Kytara, jazz a tak od všeho trochu
Kytara, jazz a tak od všeho trochu
Ahojte lidi, jsem úplný začátečník tím myslím že kytaru držím jako pohrabáč a neumím ani nic z teorie ale chci hodlám a nehodlám se toho vzdát chci se naučit hrát nejdřív na normální akustiku a časem bych chtěl začít hrát na jazzovou kytaru protože to je prostě krása
a rád bych se zeptal jestli by jste mi někdo neporadily jak začít kde se učit kam chodit třeba na nějaké kurzy či tak. díky za odpověď

Re: Kytara, jazz a tak od všeho trochu
cau.
nejlepsi je zus - zakladni umelecka skola, kde se prihlasis na kytaru, budes mit ucitele a ten te bude neco ucit. vetsinou se uci klasika, ale kdyz mas prizpusobiveho ucitele, nauci te, co chces
nebo muzes byt samouk, ucit se z papiru, z youtube, z internetu.. pak bych doporucoval zacit akordy a rytmy a postupne proplouvat od jednodussich pisnicek ke slozitejsim
nejlepsi je zus - zakladni umelecka skola, kde se prihlasis na kytaru, budes mit ucitele a ten te bude neco ucit. vetsinou se uci klasika, ale kdyz mas prizpusobiveho ucitele, nauci te, co chces

nebo muzes byt samouk, ucit se z papiru, z youtube, z internetu.. pak bych doporucoval zacit akordy a rytmy a postupne proplouvat od jednodussich pisnicek ke slozitejsim

ZUS říkáš no proč ne a není to pro děti (nebo se jen nechávám klamat názvem)
myslím si, že ne, ZUŠ není špatná, pro ty co chtějí hrát jazz blues a klasiku. Jestli neumíš ani začátky, naučí tě je tam, ale pokud se ti tam nechce chodit můžeš studovat na internetu. Musíš se pro jazz naučit základní rytmy a akordy. Pokud přes toto projdeš nebude pak pro tebe problém zahrát i NEjazzovou písničku někde u ohně
přeji hodně štěstí při učení

přeji hodně štěstí při učení

braska zacal chodit na harmoniku v 18.. taky ho vzalikorkan píše:ZUS říkáš no proč ne a není to pro děti (nebo se jen nechávám klamat názvem)

oki tak já to obhlídnu
mno tak sem se na to koukal a moc chytrej z toho nejsem můžete mi někdo nějakou doporučit? 

nebo přímo nějakého učitele možná by to bylo lepší
v tom ti asi nepomůžem... jestli nejsi z okolí boskovic 

jo tak tady vidím jistej error
nějak to vymyslim

a jak jste s kytarou začali vy? tak pro inspiraci
to mě zaujmula u tety kytara a tak sem jí vzal do ruk a myslel sem si, jak to je jednoduchý a začal sem po tym "práskat" dolů nahoru. Pak jsem chodíl asi 4roky do DDM(domov dětí a mládeže) do kroužku na kytaru... jenže určitě si dovedete představit, jak hraje 15lidí v jednu dobu a ještě když neumíte nic tak ten učitel neví co koho dřív učí, jelikož tam je někdo z donucení a někdo chce opravdu hrát a ti co jsou tam z donucení tak brzdí ty ostatní. Ale to je jedno, poté se uvolnilo místo u jednoho chlapíka co hraje ve skupině a vyučuje taky hru tak u něho jsem se zlepšil. tam jsem byl tak 2roky a teď už moje vzdělávání je internet a kamarádi
tak toto je můj celý příběh výuky na kytaru, jó a abych nezapomněl, teď se snažím radit tady na tom fóru těl co nemaj peníze nebo kde se naučit jinde hrát...

tak toto je můj celý příběh výuky na kytaru, jó a abych nezapomněl, teď se snažím radit tady na tom fóru těl co nemaj peníze nebo kde se naučit jinde hrát...
no.. ja zacal v zusce na klamovce (v praze), kde jsem chtel nastoupit u jedny pani ucitelky, ale nejak porad nebylo misto, az se jedo uvolnilo
zacal jsem hrat klasiku, vydrzel jsem u toho 5 let (nebo 6? ted nevim :S) mezitim jsem jeste na zakladce chodil do krouzku, kde jsem se ucil akordy.. neco jako smajda, bylo nas tam hafec, ale slo o to ze nam ucitelka naladila kytary a pak jsme hrali pisnicky.. nejak mi to tedka chybi
no.. a po peti letech na zusce a ve tretaku na prumyslovce jsem se rozhodl, ze skoncim, pac jsem vubec nehral klasiku, co po me chtela ucitelka, ale akordy, pisnicky a tak.. a od tej doby internet (youtube, supermusic.sk) a tak 

Já jsem chtěla hrát na kytaru tak nějak vždycky. Hned zkraje (v první třídě) mě na doporučení alergologa nacpali na flétnu (no být to dneska, hádala bych se, ale bylo mi 6 ). Tak jsem hrála nějaký 3-4 roky na flétnu, ale žádná sláva. Nebavilo mě to a jít do ZUŠky pro mě byla asi ta nejhorší část týdne. To myslím by stálo za úvahu, obzvlášť těch učitelů, kteří se diví, že to děti nebaví
Pak zušku vyměnily nějaký ty sporty - florbal, tenis, vybíjená
Až zase loni na táboře jsem obdivovala kytaristy
Až to mě tak nějak nakoplo prostě s tou kytarou začít
Tak jsem se ještě na táboře načila pár akordů
Bylo to myslím A, Em a D
Letos poděkuju vedoucímu, který se mě ptal v čem je problém, že mám vzít kytaru a začít :pusa:
Pak jsem šla do ZUŠky. Letos půjdu zas, ale k jiný učitelce
Tak uvidíme, kdyžtak to svěřím do rukou strejdy google a tety youtube a Vás všech tady :potlesk:

Až zase loni na táboře jsem obdivovala kytaristy

Pak jsem šla do ZUŠky. Letos půjdu zas, ale k jiný učitelce

Janny....
tak doufám,že v zušce prosadíš Metallicu,Alkehol a Dogu...a že se to tam bude prostě hrááát!!! :prvni: Pohlazení xD myslíš,že by mě ze zušky vyrazili ?

Metal up your ass... \m/