Kytary Cort jsou poměrně kvalitní a bývají příznivě hodnocené. Měl jsem jich v ruce pěkný pár a žádná z nich nebyla vysloveně vadná, proto bych nehledal vadu v samotné kytaře. U kytar v této cenové kategorii však nelze očekávat, že budou již z výroby perfektně seřízené. To je na uživateli nebo prodejci. Doporučuji tedy následující:
1. vyměnit struny. Na kytarách bývají natažené "transportní struny", jen proto, aby na nich něco bylo. Nebývají příliš kvalitní, většinou to bývají "desítky". Tyhle struny moc nehrajou, ale kytara je měkká, takže to kupujícího neodradí. Také nemají tak velký tah, takže rezonanční deska kytary nemá tendence se vyboulit ani při změnách vlhkosti a teploty. Krk není ohýbán tak velkou silou, dohmat mívá tendenci být nízký, někdy až na hranici drnčení (což může být tvůj případ). Tenké struny jsou spíš vhodné pro naprostého začátečníka, který ještě nemá dostatečně "oraubované" prsty. Nemají dostatečnou energii, aby vybudily rezonanční desku kytary, nástroj tedy spíš fňuká, než hraje. Pokud se hraje přes aparát (elektorakustika), tak to moc nevadí, protože pokud se použije piezosnímač, moc toho z akustického zvuku kytary stejně nezbude. Na čistě akustické hraní jsou však desítky poměrně k ničemu. Jako kompromis mezi tvrdostí a zvukem bych tedy volil jedenáctky, později stejně přejdeš na dvanáctky.
2. po výměně strun navštívit prodejnu, kde byla kytara koupena a tam si domluv její seřízení. Kytaru je vždy třeba seřídit, pokud se změní síla strun a někdy i po změně značky strun. Struny téže síly od různých výrobců mívají totiž rozdílný tah. Asi bude nutné si akci předem domluvit, na většině prodejen nebývá kytarář k dispozici kdykoliv, ale může tam být jen občas, nebo má plné ruce práce a je nutné si počkat, až vybyde čas na tebe

Na to seřízení máš nárok v rámci záruky, takže by mělo být zdarma.
Když z nějakého důvodu na prodejně neuspěješ, chtělo by to ke kytaráři, ale tam už to nebude zadarmo. Další možností je se poohlédnut po zkušeném kytaristovi v okolí a požádat ho o pomoc. Kdo hraje dlouho, většinou umí i nástroj seřídit. Pokud ve tvém okolí nikdo takový není, zkus si vyžádat pomoc třeba tady, přes fórum.
Pokud budeš mít nástroj seřízený a stejně to bude drnčet, bude to pravděpodobně rukama. Moc bych proto nedoporučoval reklamovat seřízení nástroje. Představa, že struna kmitá v rovině je totiž naprosto mylná. Struna se rozeznívá tak, že svým kmitáním jakoby vyplní obsah elipsy, jejíž delší osa je rovnoběžná s hmatníkem. Pokud se ti povede ji rozkmitat tak, že delší osa této elipsy je kolmá na hmatník, bude to drnčet. Povídání o tom je tady:
http://kytara.totalh.net/hrajeme/drnci-a-drnci
ale o tom jsem se už zmínil.
Jinak koukám, že se ti z neznámého důvodu (a k vlastní škodě) nechce položit dotaz konkrétněji. Doporučoval bych přečíst si tohle:
http://kytaraforum.cz/viewtopic.php?f=54&t=928
P.S.:

Na autě mi klepe motor. Když se mě někdo zeptá, co mám za auto a já mu odpovím, že osobní a škodovku, asi těžko můžu očekávat, že mi poradí. Co ty na to?