Kytary CORT

Španělky, jumba, westernové, koncertní… možno též se snímačem
Odpovědět
Milan

Kytary CORT

Příspěvek od Milan »

O kytarách Cort se tady píše dost pochvalně. Pro doplnění názoru na tuhle značku sem hodím dvě videa - výroba akustických a elektrických kytar Cort v Korei.
Myslím si, že i to přispívá k image této značky - přístup k výrobě, vybavení, pečlivost...
Vím, že to sice není směrodatné, ale svědčí to o přístupu k výrobě kytar. Netvrdím, že ve slaměné chýši na koleně nemůže vzniknout dobře hrající kytara a se špičkovým zařízením kytara leda tak do kamen. Ale i kdyby nic jiného, tak jsou to, myslím, zajímavá videa. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=di8DVKSiB2c&NR=1[/youtube]

deClaim

Re: Kytary CORT

Příspěvek od deClaim »

Moc se v kytarách nevyznám, ale krásně se na to kouká:)

Milan

Příspěvek od Milan »

deClaim píše:Moc se v kytarách nevyznám, ale krásně se na to kouká:)
Jo, jde jim to od ruky. Asi je to baví a to je to hlavní, nebrat svojí práci jen jako zdroj obživy. Je to známé klišé ale pořád platí, že práce by měla být koníčkem. Prostě tomu rozumět a ne si říct: "Hele, ten krk je nějak nakřivo, ale on si to nějakej zoufalec koupí". Tím jde image firmy do kopru.
V Korei je určitě levnější pracovní síla než třeba u gibsonů, ale to neznamená, že jsou to horší kytary.
I když Gibson je Gibson :D
Tuhle poznámku off topic jsem si prostě jako zarytý gibsoňák nemohl odpustit :D :D

Wilys

Příspěvek od Wilys »

Na začátky rozhodně Corta. Mezi levnými kytarami jsou to skvělé kousky (kdybych měl tenkrát peníze, jak jsem byl v těch hudebninach, tak bych ho koupil :D ), protože co si budeme říkat - u Fenderů, Gibsonů a podobně se platí za značku. U drahých kytar se už nekouká na to, jak kvalitní to je, ale jak ten nástroj vyhovuje požadavkům hráče. Někdo nedá dopustit na Gibsony LP, někdo zase na Fendery Stratocastery..

Milan

Příspěvek od Milan »

Wilys píše:Na začátky rozhodně Corta. Mezi levnými kytarami jsou to skvělé kousky (kdybych měl tenkrát peníze, jak jsem byl v těch hudebninach, tak bych ho koupil :D ), protože co si budeme říkat - u Fenderů, Gibsonů a podobně se platí za značku. U drahých kytar se už nekouká na to, jak kvalitní to je, ale jak ten nástroj vyhovuje požadavkům hráče. Někdo nedá dopustit na Gibsony LP, někdo zase na Fendery Stratocastery..
Jestli na začátek rozhodně Corta, tak to bude asi individuální. Kdo si ušetří na brigádě a chce si koupit slušnou kytaru, tak toho Corta schvaluji.
Určitě to není špatná značka, to by na ní nehrál "krvavý jazyk" Gene Simmons z Kissáků :D
Ale kdo má peněz, že neví co s nimi, tak proč by nemohl ZAČÍNAT s Gibsonem nebo Fenderem? Když už tedy tyto značky zmiňuješ.
U drahých kytar se už nekouká na to, jak kvalitní to je, ale jak ten nástroj vyhovuje požadavkům hráče.
Tak tenhle názor jsem nepochopil. Pokud bude drahá kytara vyhovovat mým požadavkům, tak bude nekvalitní :?: Jakože někomu vyhovuje nekvalitní drahá kytara?

Na nejlevnější modely Gibson hraje třeba Joan Jett a Billie Joe Armstrong a jejich modely kytar koupíš v Čechách okolo 15 - 25 tisíc korun. Je to hodně nebo málo vzhledem k tomu, že u Gibsonu platím za značku?
A myslím si, že zrovna tito dva kytaristé nehrají na nejlevnější Gibsony z toho důvodu, že na dražší kytary nemají peníze. Nebude v tom hrát hlavní roli přeci jen ta kvalita? Nebo že by prestiž a pověst značky? Ano, i za to si připlatíš, jestli chceš mít na hlavě nástroje nápis Gibson nebo Fender.
Pravým opakem je tato cenová zvrácenost, ale jak se říká - každé zboží najde svého kupce - http://www.audiotek.cz/product-45251-gi ... e-hardware

Takže zpracování a kvalitu kytar značek Gibson, Fender a Cort neumím posoudit. Ani nevím, podle čeho bych to měl posuzovat. Podle ceny, podle zabroušení pražců, podle toho jestli je krk přilepený nebo přišroubovaný?

Já nedám dopustit na Gibson SG. Jednoduchá, lehká a dovoluji si tvrdit, že i kvalitní kytara. Dal jsem za ní 18 tisíc a pro mě tuto hodnotu má a těch peněz nelituji.

Odpovědět