Songy kabát atd

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s kytarama
Odpovědět
vitamin

Songy kabát atd

Příspěvek od vitamin »

Zdravim..koupil sem si elektrickou kytaru a rád byc si časem zahrál něco jako Kabáty atd..nevíte kde bych se to mohl naučit ?
Kytara = Vysoce návyková věc která se velmi těžko opouští

Milan

Re: Songy kabát atd

Příspěvek od Milan »

Jednoduchá otázka ale složitá odpověď. :D
Záleží jakým způsobem se to chceš učit. Ty se ale ptáš na to, kde by ses to mohl naučit.
Já osobně se učím hrát doma :D :D :D .
A teď vážně.
Neznám tvoje možnosti, schopnosti, snahu... Předpokládám ale, že na kytaru hrát umíš a tak doporučit ti nějakého učitele hry na kytaru by bylo asi zbytečné (navíc netuším, jestli se nějaký učitel specializuje na Kabáty a učil tě jejich songy :) ).

Další možnosti jsou tyto (doporučuji je vzájemně kombinovat):
- poslouchat, poslouchat, poslouchat. Já osobně nevytáhnu paty z domu aniž bych neměl sluchátka od empétrojky v uších. Odposloucháš rytmus, dynamiku...
- dál bych doporučil kouknout do not, akordů, tabulatur...Na netu toho najdeš spoustu, třeba tady:
http://www.kytarovenebe.cz/ukaz-skupinu.php?id=71
- do vstupu komba si pustím písničku a snažím se do toho hrát na kytaru.
- totéž lze dělat s počítačem (pokud máš vyřešeno spojení kytara-počítač). Osobně používám externí zvukovku a Guitar Rig.
- v partě společně založených kamarádů-hudebníků.
- na Youtube najdeš spoustu výukových videí.
- cvičit, cvičit, cvičit a třeba jednoho dne vystřídáš Otu Váňu nebo Milana Špalka (tedy pokud sis koupil basovou kytaru). :D :D

Teď už mě honem nenapadají další možnosti, kde se naučit hrát Kabáty.

Co sis koupil za nástroj?

vitamin

Příspěvek od vitamin »

ja si koupil uz pouzitou kytaru nejakou Stagg do zacatku a kombo Line6..no na kytaru ja nwm ne ze ybch umel hrat...naucil sem se nirvanu na youtube..tu uz hraju celou..ale ja nwm ty kabaty a ne tak znami kapely proste nevim kde se amm naucit..podle tech tabulatoru mi to nak nejde a kdyz skousim akordy tak to je uplne jina pisnicka..takze nwm ::(

Milan

Příspěvek od Milan »

vitamin -
ja si koupil uz pouzitou kytaru nejakou Stagg
Já si taky koupil do začátků Stagg a nemám na ní špatné vzpomínky a vyloženě špatné zkušenosti (vadila mi jen plovoucí mechanika).
kdyz skousim akordy tak to je uplne jina pisnicka..
Tak tímhle jsi mě dostal :D :D :D :D Směju se tak, až mi manželka koukla na monitor, čemu že se to směju.
Hele, ono hraní pár akordů pořád dokola (a navíc bez zpěvu) nikoho asi moc nebaví.
Opravdu si zkus nějakou písničku pustit a zajamovat si.
Doufám, že ti tu poradí ještě někdo zkušenější než já.

vitamin

Příspěvek od vitamin »

no ale to nema ani jeden stejnej akord chapes ? :D ja nwm ani podobny tomu to neni nic.. no ja nwm..ja se asi nejlip ucim z youtube..ale tam je amlo pisnicek celkem x((

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Zdravím, nový kolego, vítám tě mezi námi na fóru.

Těžko říct, jak se nejlíp naučit Kabáty. Kluci hrají už přes 20 let a ty jsi na začátku, máš tedy hodně co dohánět ;-) Měl bys to vzít od začátku a postupně rozvíjet svoje zkušenosti. Myslím, že nějaký rady do začátku bys mohl najít i tady na fóru. Už jsme tady vypotili docela dost písmenek o začátcích...

Tvůj poslední příspěvek mě docela rozesmál, tvrdit, že na youtube je "málo písniček" :-D stačí zadat how to play nebo guitar cover a najdeš tam skoro všechno. Nehledě na to, že docela dost kytaristů (a to i českých) tam umisťuje výukové kurzy a lekce, kde vše ukazují několikrát dokola a dá se podle toho docela dost naučit...

Kód: Vybrat vše

no ale to nema ani jeden stejnej akord chapes ?
Nechápu, vysvětli prosím :-D

Milan

Příspěvek od Milan »

no ale to nema ani jeden stejnej akord chapes ?
Mám to chápat tak, že dvě různé písničky nemají ani jeden společný akord?
A když začneš hrát jednu písničku, tak ti z toho vyjde ta druhá?
To by snad bylo možné jen tehdy, kdyby ty písničky měly stejný rytmus a akordy by byly rozdílné pouze v transpozici, ne? Navíc by se akordy musely opakovat ve stejném pořadí a počtu u obou písniček.
To je jako kdybych maloval dva obrázky a směl bych použít jen tři barvy (v tvém případě tři akordy). Buď namaluji dva skoro stejné obrázky nebo mi z toho vyjdou úplně rozdílné obrázky.
Vysvětluji si to správně? Pokud ne, přidávám se k Dejwovi a jeho otázce.

Milan

Příspěvek od Milan »

ale tam je amlo pisnicek celkem x((
Zkusil jsem na Youtube zadat pár slov a podívej, kolik mi to našlo výsledků:

Výsledky vyhledávání pro dotaz

písničky kabát

Přibližně 135 výsledků

jak zahrát kabát

Přibližně 62 výsledků

songy kabát

Přibližně 731 výsledků

vitamin

Příspěvek od vitamin »

jj ja se ucil na youtube :) ale tam uci jen ty znami pisnicky..teda co sem ja nasel...treba jak hrat kabaty sem nenasel nikde.. noa a ty akordy...proste ja sem nasel pisnicku u ni byli akordy a text..a ja kdyz ty akordy zahraju tak to pste nema stejnej ton jako ten original...

Milan

Příspěvek od Milan »

Vitamíne, snažíme se ti pomoci, poradit, a to třeba i o půlnoci nebo teď v sedm ráno, ale musíš napsat přesně o co ti jde :) .
jj ja se ucil na youtube :) ale tam uci jen ty znami pisnicky.
Známý písničky od Kabátů nebo známé písničky obecně od kohokoli jiného?
treba jak hrat kabaty sem nenasel nikde..
Teď jde o to, co touhle větou myslíš.
Jestli myslíš konkrétní písničky Kabátů, tak to jsme ti s Dejwem, myslím, popsali dostatečně.
Pokud máš ale na mysli styl jejich hraní, držení nástrojů, pódiová šou, atd., tak to budeš muset nějak okoukat.
Pokud máš na mysli jejich konkrétní zvuk, tak toho dosáhneš horko těžko :) . Ono někoho napodobovat, kopírovat stojí hodně snahy a peněz - tedy pokud nejsi talent s nadáním od satana. Ale i s tvým vybavením můžeš dosáhnout uspokojivého výsledku a tvojí snahu a talent neumím posoudit.

Zkus být konkrétní, třeba se tu nějaký znalec Kabátů najde a poradí ti. Třeba zkus napsat určitou písničku se kterou máš problém. Já Kabáty sice poslouchám, ale nehraju je.
Oni Kabáti jsou většinou buď o power akordech nebo vybrnkávání.
Zářným příkladem je třeba "Go satane go" (power A5 + F5) nebo "V pekle sudy válej" (power C#5 + D#5). A to by snad neměl být problém, ne?

a ja kdyz ty akordy zahraju tak to pste nema stejnej ton jako ten original...
Tady je rada jednoduchá - nalaď si kytaru jako Kabáti, protože určitý tón má stejnou frekvenci u Kabátů i u tebe v pokoji na tvé kytaře. A ladění kytar mají snad klasické.
Nebo projeď jejich stránky, třeba se tam dozvíš něco víc - http://www.kabati.cz/

Hele, ono takhle na dálku navíc písemným projevem se špatně radí a bez patřičného počtu smajlíků to může vyznít jinak, než chceš třeba slyšet :)

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Hele, Vitamine, najdi na youtubku kanál uživatele moncicacek. Z toho bys mohl něco pochytit, je tam vidět práce obou ruk. Víc ti v tomhle asi nepomůžu, protože poslouchám trochu jiný skupiny :-D

Znít stejně jako oni ti to nikdy nebude. Ať už kvůli vybavení, zkušenostem nebo tím, že v písničkách hrajou 2 kytary, což ty sám těžko zahraješ.

vitamin

Příspěvek od vitamin »

nwm jestli ste me spravne pochopili :) ja nechci abych hral jak o ni..jen si chci zahrat jejich pisnicku pste aspon zhruba...proste a jednoduse...kdyby tu nekdo byl kdo umi hrat kabaty...jestli by udelal video kde uci jak to hrat tak bych byl nadsenej.. neco jako : http://www.youtube.com/watch?v=A7pXC8U1hJk ..
BTW: ten moncicacek je hodne frajer :)

Odpovědět