ako zahrat...??

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
sajlo_37

ako zahrat...??

Příspěvek od sajlo_37 »

pls v tomto videu je vratko ako hra pesnicku. pls mohly by ste mi poradit aky je na zaciatku rytmus? pripadne ak by niekto vedel nahrat sa na video ako to zahra? bol by som strasne vdacny.. a este som sa chcel spytat ako zahrat tie basove akordy v 2minute a 10 sekunde co tam hra.. akordy su:

Každý Amdeň rovnaké Fstarosti hádky
o Ampresnosti vždy len o to Gkto je lepší
kto Ammá ten najlepší Fargument
silnejší než Amgulomet je zo zaručene Gnajmúdrejší

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R2h5uRr3 ... re=related[/youtube]

dotDM

Re: ako zahrat...??

Příspěvek od dotDM »

Ahoj,
pokud jde o ty bassové akordy - jedná o klasické hraní power chordů... Chytni si přes barré ty akordy, které hraješ celou dobu. Tedy F, G, A, neboli hraní F, posunutí barré na 3 a poté na 5 pro A. Toť celý problém.

Rytmus si nejsem jistý, musel bych nazkoušet, ale pro začátek by měl stačit jakýkoliv 4/4...

Tobi

Příspěvek od Tobi »

ja tu na to udelam specialni kategorii a stejne se clovek dovede trefit vedle. presunuto.

Mišel

Příspěvek od Mišel »

Zdravím. Jsem fakt amatér a tak se musím zeptat. Co to znamená to 4/4 nebo třeba 6/8 a tak??

Dvořák Milan

Příspěvek od Dvořák Milan »

Ahoj,
chvíli jsem přemýšlel jak nejlépe odpovědět a napadlo mne tě odkázat na YouTube a tam si zadat "difference between 3/4 and 4/4". Pak mne ale napadlo jiné doporučení, sežeň si sluchátka (aby jsi dobře slyšel všechny vedlejší/instrumentální party) a pust si třeba nějakou moderní popovou písničku (třeba ve Whistle od Flo-ridy jsou doby pěkně slyšet) a poté nějaký Valčík (třeba od Toma Jonese - Delilah) a zkus si klepat. Pokud se zaposloucháš, tak uslyšíš, že čas od času je tam od bicích/basy slyšet jeden výraznější tón a poté několik vedlejších - a právě dle toho lze poznat takt (který je právě označován 3/4, 4/4, atd.)

Tudíž pokud máš uvedeno, že skladba je v 3/4 taktu, tak v podstatě slyšíš/hraješ: TIK tak tak, TIK tak tak, TIK tak tak,...
A pokud například 4/4, tak: TIK tak tak tak, TIK tak tak tak, TIK tak tak tak,...

...pokusil jsem se to vysvětlit co nejvíce po lopatě, tak jak to vysvětluji klukům co učím. Pokud chceš něco trochu víc vysvětlit, dej tu vědět a "pořešíme" :-)

Odpovědět