Hudebniny u Tyla bych zase tak špatně nehodnotil - je možný se s ním domluvit, klidně ti objedná věc a můžeš si ji odzkoušet, často u něj kupuju struny a nějaký drobnosti. O tom, že jsou nějaký hudebniny ve Vrahovicích slyším poprvé, možná tam někdy skočím (mám to kousek z práce i ze školy). Jinak pár věcí jsem kupoval v Brodku u PV (Bom-music).
Rady typu ber/neber ti nedám z důvodu: každej chce něco jinýho, každýmu sedí něco jinýho (až už rukám nebo uším)...
Omezit se při výběru na rady z netu je docela málo. ANO, můžeme ti říct vem si tohle, ale málokdo se do toho pustí... jako příklad bych dal můj aparát: když si otevřu hudebniforum.cz, tak většina lidí tvrdí, že je zvuk nanic - mě to trvalo skoro rok, než jsem přišel na to správný nastavení, teď zvuk jak víno, na styl co hraju ideál, volba aktivních snímačů zvuk ještě dotáhla o kousek dál... Je mi zcela jasný, že z toho nikdy nevytočí zvuk Peavey 6505 nebo nějaký hlavy od Mesy popř. Orange

tohle jsou moje sny, jednou si udělám radost
Jakou má kytaru Tobi nevím, nejlepší bude zeptat se na model a vybírat podle toho. Osobně bych asi chvilku počkal a do kytary dal trochu víc financí než těch 5000... ten Fender za 5000 na tom rozhodně nebude jak nějakej za 10000, 15000, 20000... a pamatuj, že štítek na hlavě zvuk kytary nedělá (hlavně neblázni a nerozhodni se pro Stagg nebo Sounder)...