklivý.
Ovšem doba pokročila a trošku jsem se kytaře začal věnovat podrobněji a přišla nutnost si koupit lepší kytaru, samozřejmě (elektro)akustickou a v domnění, že ji budu mít na hraní doma... Ejhle, blbost!
Pokud si někdo koupíte novou (akustickou) kytaru a půjdete někam hrát, určitě si vezmete tu novou... Nevím o nikom, kdo by tahal nějakou "starou fošnu", která určitě nehraje tak dobře jako nová...
Takže situace? Jumbo je pryč za pár stovek u kamaráda a na klasiku mám španělku (btw. zjistil jsem, že byla mnohem cennější než to Jumbo, jen jsem byl levý a neuměl chytat barré a vytvořil si proti ní předsudky

) a jinak všude s sebou vozím (elektro)akustiku a pochybuji, že se to někdy změní...
Co z toho plyne? Kup si kytaru, která ti bude maximálně vyhovovat a neřeš detaily. Mimochodem, pokud se kytara rozklíží apod., můžeš jí stále ještě reklamovat