V minulém století bylo nazpíváno plno cover verzí zahraničních písniček. Proč tomu tak bylo, tak to je na dlouhé povídání (železná opona,...)
Myslím si, že některé české verze se povedly lépe než originál.
Vím, že je to věc vkusu, ale znáte takové povedené covery a naopak, třeba nějaké nepovedené?
Za sebe uvedu pár příkladů těch, co se líbí mě:
Věra Špinarová - Jednoho dne se vrátíš (z filmu Tenkrát na Západě)
Mireille Mathieu - Un jour tu reviendras
Karel Gott - Adresát neznámý
The Beatles - From Me To You
Arakain - Slečna Závist
Uriah Heep - Lady in Black
Marie Rottrová - Lásko voníš deštěm
Black Sabbath - She´s Gone
Jiří Schelinger - Šípková Růženka
Deep Purple - Soldier of Fortune
No a z těch, které nemusím, bych asi uvedl všechno od Těžkýho Pokondra a některé rokenroly Karla Zicha (Mám na přestávku nárok, Je to paráda lehnout si na záda,....) Nevím, tyto covery byly asi myšleny spíš jako parodie.
Česky nazpívané coververze cizojazyčných písniček
Re: Česky nazpívané coververze cizojazyčných písniček
Hned jako první po přečtení názvu tématu mě napadli Morčata na útěku. Ze začátku to bylo něco nového, neoposlouchaného. Bohužel musím říct, že s příchodem dalších desek oblíbenost kapely u mě klesla....
Jako další mě napadla skupina Škwor - Sraž nás nakolena.
Potom méně známá skupina Darken rock, která česky otextovala docela dost světových hitů. Možná někteří slyšeli naživo na nějakém motosrazu.
Jako další přezpívaná, možná dalo by se říct cover verze je předělávka letního hitu Kanikuly. Zřejmě nejznámější verzi nazpívala dívčí skupina Luštěla
Skupina byla jednu dobu označována za největší omyl české hudební scény.
Covery světových hitů lze najít hlavně na české pop scéně. I hit Ewičky Farné Měls mě vůbec rád je pouze česky otextovaná písnička...
Jako další mě napadla skupina Škwor - Sraž nás nakolena.
Potom méně známá skupina Darken rock, která česky otextovala docela dost světových hitů. Možná někteří slyšeli naživo na nějakém motosrazu.
Jako další přezpívaná, možná dalo by se říct cover verze je předělávka letního hitu Kanikuly. Zřejmě nejznámější verzi nazpívala dívčí skupina Luštěla

Covery světových hitů lze najít hlavně na české pop scéně. I hit Ewičky Farné Měls mě vůbec rád je pouze česky otextovaná písnička...
Re: Česky nazpívané coververze cizojazyčných písniček
Tak o tohle vás nemůžu ochudit
, i když je to OT.
Jedná se sice o covery, ale ne česky nazpívané.
Je to skupina Casal Rock a přezpívává hity AC/DC, Joan Jett,....aneb i hard rock lze provozovat v 80. letech.

Jedná se sice o covery, ale ne česky nazpívané.
Je to skupina Casal Rock a přezpívává hity AC/DC, Joan Jett,....aneb i hard rock lze provozovat v 80. letech.