uvádíte, že například vybrnkávání pimiami se hodí k písničce "Až mě andělé", nebo že pi[ma]i
se hodí k "Zítra ráno v 5". Chci se zeptat jak poznám, které vybrnkávání se hodí ke které písničce? :thx:
Dotaz
Re: Dotaz
ahoj, podle sluchu a hudebního citu
zní to všeljak, ale ani já nejsem velký hudebník, prostě pustím písničku a hledám který vybrnkávání tam zhruba je a zkouším nějak improvizovat až se trefím
nebo alespoň přiblížím 

dobrá otázka. nejlepší je mít hodně nahráno, pak to přijde prostě samo.
jinak obecně platí, že písnička má určitý rytmus (je na určitý počet dob) třeba 4/4 (znamená 4 čtvrťové doby na 1 takt) nebo 6/8 (znamená 6 osminových dob an jeden takt) - je to v teorii určitě někde.. a pak prostě hraješ tak, abys měl v jednom taktu (v písničce zítra ráno v pět připadnou na "zítra ráno v pět" 2 takty) počet brnknutí o strunu rovný počtu dob. př.: již zmíněná zítra ráno v pět, je v taktu 4/4 (4 čtvrťové doby na 1 takt), na "zítra ráno v pět" připadnou 2 takty, to znamená 2*4 = 8 brnknutí o strunu za tu dobu, co zpíváš "zítra ráno v pět". rytmus jsem napsal pi[ma]i, což je:
1. takt (zítra ráno):
1. doba: p
2. doba: i
3. doba [ma]
4. doba i
2. takt (v pět):
stejně jako 1. takt
spíš to chce ten cvik a cit pak.. jsem rád, že ses zeptal, protože můžu klidně napsat vybrnkávací rytmus k písničce, ale když to budeš umět napsat sám, je to hezčí
) zkusim to nějak sepsat rozumně a dát do lekcí pro začátečníky
ale až o víkendu 
jinak obecně platí, že písnička má určitý rytmus (je na určitý počet dob) třeba 4/4 (znamená 4 čtvrťové doby na 1 takt) nebo 6/8 (znamená 6 osminových dob an jeden takt) - je to v teorii určitě někde.. a pak prostě hraješ tak, abys měl v jednom taktu (v písničce zítra ráno v pět připadnou na "zítra ráno v pět" 2 takty) počet brnknutí o strunu rovný počtu dob. př.: již zmíněná zítra ráno v pět, je v taktu 4/4 (4 čtvrťové doby na 1 takt), na "zítra ráno v pět" připadnou 2 takty, to znamená 2*4 = 8 brnknutí o strunu za tu dobu, co zpíváš "zítra ráno v pět". rytmus jsem napsal pi[ma]i, což je:
1. takt (zítra ráno):
1. doba: p
2. doba: i
3. doba [ma]
4. doba i
2. takt (v pět):
stejně jako 1. takt
spíš to chce ten cvik a cit pak.. jsem rád, že ses zeptal, protože můžu klidně napsat vybrnkávací rytmus k písničce, ale když to budeš umět napsat sám, je to hezčí

jaj tobi
já ani nevím pomalu co to takt je, a stejnak to nějak vodposlouchám, hold jak píšeš, chce to mít hodně nahráno a pak to přijde samo jelikož už zhruba aspoň víš jak určitá struna zní (ale asi z nás nikdy nebude tommy emanuel, kterej skládá v letadle bez kytary jelikož si jen představí hmatník a už slyší ty tóny
je to hold pan umělec :poklona: )