Lepší kytara

Španělky, jumba, westernové, koncertní… možno též se snímačem
Odpovědět
Svobík

Lepší kytara

Příspěvek od Svobík »

Chtěl bych se zeptat jak velkej rozdil mezu jumbem a dreadnought, je jasný že tvar a zvuk. Musim si je jít vyzkoušet. Jakej rozdíl je ve zvuku, ja mam teď dreadnought, takovou obyč a chtěl bych si pořídit lepší.
zatim jsem si vybral http://kytary.cz/epiphone-ej-200-ce-black/HN075636/ nemáte někdo s ní zkušenosti? moc se mi libí, chci si jí jet ještě vyzkoušet
pak jsem koukal ještě na nějaké Ibanezky a Fendry a Corty, ale nějak se nemohu rozhodnout, ale tahle je favorit. Jen mi přijde děsně velká:-D
Nebo poraďte nějakou okolo 10ky, nějakou měkčí, se kterou máte dobré zkušenosti.

nebo vlastně tuhle http://www.audiotek.cz/product-41939-ep ... j200-black
nevim jestli vzít el.aku a nebo jen aku
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26

Svobík

Re: Lepší kytara

Příspěvek od Svobík »

Tak až teď jsem si všiml že přední strana je z překližky, radši bych docela masiv. ale jakou
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26

Svobík

Příspěvek od Svobík »

Tak teď jsem našel další pěknou http://kytary.cz/ibanez-ael-20e/HN110611/
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26

Tobi

Příspěvek od Tobi »

pokud plánuješ někdy hrát přes kombo, tak elektroakustiku ;)

já osobně mám cortku (doporučil mi ji prodávající) a pohoda. důležité je, aby se ti na ní dobře hrálo a líbil se ti zvuk, takže to předpokládá vyzkoušet si ji v obchodě.

bohužel nemám zkušenost ani s jednou z těch, cos napsal, takže v tom ti neporadím. jen vím, že jsem chtěl ibanezku a nakonec jsem si odnesl cortku :)

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Svobíku, přiznám se, že tohle téma jsem chtěl radši nechat "akustickým" kolegům :D Téma je zařazeno správně...

Přiznám se, že rozdíly ve zvuku těchto druhů kytar jsem nikdy nezkoumal a ani se k tomu nechystám. Přeci jenom elektriky mě chytly daleko víc...

Řeknu to tak: vyzkoušej si všechno do 10000, co ti příjde do ruk v hudebninách.

Svobík

Příspěvek od Svobík »

Tak a mam doma novou kytárku a jsem velmi spokojený..:)
nakoce jsem vybral tuto.. http://kytary.cz/ibanez-ael-30se/HN110758/
s dobravou za 9400
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26

Svobík

Příspěvek od Svobík »

Tak už se vám stalo, tu ibanez co jsem si koupim tak mi tam popraskal lak kolem krku docela ošklivě, tak jsem jí poslal na reklamaci a řekli mi že se to stalo mrazem jak jí převáželi když bylo -13. Takže vymenili za novou, ale řikam si, že by ten lak tohle nevydržel.
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Předpokládám, že ti kytarku vezlo PPL a to má určitý rozvozový trasy a soukromý adresy navštěvují obvykle v odpoledních hodinách, takže kytara byla tomu mrazu vystavena pravděpodobně několik hodin. Materiály reagují na změny teplot, přechody z tepla do zimy a naopak taky nejsou pro nástroje moc ideální.

Nejsem odborník, ale myslím si, že dřevo při převozu promrzlo a po přechodu do tepla (Svobík byl natěšenej na novej nástroj a okamžitě kytaru vybalil a vyzkoušel :D ) začalo pracovat a lak proto popraskal.

Ale zase je dobré, že ti uznali reklamaci a dali ti nový nástroj a ten už máš doma a můžeš se dál věnovat hraní.

Svobík

Příspěvek od Svobík »

Nový nástroj budu mít až v pondělí, jelikož mi reklamaci uznali, vymění, ale jede tam známýho syn a kytaru mi přímo jinou vybere a přiveze aby to zase nešlo PPL jak si řikal, jinak než jsem jí vyzkoušel tak byla chvíli na krámu, ale stejně..takže to bude tím
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26

Svobík

Příspěvek od Svobík »

Tak mám novou kytaru zpět, bez jediného škrábance a poškození tak už jí musim jen pořádně rozehrát, ale jsem naprosto spokojený:)
Ibanez AEL 30SE
FACE DG26

Odpovědět