Ahoj všem opravdovým kytaristům i kytarystům budoucím,
chodím sem koukat asi měsíc co jsem začal blbnout s kytarou, naučil se pár akordů na kterých ted trénuju přehazování, naučil jsem se z lekcí pro začátečníky doporučenej začátečnickej rytmus a ted pokukuju jakou první písničku se naučit hrát, aby byl už nějaký výsledek.
Jelikož nemám vztah k táborákovým písničkám vybral jsem si Bára píše z tábora od Uhlíře. Zní velmi jednoduše, ale přesto nevím jak ten rytmus hrát. Už jsem ho slyšel i jinde takže je to určitě něco standartního. Zkoušel jsem to různě, ale pořád mi to nejde. Jak se hraje ? jenom dolů, dolů s utlumením, nebo nahoru dolů s utlumením, nebo jinak? Zkuste mi to vysvětlit.
http://www.youtube.com/watch?v=TsuHYpKbyoE
Díky Jirka
Bára píše z tábora
Re: Bára píše z tábora
hlavně to nemůžeš hrát tak, jako v ukázce, protože tam hrajou na něco jako klavír a přesně stejný rytmus se na kytaře udělá dost těžko.
Já bych to nejspíš hrál nějakým hodně jednoduchým rytmem, jako třeba v^v^ nebo v-v^. snad to pomůže
Já bych to nejspíš hrál nějakým hodně jednoduchým rytmem, jako třeba v^v^ nebo v-v^. snad to pomůže
dík, už mě to pustilo, musím se ještě hodně učit než se pustím do nějaké písničky...
ja si teda osobne myslim, ze nejvic se clovek nauci prave na pisnickach
)

to jo, nejvíc se naučíš na písničkách...
respektive, je naprd se učit první rytmy zvlášť a pak přemýšlet kterej to asi z těch 10 byl...Lepší je navázat si učení toho rytmu na písničku, a pak to ani divný nepřijde, páč to samo naskočí...
respektive, je naprd se učit první rytmy zvlášť a pak přemýšlet kterej to asi z těch 10 byl...Lepší je navázat si učení toho rytmu na písničku, a pak to ani divný nepřijde, páč to samo naskočí...
In love with my Nashville NW-32C...
mě ještě pořád nejde ani přehazování těch nejjednodušších akordů. mám pomalý prsty, pořád to mačkám postupně, ne a ne se toho zbavit.