Problém s šestou strunou
Problém s šestou strunou
Čau, mám takovej problém. Šestá(ta nejtlustší struna) mě neustále brní, vrzá prostě dělá takovej neurčitelnej, kterej mi kazí zvuk celýho tónu. Nevíte co s tím? strunu jsem vyměnil a asi měsíc to šlo ae pak zase, takže už fakt nwm co mám dělat...Nestalo se vám to samý?Dík za rady
Re: Problém s šestou strunou
Jak se pozná, že je to šestá, a né třeba první?
Nevím jestli máš klasickou nebo westernovku. Jestli klasickou tak bych struny sundala, podívala bych se jestli mám dobře usazenej nultej pražec, pak to sedlo v kobylce, nebo jestli někde nevyčuhuje nějakej pražec (což by bylo divný pokkud kytara měsíc hrála dobře ). Jestli westernovku tak to samý, akorát tam se dá pohnout s tím krkem, takže by to pak třeba šlo pořešit nastavením
Nevím jestli máš klasickou nebo westernovku. Jestli klasickou tak bych struny sundala, podívala bych se jestli mám dobře usazenej nultej pražec, pak to sedlo v kobylce, nebo jestli někde nevyčuhuje nějakej pražec (což by bylo divný pokkud kytara měsíc hrála dobře ). Jestli westernovku tak to samý, akorát tam se dá pohnout s tím krkem, takže by to pak třeba šlo pořešit nastavením
jak píše janny. jestli je to westernovka, nějaká lepší, máš k ní klíč k doladění krku. tohle drnčení je způsobený tím, že jsou struny moc blízko pražcům a když člověk pak hraje silně, tak ta struna, když vybruje, do pražců naráží, takže nezní čistě. pořešit se to dá buď tak, že dáš kytaru do opravny a poprosíš, aby ti pražce zapustili hlouběji, což na nějaký prachy vyjde nebo pošteluješ krk nebo (a tím si nejsem jistý, jestli by to šlo, nezkoušel jsem) potuníš kobylku nebo nultý pražec, abys měl struny výš nad hmatníkem
-
Jestli máš španělku, tak se koukni, jestli ti nedrnčí úplný konec struny o tělo kytary, mně se to také stalo, stačilo ho zastřihnout...