Bára píše z tábora

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
Komik

Bára píše z tábora

Příspěvek od Komik »

Ahoj všem opravdovým kytaristům i kytarystům budoucím,
chodím sem koukat asi měsíc co jsem začal blbnout s kytarou, naučil se pár akordů na kterých ted trénuju přehazování, naučil jsem se z lekcí pro začátečníky doporučenej začátečnickej rytmus a ted pokukuju jakou první písničku se naučit hrát, aby byl už nějaký výsledek.
Jelikož nemám vztah k táborákovým písničkám vybral jsem si Bára píše z tábora od Uhlíře. Zní velmi jednoduše, ale přesto nevím jak ten rytmus hrát. Už jsem ho slyšel i jinde takže je to určitě něco standartního. Zkoušel jsem to různě, ale pořád mi to nejde. Jak se hraje ? jenom dolů, dolů s utlumením, nebo nahoru dolů s utlumením, nebo jinak? Zkuste mi to vysvětlit.

http://www.youtube.com/watch?v=TsuHYpKbyoE

Díky Jirka

Tobi

Re: Bára píše z tábora

Příspěvek od Tobi »

hlavně to nemůžeš hrát tak, jako v ukázce, protože tam hrajou na něco jako klavír a přesně stejný rytmus se na kytaře udělá dost těžko.

Já bych to nejspíš hrál nějakým hodně jednoduchým rytmem, jako třeba v^v^ nebo v-v^. snad to pomůže

Komik

Příspěvek od Komik »

dík, už mě to pustilo, musím se ještě hodně učit než se pustím do nějaké písničky...

Tobi

Příspěvek od Tobi »

ja si teda osobne myslim, ze nejvic se clovek nauci prave na pisnickach :))

Matttyna

Příspěvek od Matttyna »

to jo, nejvíc se naučíš na písničkách...
respektive, je naprd se učit první rytmy zvlášť a pak přemýšlet kterej to asi z těch 10 byl...Lepší je navázat si učení toho rytmu na písničku, a pak to ani divný nepřijde, páč to samo naskočí...
In love with my Nashville NW-32C...

Komik

Příspěvek od Komik »

mě ještě pořád nejde ani přehazování těch nejjednodušších akordů. mám pomalý prsty, pořád to mačkám postupně, ne a ne se toho zbavit.

Odpovědět