United Islands of Prague: 23-25.6.2016

Hudební akce s mediální podporou MUSICstage.cz
Odpovědět
Uživatelský avatar
redakce
Moderátor
Příspěvky: 1125
Registrován: 02 črc 2014 13:59

United Islands of Prague: 23-25.6.2016

Příspěvek od redakce »

Festival United Islands of Prague přiváží nové objevy z evropské hudební scény... L’Aupaire, Get Your Gun, Brodka, Emma Smetana, Piano a mnoho dalších.

Pražský multižánrový festival United Islands of Prague proběhne v červnu již po třinácté a oživí hudbou Kinského zahradu, Kampu, Střelecký Ostrov a Janáčkovo nábřeží. Letos poprvé bude jeho hlavní program probíhat především v sobotu a v neděli 25. a 26. června, kdy spolu s novým METRONOME festivalem nabídne Praha ten největší hudební víkend. Již tradičně hlavní program festivalu předznamená Klubová noc, která proběhne ve čtvrtek 23. června v pražských hudebních klubech. Vstup na festival United Islands of Prague je letos opět díky podpoře hl. m. Prahy a partnerů tradičně zcela zdarma.

United Islands of Prague opět rozezní hudbou jak venkovní scény, tak i pražské kluby a od 23. do 26. června představí ty nejzajímavější hudební objevy. Návštěvníci se tak opět mohou těšit na čerstvou hudební nálož v podání nadějných světových i tuzemských interpretů. „V průběhu celého roku sbíráme to nezajímavější z evropských showcasových festivalů jako The Great Escape, Eurosonic, Waves a další, abychom mohli festivalovým návštěvníkům představit ty nejčerstvější talenty z evropské scény. Na mě udělali velký dojem např. Get Your Gun z Dánska nebo L'Aupaire, jedna z velkých nadějí německé hudební scény anebo Playground Zero, holandští producenti, kteří dokázali roztančit publikum v anglickém Brightonu už ve dvě odpoledne! Program letošního ročníku je žánrově opravdu pestrý od indie popu a rocku přes world music až po jazz, takže si na své může přijít opravdu téměř každý,“ vysvětluje dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.
Obrázek
Během posledního červnového víkendu na festivalu United Islands of Prague vystoupí více než 100 kapel a hudebních interpretů ze zemí jako je Dánsko, Německo, Irán, Nizozemsko, Litva, Chorvatsko, Rakousko, Polsko, Slovensko, Portugalsko, Estonsko a další. Mezi ty nejzajímavější patří velká naděje německé hudební scény, zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun, rakouská elektro-popová formace Leyya a také jedna z nejzásadnějších postav blízkovýchodní undergroundové hudební scény - libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který vystoupí s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed. Dále zahrají neofolkoví Trad.Attack! z Estonska, kteří sbírají jedno ocenění za druhým či nejskloňovanější polská zpěvačka současnosti Monika Brodka. Z tuzemských interpretů zavítá na jedno z pěti pódií letošního ostrovního festivalu například Monika Načeva, která zde během jedinečného koncertu oslaví své jubilejní padesáté narozeniny. Výraznou vycházející hvězdou, která si odbyde svou festivalovou koncertní premiéru, je Emma Smetana, moderátorka, herečka a zpěvačka, která v letošním roce zaujala hudební kritiky velmi vydařenou popovou deskou, za níž stojí producent Jiří Burian. Velkým lákadlem je také koncert čtveřice Piano, která se pohybuje na pomezí alternativního popu a v prosinci 2015 vydala své poslední album Theia. Na festivalu se objeví také ty nejzajímavější projekty z loňské Klubové noci - Ponk, The High Corporation nebo Hard to Frame. Dalším výrazným zástupcem tuzemské scény jsou indie-popoví VyJakoMy, kteří zahrají jak v rámci Klubové noci, tak na hlavním pódiu United Islands of Prague.

Letošní ročník festivalu představí objevy tuzemské scény také ve spolupráci s pořadem Startér stanice Radio Wave, který se dramaturgicky podílí na výběru interpretů pro jednu ze scén festivalu United Islands. „Startér je hitparáda neobjevených talentů, kterým předpovídáme velkou budoucnost. Letos ty nejúspěšnější a nejzajímavější hudební projekty představíme i na pódiu Radio Wave Stage na festivalu United Islands of Prague a také v rámci Klubové noci v Roxy,” vysvětluje jeden z moderátorů pořadu Jonáš Zbořil.

United Islands of Prague nabídne také pestrý a originální doprovodný program. Vstup na festival bude letos opět zcela zdarma. Kompletní program festivalu je uveden na webových stránkách www.unitedislands.cz.

Uživatelský avatar
redakce
Moderátor
Příspěvky: 1125
Registrován: 02 črc 2014 13:59

Re: United Islands of Prague: 23-25.6.2016

Příspěvek od redakce »

Poselstvím United Islands je vyhledat ty nejvýraznější talenty a představit je českému publiku. L’Aupaire, Zeid Hamdan nebo Monika Brodka si podmaní pražské ostrovy.

Pražský multižánrový festival United Islands of Prague rozezní v červnu již potřinácté Kinského zahradu, Kampu, Střelecký Ostrov a Janáčkovo nábřeží. Pořadatelé festivalu vybírali v průběhu celého roku ty nejzajímavější talenty evropské scény. Výsledkem je žánrově pestrý program nabitý hudebními novinkami od indie popu a rocku přes world music až po jazz. Na festivalu se letos představí zahraniční objevy jako je polská zpěvačka Monika Brodka, multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun, rakouská elektro-popová formace Leyya a jedna z nejzásadnějších postav blízkovýchodní undergroundové hudební scény - libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který vystoupí spolu s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed. Ten nejzajímavější dramaturgický výběr z evropských showcasových festivalů návštěvníci zhlédnou především v sobotu a v neděli 25. a 26. června. Ve stejný čas se na pražském Výstavišti uskuteční nový festival METRONOME. Praha se díky tomu může těšit na největší hudební víkend v roce. Vstup na festival United Islands of Prague je letos díky podpoře hl. m. Prahy a partnerů opět zdarma. Více informací najdete na www.unitedislands.cz.

Během posledního červnového víkendu na festivalu vystoupí více než 100 kapel a sólistů ze zemí jako je Dánsko, Nizozemsko, Lucembursko, Rakousko, Německo, Polsko, Slovensko, Estonsko, Chorvatsko, Rumunsko, Izrael nebo Portugalsko. Mezi ta nejzajímavější jména patří velká naděje německé hudební scény, zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, jehož sebevědomé skladby v sobě snoubí jednoduchost blues i syté popové melodie plné silných příběhů. Osobitý hudebník, jehož hlas připomíná Boba Dylana nebo Toma Waitse, představí své debutové album Flowers, se kterým na podzim vyjede na turné do Velké Británie.

Na festivalu vystoupí také rakouská elektro-popová formace Leyya, která v letošním roce získala prestižní rakouskou cenu Amadeus v kategorii alternativní pop / rock a byla nominována na cenu FM4. Leyya hraje hudbu plnou protikladů, spojuje umění a pop, jemné melodie a těžké elektronické beaty, konceptualitu a chaos i mladou naivitu a dospělou rutinu. Do Prahy přijede představit debutovou desku Spanish Disco, se kterou do konce léta vystoupí také v několika německých, holandských či slovinských městech.

ObrázekJednou z největších hvězd letošního ročníku je polská zpěvačka Monika Brodka, která svou úspěšnou kariéru odstartovala v 16 letech vítězstvím v polském Pop Idol v roce 2004. Tato velká naděje polské scény, míchající synthpop z jiného světa s křehkým gotickým folkem, stihla vydat celkem čtyři studiová alba a získat několik nominací na hudební cenu Fryderyk. Její album Granda z roku 2010 zaznamenalo úspěch i v zahraničí a Brodka se vydala nahrávat nové písničky do Red Bull Studios v Los Angeles. Na United Island představí písně z nejnovějšího alba Clashes, na němž posledních pět let usilovně pracovala, polštinu nahradila angličtinou a elektroniku převážně živými nástroji. Album představí také na srpnovém festivalu v polských Katovicích.

Nenechte si ujít ani koncert temně melancholického dánského tria Get Your Gun. Jejich hudba zaujme mrazivou směsí naléhavosti a agresivity spojenou s temnotou severské nálady. Dále se představí talentovaná tříčlenná rumunská skupina Golan, která vznikla v roce 2013 a ihned si získala pozornost publika i kritiky. O rok později obdržela cenu rumunského časopisu Sunet jako nejlepší elektro kapela pro rok 2013. Alex, Mihai a Ernesto kombinují house, moderní r´n´b a taneční elektroniku s jazzem a koření ji balkánskými prvky.

Na třináctém ročníku pražského ostrovního festivalu se představí i jedna z nejzásadnějších osobností blízkovýchodní undergroundové hudební scény - libanonský hudební producent, zpěvák a skladatel Zeid Hamdan, který je podle CNN jednou z osmi nejvýznamnějších uměleckých osobností Libanonu. Vydal víc než dvacet alb a spolupracoval například s kultovní arabskou triphopovou skupinou Soap Kills nebo punkrockovými The New Government. V Praze vystoupí s egyptskou indie-popovou zpěvačkou Maii Waleed. Publikum United Islands jistě nadchnou i členové cenami ověnčeného estonského neofolkového uskupení Trad.Attack!, kteří se na estonské hudební scéně samostatně pohybují více než patnáct let. Před dvěma roky se Sandra, Jalmar a Tõnu rozhodli spojit síly a hrát pro radost bez větších ambicí. Po velkém úspěchu prvního singlu Kooreke a vystoupení na festivalu Tallinn Music Week 2014 však začali aktuální držitelé Estonian Music Awards v několika kategoriích (včetně skupiny a alba roku) společné hraní brát vážně a rozhodli se, že vystoupí ve všech zemích světa.

United Islands of Prague nabídne také pestrý a originální doprovodný program. Vstup na festival bude letos opět zcela zdarma. Kompletní program festivalu je uveden na webových stránkách www.unitedislands.cz.

Uživatelský avatar
redakce
Moderátor
Příspěvky: 1125
Registrován: 02 črc 2014 13:59

Re: United Islands of Prague: 23-25.6.2016

Příspěvek od redakce »

Doprovodný program United Islands nabízí rodinné, relaxační, poznávací i extrémní aktivity!

Pražský multižánrový festival United Islands of Prague letos nabídne nejen open air koncerty mnoha hudebních objevů, ale také atraktivní doprovodné aktivity. Uprostřed Prahy tak o víkendu 25. a 26. června vyroste lezecká stěna pro děti, experti vás naučí izraelský bojový sport kravmaga, poznáte nejtajnější zákoutí Prahy nebo se uklidníte při oblíbené hře petangue a jejích skandinávských variacích. Ve čtyřech zónách - rodinné, moderní, relaxační a poznávací - si každý najde tu nejvhodnější zábavu a skvěle tak doplní festivalový zážitek. V čase mezi koncerty talentovaných hudebníků, kterými jsou letos například L´Aupaire, Get Your Gun, Monika Brodka, Leyya nebo Zeid Hamdan, si na Kampě, Střeleckém ostrově, Janáčkově nábřeží a v Kinského zahradě mohou návštěvníci sestavit svůj vlastní celodenní program a to letos díky podpoře hl. m. Prahy
a partnerům opět zcela zdarma. Více informací najdete na www.unitedislands.cz.

Vyžití pro celou rodinu na Kampě
Na travnaté ploše vzniknou badmintonové kurty, kde bude možné zapůjčit si kompletní vybavení pro hru, dále horolezecká stěna pro nejmenší s instruktorem a tzv. Elements crew zone s programem pro malé i velké. DJ školičku pro nejmenší povede DJ Ezop, školu breakdance a hip-hopu Radek Brusch (Elements crew). Trojnásobný mistr světa v Electric Boogie Michal Nedvěd alias Jesus se postará o moderování a ukázky beatboxu. Na Kampě najdeme také novodobou švédskou hru Spin Ladder a divadelní scénu, kde se bude vždy od odpoledních hodin konat řada divadelních vystoupení pro děti. V sobotu se představí loutkové a objektové divadlo Toy Machine, pouliční divadlo Trakař, které zahraje tři absurdní pohádky z celého světa, a k vidění bude i hravý loutkový příběh Pověsti české. O nedělní program se postará Divadlo v Kufru s pohádkou o Karkulce a pouliční divadlo Trakař s hrami O Budulínkovi a Dva potulní rytíři. Nejmenší návštěvníci se zabaví v Kubíkově dětském koutku nebo v dětském koutku České televize, kde najdou spoustu různorodých aktivit. Připraveno bude i malování na obličej, zábavné trampolínky a spousta dalšího. Na Kampě vyroste i Náměstí neziskových organizací, kde se představí organizace Borůvka o.p.s., Eduin o.p.s., Člověk v tísni, Nová škola o.p.s., NROS, Život 90, Sue Ryder, Nová Akropolis, Lusofona a Arnika. Také v Kinského zahradě se děti zabaví, a to konkrétně v dětském koutku Radia Junior.

Workout, pole dance, bojový sport i sebeobrana v Kinského zahradě
Moderní zóna v Kinského zahradě nabídne program pro každého, kdo se rád hýbe a koho zajímají nové sporty a osobnostní rozvoj. V Kinského zahradě bude umístěna workout konstrukce, kterou postaví tým Revolution 13, a na níž později předvede své umění. Návštěvníci si zde mohou vyzkoušet své dovednosti stejně jako na pole dance tyči. Na té Petra Kijonkova z Acrobatic&Pole Dancers DUO ukáže, jak se cvičí pole dance ve dvojici. Na programu budou i ukázky a workshopy izraelského bojového sportu kravmaga, jehož základem je sebeobrana. Moderní sebeobraně se budou věnovat také další workshopy. V moderní zóně najdeme i odborníky na výživové poradenství.

Relax a nevšední společenské hry na Střeleckém ostrově
Oddechová zóna na Střeleckém ostrově nabídne program pro všechny, kteří chtějí zaplnit volný čas nenáročnou formou. Připravena bude finská hra Môllky, švédská královská hra Kubb, která supluje dobývání území, nebo oblíbený petanque. Představí se i organizace Nyctaulus podporující poraněné netopýry ve volné přírodě nebo Amnesty International, hnutí, které iniciuje kampaně proti porušování lidských práv.

Netradiční procházky Prahou
Součástí programu budou procházky Prahou, které potěší české i zahraniční návštěvníky. Zájemci se mohou vydat na Porta Praga, Na skok na Kampu, Procházku zahradou Kinských nebo Prague Alternative Tours, netradiční procházky Prahou, které nastíní moderní dějiny Prahy od Sametové revoluce, a představí netradiční místa v Praze od soch Davida Černého až po Lenonovu zeď. Ti, kteří chtějí poznat a zažít svět lidí bez domova
a udělat si obrázek o zažitých stereotypech, mohou vyrazit na procházku s Pragulic.

Vstup na festival bude letos opět zcela zdarma. Kompletní program festivalu je uveden na webových stránkách www.unitedislands.cz.

Uživatelský avatar
redakce
Moderátor
Příspěvky: 1125
Registrován: 02 črc 2014 13:59

Re: United Islands of Prague: 23-25.6.2016

Příspěvek od redakce »

Klubová noc zahájí již ve čtvrtek 23. června třináctý ročník United Islands of Prague - Vyjakomy, Emozpěv, Videos, Bratři, The Odd Gifts, Ptakustik, Agu, pale&coy, Gingerhead a další.

V červnu čeká Prahu ten největší hudební víkend, kdy souběžně proběhne festival United Islands of Prague a nový festival METRONOME. Všichni nedočkavci se mohou naladit na hudební vlnu už ve čtvrtek 23. června, kdy proběhne již tradiční Klubová noc. Večer věnovaný talentovaným začínajícím kapelám proběhne ve 12ti klubech, mezi kterými nechybí Palác Akropolis, Jazz Dock, Rock Café, MeetFactory, Klub 007 Strahov či Roxy. Kapely Vyjakomy, The Odd Gifts, Emozpěv, Videos, Bratři, Ptakustik, Agu, pale&coy, The Crushers, Gingerhead a mnoho dalších představí to nejlepší ze současné mladé alternativní scény. Stejně jako celý program United Islands of Prague je vstup do všech klubů zdarma. Více informací najdete na www.unitedislands.cz.

Klubová noc letos odstartuje víkendový festivalový dvojboj v podobě ostrovního festivalu United Islands of Prague a nového METRONOME festivalu. Ve čtvrtek 23. června nabídne 12 pražských klubů čerstvou dávku hudby od kapel, které na české scéně začínají, nicméně zaujaly svým talentem.
Obrázek
Palác Akropolis ovládne svou snovou hudbou pražské indie-popové trio Vyjakomy a alternativní folkaři Emozpěv. V klubu Roxy se představí audiovizuální projekt Radka Brousila Videos a sourozenecká dvojice Bratři, která svou elektronikou roztančí všechny fanoušky samplů a hutných basů. V Jamm Clubu vystoupí Ondřej Galuška se svým novým projektem The Odd Gifts. Legendární strahovský klub 007 ovládne na celý večer hiphopový program a v Meetfactory vzdají mladí umělci hold Vladimíru Mišíkovi v rámci projektu Tribute to Mišík. V Jazz Docku zahraje elektronická písničkářka pale&coy, která představí nedávno vydané debutové split album společně s projektem blacksheepboy. Mezi dalšími kapelami, kterým dramaturgyně festivalu United Islands of Prague Barbora Šubrtová předpovídá slibnou budoucnost, je například pražské duo Mulholland Blue, které okouzlí svým intenzivním blues rockem v atmosféře zakouřené devadesátkové garáže. Indie-rockeři Papyllon, kteří zahájili svou dráhu vítězstvím soutěže mladých talentů Prešovský Liverpool, už mají na kontě několik singlů, loňské EP a účast na festivalech Rock For People nebo Grape. V klubu Futurum představí bratislavské trio Buy Her Sugar své elektro-popové písničky, které uklidňují i hypnotizují zároveň a synth-popový sólista Fuzzy2102 zahraje tracky z nového EP Kafka na nábřeží. V Café Záhorský vystoupí indie-folkařka Agu, původem z polské Gdyně, a přítomné okouzlí křehkými, komorně poklidnými a zamyšlenými skladby v polštině, češtině i angličtině. Kavárnu Potrvá rozehraje Ptakustik, projekt Tomáše Ptáčka, frontmana a kytaristy punkové kapely Punkhart, který rozhodně nezapře pop-punkové kořeny ve svých melodických folkových písničkách. Rock Café představí rock’n’rollové The Crushers a také comeback skupiny T.h.e. 26, dvacet let od prvního koncertu a třináct let od rozpadu. Předvedou energické vystoupení v žánru, který sami nazývají „heart-core“. Na Kulaťáku proběhne koncert Romana Tomeše a nového projektu Maťo Mišíka Gingerhead. Kompletní program Klubové noci najdete na webových stránkách www.unitedislands.cz.

Hlavní program festivalu United Islands of Prague bude letos probíhat o víkendu 25. a 26. června a hudbou oživí Kinského zahradu, Kampu, Střelecký ostrov a Janáčkovo nábřeží. Spolu s novým METRONOME festivalem tak nabídne Praze ten největší hudební víkend a představí zajímavé zahraniční interprety. Mezi ně patří zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun, rakouská elektro-popová formace Leyya a jedna z nejzásadnějších postav blízkovýchodní undergroundové hudební scény, libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který vystoupí s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed. Dále zahrají neofolkoví Trad.Attack! z Estonska či nejskloňovanější polská zpěvačka současnosti Monika Brodka. Vstup na festival United Islands of Prague je letos díky podpoře hl. m. Prahy a partnerů opět zcela zdarma. Více informací najdete na www.unitedislands.cz. United Islands of Prague nabídne také pestrý a originální doprovodný program. Vstup na festival bude letos opět zcela zdarma. Kompletní program festivalu je uveden na webových stránkách www.unitedislands.cz.

Odpovědět