co znamena živě a podobně v rytmu??

Riffy, sóla, techniky, cvičení... aneb praxe všeobecně
Odpovědět
malyce

co znamena živě a podobně v rytmu??

Příspěvek od malyce »

Chtel bych se zeptat jaky rytmus se hraje u pisnicek kterem mam ve zpevniku.Vetsinou to je Živě ,volně,svižně a tak.
A jinak toto je nejlepsi forum ktere jsem kdy na netu viděl :-)

Dejw

Re: co znamena živě a podobně v rytmu??

Příspěvek od Dejw »

Zdravím. Vítej mezi námi na fóru. Začnu od konce:

Tohle forum nejlepší není a mám důvod, proč to říkám: docela mě mrzí neaktivita většiny zdejších členů, je tu jenom pár aktivních lidí, kteří tu komunikují, což je hodně velká škoda... snad se to časem zlepší a oživí se to tady...

Co se týká těch poznámek ze zpěvníku: je to doporučení, jak bys to měl asi hrát, závazný to není, záleží na písničce... většinou ty ze zpěvníku jsou známý, tak víš, jestli je písnička rychlejší/pomalejší nebo něco mezi tím... zrovna po ruce nemám žádnej zpěvník, tak ti neporadím, jak je to kde myšleno...

Rada jak to zahrát přesně není, opakoval jsem tady několikrát, že rytmus přizpůsob úrovni hraní, není to závod, není kam spěchat, snažit se držet tempo tak, aby to znělo a dalo se to i vyzpívat...

Snad ti tohle trochu pomůže, jestli nee, tak vypiš skladby, u kterých ti není jasný rytmus a zkusíme to nějak vyřešit ;-)

Tobi

Příspěvek od Tobi »

já to dělám takhle: naučil jsem se rytmus základní rytmus v-v^-^v^, což pasuje na dost písniček (nepasuje to na 3/4, ale dá se to šmelit ^^) a pak už záleží na tom. když to máš zahrát svižně, tak to zahraješ tímhle rytmem, ale svižně. jestli loudavě, tak loudavě.. to už je zabarvení celý skladby a je to.. hmm.. individuální :)

Smajda

Příspěvek od Smajda »

Ta aktivita je hold slabá, ale co naděláme, já tu jsem každej den, ikdyž kolikrát nemám čas odpovědět, tak aspoň mrknu jestli tu někdo byl :) a cením si dejva ten je z nás tady nejaktivnější :) pardon za OT
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Odpovědět