Cutaway ano či ne?

Španělky, jumba, westernové, koncertní… možno též se snímačem
Odpovědět
drahec

Cutaway ano či ne?

Příspěvek od drahec »

Ahoj,
předem se omlouvám jestli se náhodou ptám na něco, nač už se tu odpovídalo.
Jsem začátečník, nemám ještě ani kytaru, a právě proto bych se vás zkušenějších chtěl zeptat, jestli si pořídit kytaru s výřezem nebo radši bez něj, konkrétně na akustickou kytaru(s největší pravděpodobností dreadnought)?

Tobi

Re: Cutaway ano či ne?

Příspěvek od Tobi »

já si pořizoval asi před rokem kytaru - western a vyrez jsem chtel. hlavne kvuli tomu, kdyz me prepadne takova ta chut naucit se s trsatkem jakoze na elektriku :D jinak vyrez vlastne nepouzivam. braska ma kytaru bez vyrezu a nevadi mu to. pokud nevis, na co by ti vyrez byl, nemyslim si, ze je to dulezity parametr ;)

drahec

Příspěvek od drahec »

No a jak moc by mě mohl ten "nevýřez" omezovat ve výběru skladeb? Co bych na obyčejné už nezahrál?

Tobi

Příspěvek od Tobi »

ze začátku jsem se snažil zahrát na španělku canon rock. fakt to nešlo :)

podle toho, co bys chtěl hrát. popravdě - osobně neznám písničku, která se hraje u ohně a kterou bys nemohl zahrát bez výřezu.

neznám ani žádnou od nohavici nebo plíhala, kterou bys nezahrál bez výřezu.. i když.. u plíhala si tím tak jistý zase nejsem :D

ještě počkej na ostatní reakce, ale podle mě je výřez do začátku celkem zbytečný :)

drahec

Příspěvek od drahec »

No chtěl bych hrát od všeho něco: folk, pop, rock(ten asi nejvíc). Tak sem si myslel, že dreadnought by byl ideální volba, aspoň z toho co sem si pozjišťoval na netu..

Osobně si taky myslím, že by mi kytara bez výřezu měla stačit, ale radši se ptám zkušenějších :)

Dejw

Příspěvek od Dejw »

těžko radit, jestli vzít cutaway nebo ne... záleží to na tobě, vyzkoušej si obě možnosti a vem si kytaru, které zvuk se ti bude víc líbit...

cutaway má vliv na zvuk, dočetl jsem se na netu, že třeba jumbo bez "cutawaye" má víc basů... osobně s tím zkušenosti nemám

Odpovědět